News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ποιος θα κληρονομήσει το 10 του James;

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Του Hugo Cerezo

Η αποχώρησή του θα αφήσει ελεύθερο το μυθικό λευκό νούμερο


Το ανακοινωμένο αντίο του James, ο οποίος έχει ακόμη και αποχαιρετήσει το κοινό του Μπερναμπέου κι ο σύλλογος τον έχει εκτιμήσει στα 75 εκατομμύρια, θ’αφήσει ορφανή μια απ’τις πιο θρυλικές φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή που φέρει στην πλάτη το 10 και έχει μια ξεχωριστή σημασία όχι μόνο στ’αποδυτήρια, αλλά επίσης και στο τμήμα μάρκετινγκ.

Ο Κολομβιανός το’χει φορέσει τις τρεις τελευταίες σεζόν, απ’την άφιξή του το 2014, όταν το πήρε μετά από ένα χρόνο χωρίς ιδιοκτήτη, μετά την αποχώρηση του Ozil στο τέλος της αγοράς της σεζόν 12-13. Δώδεκα μήνες αργότερα το ανέλαβε ο Κολομβιανός, ο οποίος το φόρεσε για πρώτη φορά στην ιστορική παρουσίασή του, που συγκέντρωσε στο Μπερναμπέου 45.000 οπαδούς, πολλοί εξ αυτών Κολομβιανοί.

Από εκείνη τη στιγμή, η φανέλα του James ήταν απ’αυτές με τις περισσότερες πωλήσεις, με μια απήχηση στη Νότια Αμερική και κυρίως στην Κολομβία, που έχει πολύ βάλει σε πολύ αξία στο σύλλογο τη σημασία του ατόμου που το χρησιμοποιεί.

Από τώρα και στο εξής, θ’ανοίξει το εύρος για να δούμε ποιος θα το φοράει την επόμενη σεζόν. Στο ρόστερ υπάρχουν υποψήφιοι για να το κληρονομήσουν και να συνεχίσουν να του δίνουν λάμψη. Ο Luka Modric το φοράει ήδη στην Κροατία, όπως κι ο Asensio το’χει φορέσει στην Κ 19 που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το περασμένο έτος. Ο Isco έχει παραμείνει πιστός στο 22 κάθε φορά που έχει μπορέσει, αλλά φόρεσε επίσης το 10 σε κάποιον αγώνα της Κ 21.


Είναι επίσης πιθανό να το κρατήσει ο σύλλογος για τον Galáctico που θα’ρθει αυτό το καλοκαίρι, που θα μπορούσε να’ναι ο Mbappé... Το γεγονός είναι ότι μετά το έτος που ήταν ορφανό και τις δύο σεζόν (09-10 και 10-11) που το είχε ο Lass Diarra (ένας καθόλα φάκελος Χ), τη φανέλα με το 10 την έχουν φορέσει παίκτες ποιότητας.

Από τότε που καθιέρωσε η Laliga τα σταθερά νούμερα, η Μαδρίτη είχε οκτώ ιδιοκτήτες του 10: Laudrup, Ζέεντορφ, Φίγκο, Ρομπίνιο, Σνάιντερ και τους προαναφερθέντες Lass, Özil και James. Ιστορικά το φόρεσαν μεγάλοι παίκτες όπως ο Puskas ή ο Netzer, νεαρά ταλέντα όπως ο Hagi ή ο Prosinečki, canteranos όπως ο Martín Vázquez ή ιστορικοί όπως ο Βελάσκεθ.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.