News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Θα χρησιμοποιήσει η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Mbappé την ίδια τακτική με τον Vinicius Junior;

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Στόχος προτεραιότητας του Φλορεντίνο Πέρεθ

Ο Kylian Mbappé είναι ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης, κι επίσης κι άλλων μεγάλων συλλόγων. Όμως ο παίκτης έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι χρειάζεται να παίζει, δεν του φτάνει να’ναι αναπληρωματικός πολυτελείας


Ο τελικός του Champions League θα’ναι το σημείο εκκίνησης για όλες τις κινήσεις που θα κάνει ο σύλλογος κατά την επόμενη μεταγραφική αγορά, αφού πήρε την αθώωση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS). Αν και η κλάση του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι προφανής, θα συμβούν διάφορες επιχειρήσεις. Κάποιες είναι ξεκάθαρες και συγκεκριμένες, όπως αυτή του Theo Hernández. Άλλες είναι σε εξέλιξη και κάποια άλλη σε μελέτη. Ο Kylian Mbappé παρουσιάζεται ως ένας απ’τους μεγάλους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, χωρίς να’ναι γνωστό προς το παρόν τι απόφαση θα πάρει, τι μονοπάτι θ’ακολουθήσει. Στην τρέχουσα ομάδα που χειρίζεται ο Ζιντάν δεν έχει θέση στην αρχική εντεκάδα βάσης, κι ο goleador έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι χρειάζεται να παίζει χωρίς διακοπή. Θα χρησιμοποιήσει ο Florentino Pérez την ίδια τακτική με τον Vinicius Junior;

Ακόμα στα 16 του, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήθελε να περιμένει για ν’αποκτήσει τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο. Γύρω απ’τον Vinicius υπήρχε πολύς θόρυβος, πολλοί μνηστήρες, πολλά εκατομμύρια ευρώ στη μέση... Ο λευκός πρόεδρος δεν ήθελε να ρισκάρει κι έδεσε το μαργαριτάρι της Φλαμένγκο, ομάδα στην οποία θα συνεχίσει προς το παρόν την εκπαίδευσή του. Στην περίπτωση του Mbappé μιλάμε για έναν παίκτη που έχει ήδη ανταγωνιστεί, και σε υψηλό επίπεδο, στην ελίτ, αλλά το πρόβλημα είναι τι ρόλο θα διαδραμάτιζε την επόμενη σεζόν αν ντύνονταν στα λευκά. Οι κλήσεις στα γραφεία της Μονακό έχουν υπάρξει σταθερές τον τελευταίο καιρό, με τους πιο ισχυρούς συλλόγους να ενδιαφέρονται για το κυνήγι του κομματιού. Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον σύλλογο του Chamartin, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ελεύθερη θέση στην εντεκάδα του Ζιντάν.

Κάποιες δηλώσεις που έγιναν απ’τον Kylian Mbappé δείχνουν ότι η προτεραιότητά του δεν είναι να παίξει εδώ ή εκεί, αλλά να συνεχίσει εδραιώνοντας την εκπαίδευσή του. Μόλις στα 18 του, σε κάποιες δηλώσεις που έγιναν στο «beIN Sports» κατέστησε σαφές ότι οποιαδήποτε απόφαση πάρει θα «βασίζεται στην αθλητική καριέρα μου, που είναι το πρώτο. Στην ηλικία μου, αυτό που χρειάζομαι είναι να παίζω, είναι υψίστης σημασίας». Επιμένει ότι η σεζόν που τέλειωσε ήταν «αυτή της αποκάλυψης, αλλά η επόμενη είναι σημαντική, διότι πρέπει να’ναι αυτή της επιβεβαίωσης». Στη Μονακό είναι έτοιμοι ν’ανοίξουν την πόρτα της εξόδου όταν έρθει η ώρα, γιατί αν εμφανιστεί ένας σύλλογος με 100 εκατομμύρια ευρώ, θα’ναι πραγματικά πολύ περίπλοκο για τον Dmitri Rybolovlev, τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του πρωταθλητή συλλόγου της Ligue 1, ν’απορρίψει την προσφορά. Κάλιο πέντε και στο χέρι...


Απ’τον Bale στον Morata

Η Μονακό είναι ένας club πωλητής. Δεν έχει πρόβλημα να ελαφραίνει αν η λεία είναι χυμώδης, όπως συνέβη με τον Bernardo Silva (22 έτη), που πουλήθηκε στη Manchester City. Ποντάρει σε ανερχόμενους νέους, με την πρόθεση να απογειώσει τις καριέρες τους κι αργότερα να εισπράξει. Η τακτική της υπογραφής αστέρων ήδη καθιερωμένων, όπως συνέβη κάποτε με τον τότε rojiblanco Radamel Falcao, έχει μείνει παρκαρισμένη. Τα τελευταία χρόνια, το monegasco club θέτει το βλέμμα του σε παίκτες που έχουν ήδη ξεχωρίσει, με σκοπό να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στο Πριγκιπάτο. Αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, έχει αποκτήσει τον Youri Tielemans, τον 20χρονο Βέλγο μέσο της Άντερλεχτ για τον οποίο στο παρελθόν ενδιαφέρθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι για παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή κι εγώ δεν είμαι ακόμα», δήλωσε ο Mbappé το Μάρτιο. Όλα δείχνουν ότι μέσα σε λίγο καιρό θα φτάσει στο καθεστώς αστέρα. Ο Florentino Pérez ποντάρει εδώ και καιρό σε αναδυόμενες μορφές, δεν θέλει να του ξεφύγει ο Messi του μέλλοντος. Ο Γάλλος επιθετικός συγκεντρώνει για πολλούς, επαρκείς προϋποθέσεις για να φιλοδοξήσει κάποια μέρα στο θρόνο, αλλά έτσι όπως είναι σχεδιασμένο το λευκό ρόστερ, δεν έχει θέση προτίμησης. Άλλο πράγμα θα’ναι ν’αποφασίσει ο λευκός πρόεδρος ότι έχει έρθει ο καιρός ν’απαλλαγεί από κάποιο απ’τα αστέρια του. Πλέον δεν κοιτά με την ίδια αγάπη του παρελθόντος τον Μπέιλ, παίκτη που μαστίζεται συνεχώς απ’τους τραυματισμούς. Με πολύ καλή εικόνα στην Αγγλία, ο Mbappé θα έβρισκε μια αστρική θέση στη Ρεάλ Μαδρίτης με την πώληση του Ουαλού.

Η θέση που θα μείνει ελεύθερη στην γραμμή της εμπροσθοφυλακής, εκτός από έκπληξη, είναι του Άλβαρο Μοράτα, το οποίο θ’άφηνε χώρο στον Mbappé, αν κι όχι κύριο σ’αυτή την περίπτωση. Ο Μαδριλένος έχει ολοκληρώσει μια αξιοσημείωτη σεζόν, αλλά δεν είναι ικανοποιημένος με τα λεπτά που του έχει δώσει ο Ζιντάν. Και μ’αυτό το πανόραμα, με το Παγκόσμιο της Ρωσίας σ’ένα χρόνο, μελετά ήδη προσφορές. Η θέση του θα καλυφθεί με κάποιον, αλλά αυτός ο ρόλος πέφτει μικρός για τον Mbappé, δεν θέλει να ζει περισσότερο διάστημα στον πάγκο, στη δεύτερη σειρά, απ’ότι στο γήπεδο. Εν τω μεταξύ, ο ανερχόμενος παίκτης δεν σταματά να κάνει νεύματα στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Ο Ζιντάν ήταν το μεγάλο μου είδωλο, ο άνθρωπος που με έκανε να αγαπήσω το ποδόσφαιρο», είπε σε μια ψηφιακή συνάντηση στο «Eurosport Francia».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.