News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Θα βελτίωναν οι μεταγραφές αυτό που έχει ήδη η Μαδρίτη;

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Η πρώτη αναλαμπή έλαβε χώρα λίγο περισσότερο από δύο μήνες πριν. 1-4 στην Eibar. Βδομάδες αργότερα 2-4 στην Leganés. Αλλά χωρίς καμία αμφιβολία εκείνο το 2-6 στη Λα Κορούνια πριν από δύο αγωνιστικές ήταν το παιχνίδι που αποτέλεσε ένα σημείο καμπής κι άνοιξε μια συζήτηση στα κεντρικά γραφεία, γνωστά κι ως Τ4, του Μπερναμπέου. «Οι μεταγραφές που εξετάζουμε, βελτιώνουν πραγματικά αυτό που έχουμε ήδη;» αναρωτιούνται. Το μετέπειτα 0-4 στην Γρανάδα δεν έκανε τίποτα άλλο απ’το να εμβαθύνει αυτόν τον προβληματισμό. Και συνεχίζει.

Ο  Ζιντάν χαμογελά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά έχει περάσει μήνες συζητώντας με τον Florentino Pérez και τον José Ángel Sánchez, το πόσο περίπλοκο αποδεικνύεται να διαχειριστεί αυτό που έχει. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το καλύτερο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης στα 115 χρόνια της ιστορίας της. Έτσι είναι οι προπονητές: κάποιοι διαμαρτύρονται για ελάττωμα και άλλοι για υπερβολή. Όταν τραυματίζεται κάποιος παίκτης, για παράδειγμα ο Bale, ο Γάλλος αναπνέει κατά βάθος ανακουφισμένος. Ένα πρόβλημα λιγότερο για να κάνει την αποστολή, ένα πρόβλημα λιγότερο για να κάνει την εντεκάδα, ένα πρόβλημα λιγότερο για να συνεχίσει να διατηρεί αυτό το ευαίσθητο σύστημα ισορροπιών που έχει κατασκευάσει και που έχει τη Μαδρίτη ένα και τρία βήματα μακριά, αντίστοιχα, απ’την επίτευξη του τρίτου νταμπλ πρωταθλήματος-Τσάμπιονς Λιγκ, στην ιστορία της, 59 χρόνια αργότερα.

ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Η εξαιρετική απόδοση της συμμορίας του Asensio σ’αυτά τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια (στο σπίτι, πρέπει να φανούν τ’αστέρια) έχει αναγκάσει να επανεξετάσουν οι λευκοί ηγέτες δύο πράγματα. Το ένα, οι μεταγραφές· και το δεύτερο η δυνατότητα επέκτασης αυτού του μοντέλου διαχείρισης, συνδυάζοντας δύο ξεχωριστές ομάδες αλλά εξίσου συμπληρωματικές και ισχυρές. Ένα παιχνίδι δύο ζευγών τόσο συναρπαστικό όσο και δύσκολο να επεκταθεί χωρίς να μην κατεβάσει κανείς τα χέρια σου.

Δεν υπάρχει μία ειλημμένη απόφαση γι’αυτό, γιατί όπως όλα στο ποδόσφαιρο του υψηλού επιπέδου, κουμάντο εδώ κάνουν τ’αποτελέσματα και θα δράσουν ανάλογα με το αν τελειώσει η σεζόν με δύο, μία ή καμία επίσκεψη στην αίθουσα των τροπαίων. Αλλά αυτό που μόλις πριν από λίγους μήνες αποκλείονταν τώρα μελετάται. Επιπλέον, και σε αντίθεση με το θέμα των ενισχύσεων, η πλήρης διατήρηση της δεύτερης μονάδας δεν είναι μια μονομερής απόφαση. Πείθοντας τον Isco ν’ανανεώσει, Morata και James είναι οι δύο πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις δυσαρεστημένων παικτών που πρέπει να αποφασίσουν άμεσα το μέλλον τους. Όπως υποστηρίζει ο Manolo Lama, ο Morata γνωρίζει ότι σήμερα είναι πιθανότατα βασικός σ’όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο, εκτός από δύο, τις Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona. Αλλά, όπως υποστηρίζει ένα λευκό στέλεχος, το να φύγεις απ’τη Μαδρίτη δεν είναι εύκολο. Ξέρεις ότι πας σε χειρότερα.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ASENSIO

Η απόδοση που έχει προσφέρει τις τελευταίες εβδομάδες αυτή η νέα γενιά των μπαλαδόρων είναι τόσο εκθαμβωτική που δεν έχουν παρά να παραδοθούν στο προφανές και να εξετάσουν, όπως άλλωστε κάνουν, αν έχει νόημα πραγματικά να πληρώσουν 80 ή 90 εκατομμύρια ευρώ για τον Eden Hazard, έναν παικταρά ο οποίος όμως όχι μόνο δεν είναι πολύ καλύτερος απ’αυτήν την τελευταία εκδοχή του James Rodríguez, αλλά θα’ταν κι ένα νέο εμπόδιο για την ανάπτυξη του Asensio. Και Marco Asensio αρχίζουν να’ναι δύο σημαντικές λέξεις στο λευκό κλαμπ. Ο Ζιντάν ήταν ο πρώτος που αισθάνθηκε πριν μήνες θανάσιμο το να τον αφήνει εκτός απ’τις αποστολές γιατί ήξερε καλύτερα απ’τον καθένα ότι φρέναρε την φυσική εξέλιξη ενός αστέρα του οποίου το ταβάνι σήμερα είναι άγνωστο.

Στοχεύοντας στις μεταγραφές των Theo και Vinicius Jr μέσα σ’ένα χρόνο, ο Kylian Mbappé περιμένει στον προθάλαμο. Πρέπει να το σκεφτούν καλά. Επειδή η άφιξή του θα επηρέαζε το μέλλον ενός απ’τα δύο B του BBC. Και τόσο ο Bale όσο κι ο Μπενζεμά είναι ευαίσθητο υλικό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.