News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πώς κινητοποιείται η Atlético για να προσπαθήσει το μεγαλύτερο κατόρθωμα της 114χρονης ιστορίας της

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Του Javier Gómez Matallanas

Το τεχνικό τιμ θα ψάξει μια ουτοπική ανατροπή επί της Ρεάλ Μαδρίτης με όλους τους τύπους για να ενθαρρύνει ένα ρόστερ υπερεκμεταλλευμένο σωματικά και ψυχικά τα τελευταία πέντε χρόνια


Η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει αύριο τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της. Το ν’ανατρέψει ένα 3-0 κατά της, στα ημιτελικά του Champions League εναντίον της αιώνιας αντιπάλου της, ενάντια στον ισχυρό γείτονά της, ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι η οριστική απόδειξη για την καλύτερη Ατλέτικο της ιστορίας υπό την ηγεσία των Γκάμπι, Κόκε και Godin.

Αφού τους πίεσε στο μέγιστο σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, το προπονητικό επιτελείο αναζητά τον καλύτερο τρόπο για να παρακινήσει ένα ρόστερ στα πρόθυρα της εξάντλησης. Οι παίκτες έφτασαν πριν κανά δυο εβδομάδες να ζητήσουν να τους απελευθερώσουν απ’την αποστολή και τους χορηγήθηκε για έναν αγώνα πρωταθλήματος. Κι από εκεί, οι τεχνικοί προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να φτάσουν στους παίκτες και να καταφέρουν να τους παρακινήσουν.

Υποτίθονταν ότι το κίνητρο ξεκινούσε απ’αυτούς τους ίδιους στο ματς του Μπερναμπέου. Επειδή όλοι, με τους Γκάμπι, Κόκε και Godin επικεφαλής, είχαν θέσει το Champions League ως στόχο. Αλλά δεν ήταν στη μέρα τους. Δεν ήξεραν ούτε μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποδείξεις που δόθηκαν. Και η Μαδρίτη πέρασε από πάνω τους, όταν η ομάδα πήγε για ένα γκολ, αντί να διατηρήσει του 1-0, το οποίο δεν ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για να αντιμετωπίσουν τον επαναληπτικό.


Είναι προφανές ότι οι παρακινητικές ομιλίες δεν τους φτάνουν όπως στις αρχές αυτής της νέας colchonera σεζόν. Για να εγκατασταθούν στην τρίτη θέση έχουν χρειαστεί επίσης ένα κίνητρο επιστροφής. Όπως πριν αρκετές σεζόν τους μίλησε η Irene Villa, έτσι και φέτος τους μίλησε ο παραολυμπιονίκης David Casinos πριν από ένα Alavés-Atlético. Όπως και γι’αυτήν την ιστορική αναμέτρηση ενάντια στη Μαδρίτη, τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα του γηπέδου Vicente Calderón, βγάζουν ένα άλλο κίνητρο απ’το μανίκι.

Οι τρεις αρχηγοί -Gabi, Κόκε και Godin- θα’ναι ζωτικής σημασίας στην προετοιμασία του αγώνα. Αυτή τη σεζόν την ξεκίνησαν λίγο αναστατωμένοι, διότι φαίνεται ότι η μόνη αξία αυτού του κύκλου της επιτυχίας ανταποκρίνονταν στον ηγέτη του τεχνικού τιμ. Και σε πολλές αναλύσεις δεν αναγνωρίζονταν η αξία κάποιων κορυφαίων παικτών που τρέχουν ασταμάτητα πέντε χρόνια, ακολουθώντας οδηγίες. Ενάντια στην Eibar πέτυχαν μια νίκη με την οποία χαϊδεύουν τον στόχο προτεραιότητας να’ναι τρίτοι. Μια Eibar που έπαιξε για το δικό της πριμ (για να μείνει μπροστά απ’την Εσπανιόλ στην κατάταξη και να λάβει περισσότερα χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα). Η Atleti δεν έπαιξε καλά, αλλά κέρδισε.

Μετά το τέλος του αγώνα κατά της Eibar, το Καλντερόν δεν άδειασε και πάνω από 40.000 atléticos έκαναν να βγει όλο το ρόστερ για ν’αρχίσει να παίζεται το παιχνίδι της Τετάρτης, το οποίο θα’ναι η πιο σημαντική πρόκληση στην ιστορία της Ατλέτικο. Οι rojiblancos οπαδοί θα σταθούν στο ύψος τους και περιμένουν οι παίκτες να τους ενθαρρύνουν στην προσπάθεια να πετύχουν μια ουτοπία, το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην 114χρονη ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η παράσταση του atlético αισθήματος, του colchonerismo απ’την κορφή μέχρι τα νύχια, έκανε ακόμα και τους πιο δύσπιστους στο γήπεδο να πιστέψουν.

Τι θα κάνει το προπονητικό επιτελείο για ν’ανατιμετωπίσει το παιχνίδι της Τετάρτης; Αθλητικά υπάρχουν λίγες αμφιβολίες. Δίπλα στους Γκάμπι, Κόκε και Godin, θα ηγηθεί της ομάδας ο Fernando Torres ο οποίος επέστρεψε για να παίξει το παιχνίδι κατά της Μαδρίτης. Ο Niño θα παίξει το παιχνίδι με την καρδιά και με την ασπίδα που έδειξε στον κόσμο κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική, όταν δεν έπαιζε στην Ατλέτικο και δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης της Atlético σε εκείνη την ομάδα. Ψυχολογικά, θα στήσουν σίγουρα παρακινητικές ομιλίες, ατομικές και συλλογικές, και ό, τι προκύψει από εδώ μέχρι την Τετάρτη θα χρησιμοποιηθεί απ’το τεχνικό τιμ ως παρακινητικό όπλο.

Την Τετάρτη θα’ναι έντεκα μονομάχοι στην αναζήτηση ενός αδύνατου. Επειδή η λογική και οι στατιστικές λένε ότι η Μαδρίτη θα σκοράρει, επειδή σκοράρει σε κάθε παιχνίδι. Είναι ένα αδύνατο, γιατί Μαδρίτη είναι καλύτερο ρόστερ κι έχει καλύτερους παίκτες, αλλά η Ατλέτικο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να μην είναι καλύτερη ομάδα, εκτός της περασμένης Τετάρτης. Το λογικό, το φυσιολογικό, είναι να περάσει η Μαδρίτη στον τελικό του Κάρντιφ για να κερδίσει το δωδέκατο Ευρωπαϊκό της Κύπελλο και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει δύο συνεχόμενα Champions League. Το φυσιολογικό είναι να περάσει η Μαδρίτη. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο το στερεότυπο ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα, μερικές φορές τηρείται. Και καθώς περνούν οι ώρες, θα υπάρξουν περισσότεροι atléticos που θα ονειρεύονται με την ουτοπία. Την Πέμπτη θα ξυπνήσουν στην σκληρή πραγματικότητα. Ή όχι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.