News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Pintus magnificus

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Του Rubén Jiménez

Ο γυμναστής του Ζιντάν, κλειδί για την απόδοση των παικτών στην τελική ευθεία


Εμφανίστηκε το καλοκαίρι με λουρί λοχία, με κάποια προηγούμενα που έκαναν να φοβούνται οι ποδοσφαιριστές και να χαμογελά ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο προπονητής είχε σαφές ότι, στην πρώτη του σεζόν, έπρεπε να τον έχει μαζί του, τον άνθρωπο που τον έκανε να ιδρώνει στη Γιουβέντους. Εκείνον που θυμούνταν ακόμα τα πόδια του μετά από 20 χρόνια, αλλά για τον οποίο ο Zizou είχε ξεκάθαρο ότι επρόκειτο να’ναι μια εγγύηση επιτυχίας. Ο Antonio Pintus παρουσιάστηκε στο ρόστερ σα να’ταν ένας καθηγητής φήμης: «Ψάχνετε τη φήμη, αλλά η φήμη κοστίζει, καθώς εδώ είναι όπου θ’αρχίσετε να πληρώνετε: με ιδρώτα».

Τώρα, δύο μέρες πριν απ’το τέλος της σεζόν, με το πρωτάθλημα ένα βαθμό μακριά και στον τελικό του Champions League, είναι δίκαιο να αναγνωρίσουμε το έργο του Antonio Pintus, ενός ανθρώπου που έχει μετρήσει μαζί με τον Ζιντάν τις προσπάθειες του ρόστερ, ο οποίος έχει στύψει το καλύτερο απ’τον καθένα κι έχει φέρει την ομάδα έτοιμη και σε φόρμα για την τελική ευθεία που έμοιαζε απαιτητική... κι έτσι αποδείχθηκε.

Η διαχείριση των rotations κατέστη δυνατή χάρη στο ότι όλοι οι παίκτες έχουν φτάσει στην πρίζα και με φρέσκα πόδια. Τώρα είναι όταν καλωσορίζεται η δουλειά μιας σκληρής προετοιμασίας αλλά με σκοπό. Εκπαιδευμένος στην ιταλική σχολή, η σωματική εργασία και η θυσία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της φιλοσοφίας του, που μεταδίδονται στο ρόστερ του απ’την πρώτη μέρα του καλοκαιριού, με σωματικό λιώσιμο κι έναν σχεδιασμό προσαρμοσμένο για να τηρήσει με ακρίβεια χιλιοστού το εγχειρίδιο του Ζιντάν.

Ο Pintus έφθασε απ’τη Λυών μ’ένα στόχο και τον έχει κλείσει αξιοσημείωτα. Αυτό που θα συμβεί σ’αυτά τα δύο ματς που χωρίζουν τη Μαδρίτη απ’τη δόξα θα εξαρτηθεί απ’τα αποτελέσματα κι απ’όλα όσα μπορούν να συμβούν σε 90 ή 180 λεπτά μεταξύ των τεσσάρων γραμμών του ασβέστη, αλλά δεν θα’ναι λόγω της σωματικής κατάστασης.

Αν κι ο Κριστιάνο μπορεί να’ναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο καλά είναι η ομάδα σ’αυτές τις τελευταίες βδομάδες της σεζόν, η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ δεν έχει δώσει ούτε ένα σημάδι σωματικής αδυναμίας, πέρα ​​από κανά δυο βδομάδες στις οποίες Kroos και Modric φαίνονταν εξαντλημένοι. Τότε εμφανίστηκαν τα rotations και, απ’ότι έχει φανεί τις τελευταίες αγωνιστικές, ο Γερμανός κι ο Κροάτης φτάνουν στο τελικό σφύριγμα της σεζόν στην καλύτερη φόρμα τους.

Τα εύσημα στον Ζιντάν, ναι, αλλά επίσης και σε μια ολόκληρη τεχνική ομάδα, ένα γκρουπ το οποίο κρίνεται κι εκτιμάται υπό το όνομα του «Ζιντάν», αλλά που είναι πολύ περισσότερο απ’αυτό, είναι μια ομάδα που αποτελείται απ’τον David Bettoni, δεύτερο προπονητή κι έμπιστο του Zizou, τον βοηθό του Hamidou Msaidie κι έναν Javier Mallo που έχει «φροντίσει» τους τραυματίες στις διαδικασίες ανάκτησής τους και δεξί χέρι του Pintus, του λοχία του στρατού του Zizou.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.