News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ό,τι κι αν κάνει ο Morata είναι ο προτελευταίος

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Του Amalio Moratalla

Μερικές φορές το ποδόσφαιρο δημιουργεί αυτές τις συνθήκες και κοίτα, αγαπητέ αναγνώστη, το καλό του Άλβαρο Μοράτα δεν μπορεί να γίνει καλύτερο. Πήρε ήδη την σοφή απόφαση να φύγει απ’τη Μαδρίτη, όταν πιο καθιερωμένοι συμπαίκτες κάλυπταν την έκρηξη του. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο απ’την Γιουβέντους, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο απ’το ν’αφαιρέσει ένα Champions League απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης σκοράροντας στο Μπερναμπέου, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο απ’το ό, τι θριάμβευσε στην Ιταλία και δεν ήθελαν να φύγει, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης άσκησε την οψιόν επαναγοράς του κι ο Morata ήθελε να επιστρέψει. Κι όπως είναι τα πράγματα, ο Ζιντάν δεν του δίνει τη διάρκεια που ίσως αξίζουν τα 20 γκολ που έχει βάλει παίζοντας λίγο. Μετά τον Κριστιάνο, ο δεύτερος.

Τώρα είναι η «νύφη» της μισής ποδοσφαιρικής ηπείρου, εκτός απ’τη Μαδρίτη Β, οι πιθανότητές του να λάμψει είναι πολύ μικρές. Έχει μπροστά του, στη κλίμακα του προπονητή του, τον Κριστιάνο, -ο οποίος απολαμβάνει πλέον τη γλυκιά αίσθηση του φορ- και τον Μπενζεμά -λιγότερο εκτελεστής απ’τον Πορτογάλο, αλλά το φαβορί-.

Κι εν τω μεταξύ, τον Morata τον θέλουν Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φαίνεται ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης θα του «χτυπήσει» επίσης. Ως αποκορύφωμα τυφλώνει ο Kylian Mbappé, η μεγάλη υπόσχεση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, και η μορφή του εμφανίζεται στον άμεσο ορίζοντα. Σύμφωνα με την δημοσιογραφική φημολογία, ο Florentino τον έχει δεμένο. Και σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό είναι λογικό να υποφέρει η ψυχολογική κατάσταση του Morata. Δεν φαίνεται δίκαιο να’ναι πάντα το νόμισμα της αλλαγής. Και λέω ότι ο Morata είναι ο προτελευταίος γιατί από πίσω του είναι μόνο ο Mariano. Οι υπόλοιποι, οι νυν και οι μέλλοντες, διεγείρουν περισσότερο ενθουσιασμό απ’τη μόνιμη απόδοσή του.

Ακόμα είναι νέος, αλλά αυτή την ταινία την έχει ήδη δει στη Ρεάλ Μαδρίτης και πολύ φοβάμαι ότι θα λάβει μια απόφαση σύντομα. Είναι μια δυσάρεστη κι άδικη κατάσταση, αλλά η πορεία της εξέλιξής του στην λευκή ομάδα θα περνούσε από συνθήκες που δυσκολεύομαι να δω βραχυπρόθεσμα: μια, η αποχώρηση του Μπενζεμά· δεύτερη, η επιστροφή του Κριστιάνο στην αριστερή πλευρά του· ή τρίτη, η μη υπογραφή του Mbappé. Και μιας κι όλα αυτά φαίνονται απίθανα και ίσως, για ν’απολαύσει ο Morata πολλά λεπτά, θα’πρεπε να συμβούν δύο απ’τις τρεις συνθήκες, η παραμονή του canterano μου φαίνεται σχεδόν αδύνατη.

Πήρε ήδη την απόφαση να πάει στην Γιουβέντους και είχε δίκιο. Εξελίχθηκε, διασκέδασε, σκόραρε, και εκτιμήθηκε. Φοβάμαι ότι, σ’αυτό το τέλος της σεζόν, είναι στην ίδια θέση. Η διαφορά είναι ότι είναι πιο ψημένος, έκανε το βήμα που όφειλε στην στιγμή του και του τελειώνουν οι λογικοί συνδυασμοί. Είναι 24 ετών, είναι μια ευκαιρία στην αγορά, με οκτώ ή δέκα σεζόν με γκολ μπροστά του, αλλά πρέπει να αποδεχτεί με την ίδια την ωριμότητα ότι αν κάνει το βήμα να φύγει, θα’ναι για πάντα. Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι πολύ πιο σκληρό να βλέπει πώς περνούν οι μέρες «ζητιανεύοντας» λεπτά. Φυσικά, θα γείρει περισσότερο προς τον προπονητή που τον θέλει, όχι τόσο προς τον σύλλογο.

Καλή τύχη Álvaro. Είναι μια περίπλοκη απόφαση, αλλά για άλλη μια φορά βρίσκεσαι ενώπιον μιας σημαντικής επιλογής: ή εδώ υποφέροντας -… κι απολαμβάνοντας στα λευκά-ή όπου να’ναι παίζοντας, σκοράροντας και ίσως πάρεις το 9 της La Roja. Είσαι πολύ νέος, αλλά πρέπει να πάρεις μια απόφαση βετεράνου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.