News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα επτά ματς που έδωσαν τη Liga στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Του Gonzalo Cabeza


1. Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης (1η αγωνιστική)

Γιατί κάθε μεγάλη πορεία ξεκινά μ’ένα πρώτο βήμα. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν της Liga η Μαδρίτη έφτασε με απουσίες επειδή δεν ήταν οι Keylor Navas, Modric, Κριστιάνο ή Μπενζεμά. Και το Anoeta δεν είναι, καθόλου, ένα εύκολο μέρος. Φάνηκε λόγω της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Ο Bale ήρθε με ρυθμό για να σκοράρει δύο γκολ κι ο Asensio έδειξε αυτό που επρόκειτο αργότερα να’ναι ένα απ’τα κλειδιά στις νίκες της Μαδρίτης: έναν πολύ καταλυτικό πάγκο.


2. Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (8η αγωνιστική)

Πρώτη στιγμή επίδειξης της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες. Στο λευκό περιβάλλον υπήρχαν αμφιβολίες και χρειάζονταν μια δήλωση προθέσεων. Λίγα πράγματα καλύτερα για αυτό από το 1-6, ένα φωτεινό ματς, στρόγγυλο, απ’τα καλύτερα σ’όλη την σεζόν της ομάδας του Ζιντάν. Από εκεί και μετά πήραν ταχύτητα.


3. Ατλέτικο-Ρεάλ Μαδρίτης (12η αγωνιστική)

Ένα απ’τα πράγματα που εξηγούν καλύτερα την επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν είναι η ικανότητά της να ανταγωνίζεται σε σημαντικά παιχνίδια. Η Ατλέτικο έρχονταν σ’αυτόν τον αγώνα ως φαβορί, οι λευκοί έπαιρναν τα παιχνίδια τους, αλλά δεν έπαιζαν με λάμψη. Στην αναμέτρηση, ωστόσο, δεν υπήρχε χρώμα, η ομάδα του Ζιντάν ήταν ανίατη στο Calderon με μια νέα παράσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έκανε χατ-τρικ σ’αυτό το 0-3.


4. Barcelona -Ρεάλ Μαδρίτης (14η αγωνιστική)

Στον Sergio Ramos έλειπε αυτό το μετάλλιο στο ιστορικό του, το να παγώσει το Nou Camp. Έτσι το έκανε. Ήταν ένα παιχνίδι εξουσίας στην εξουσία στο οποίο οι azulgrana είχαν προηγηθεί και τους υπόσχονταν χαρές. Ένα λάθος του Arda κατέληξε σε μια στημένη φάση κι ο Camero έκανε το καλύτερο τρικ του: γκολ με κεφαλιά στο 90 ισοφαρίζοντας σε 1-1.


5. Μαδρίτη- Deportivo (15η αγωνιστική)

Περίεργο παιχνίδι αυτό της Deportivo. Οι λευκοί έχαναν 1-2 στο 84ο λεπτό κι έβλεπαν πως το προβάδισμα που είχαν πάρει την προηγούμενη εβδομάδα ενάντια στη Μπαρτσελόνα τους έφευγε ξαφνικά. Χρειάζονταν επειγόντως ν’αντιστρέψουν την κατάσταση και το έκαναν. Πρώτα με τον παίκτη που έχει τη μικρότερη σημασία σ’αυτό το λευκό έτος, τον Mariano. Στη συνέχεια, πιστοί στην παράδοση, με μια κεφαλιά του Sergio Ramos. Κάτι κλασικό.


6. Sporting-Μαδρίτη (32η αγωνιστική)

Σ’αυτό το σημείο της Liga κάθε λάθος ήταν πλέον μη αποδεκτό. Η πιθανότητα να καταρρεύσει το κάστρο από τραπουλόχαρτα ήταν μεγάλη, και στο El Molinon, απέναντι σε μια ομάδα που κατέληξε να πέσει, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στο καναβάτσο. Η Sporting προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Μαδρίτη μ’ένα γκολ του Isco, φωτεινός σ’αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος, κατάφερε να ανασυνθέσει το συναίσθημα, να κάνει το τελικό 2-3 και να συνεχίσει με τις πιθανότητές της ανέπαφες ενόψει του πρωταθλήματος.


7. Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (35η αγωνιστική)


Έμεναν μόνο τρεις αγωνιστικές κι έρχονταν στο Μπερναμπέου μια απ’τις πιο επικίνδυνες ομάδες. Ο αγώνας είχε περιπλεχτεί μ’ένα γκολ του Parejo στο 83ο λεπτό και η Μαδρίτη φαίνονταν αναγκασμένη, και πάλι, να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της για να στερεώσει το πρωτάθλημα. Το κατάφερε ο Marcelo, ένας απ’τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ομάδα αυτή τη σεζόν. Η επιβίωση υπό τη μορφή του 2-1.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.