News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όταν ο Higuaín κουράστηκε να παλεύει κόντρα στον χαϊδεμένο Benzema

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Γάλλος ζούσε πάντα προστατευόμενος απ’τον Florentino

Ο Higuaín εγκατέλειψε τη Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει αστέρι αλλού, το οποίο κατάφερε στην Ιταλία. Η βαριά σκιά του Μπενζεμά, του προστατευόμενου του Florentino, ήταν καθοριστική για την αποχώρησή του απ’το λευκό club


Ποτέ δεν ένιωσε ιδιαίτερα αγαπητός κι εκτιμώμενος απ’το νέο καθεστώς. Στοίχημα του Ramón Calderón όταν ήταν μόλις ένα παιδί, η ζωή του Gonzalo Higuaín δεν ήταν πλέον η ίδια όταν ο Florentino Pérez προσγειώθηκε πίσω στο προεδρικό γραφείο. Ολοκλήρωσε έναν κύκλο εξίμιση ετών -υπέγραψε το Δεκέμβριο του 2006- ντυμένος στα λευκά, αλλά όταν τον Ιούνιο του 2009 επέστρεψε στην πολυθρόνα ο σημερινός πρόεδρος, ενεργοποιήθηκε η κατηφόρα του Αργεντινού επιθετικού. Μια απ’τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο ηγέτης ήταν να φέρει τον Καρίμ Μπενζεμά, μια κίνηση που ώθησε σταδιακά τον Νοτιαμερικανό προς την πόρτα εξόδου.

Γάλλος και Αργεντινός συνυπήρξαν για τέσσερις σεζόν στα ίδια αποδυτήρια. Μακρά περίοδος στην οποία μοιράστηκαν τον ρόλο στο γήπεδο, έχοντας παρόμοια νούμερα. Σ’αυτή την περίοδο ο Μπενζεμά σκόραρε 89 γκολ, έναντι των 86 του Higuaín, αν και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Αργεντινός σταμάτησε πάνω από 4 μήνες, το 2011, έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας μιας ενοχλητικής κήλης δίσκου. Η απόδοσή του είχε φώτα και σκιές, αλλά αυτό που κατέληξε πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι απ’την ευγενή περιοχή δεν ένιωσε ποτέ πάρα πολύ αγάπη, αυτήν που είχε, κι εξακολουθεί να’χει, ο μεγάλος του αντίπαλος.

Ήταν στο τελευταίο έτος του ως madridista -σεζόν 2012/2013- όταν αποφάσισε να πακετάρει. «Σκόραρα περισσότερα γκολ απ’τον Μπενζεμά, αλλά...», παραπονούνταν ιδιωτικά ο νυν παίκτης της Γιουβέντους. Κι έτσι ήταν στο πρωτάθλημα, τουρνουά στο οποίο σκόραρε 16 γκολ, έναντι των 12 του συμπαίκτη του, με τον δεύτερο να συμμετέχει σε δύο παιχνίδια περισσότερα. Στα 25 του, στην καλύτερη φάση για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, είχε ξεκάθαρο ότι για να ωθήσει την καριέρα του ήταν ζωτικής σημασίας ν’αλλάξει φανέλα, γιατί στο πλευρό του Karim δεν θα έφτανε ποτέ το καθεστώς αστέρα που έχει τώρα στο Τορίνο και πριν στη Νάπολι.


Sergio Ramos

Συνδεδεμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον madridismo, αυτά τα συναισθήματα ράγισαν αμείλικτα, καθώς ο ρόλος του στο γήπεδο ήταν μικρότερος, καθώς ο Μπενζεμά κέρδιζε βάρος. Οι σχέσεις του με τον Florentino Pérez ψυχράθηκαν, έχασε τη σύνδεση με το κλαμπ που του άνοιξε τις πόρτες όταν ήταν μόλις 19 ετών. Το 2013 προχωρούσε, και τόσο ο ίδιος όσο κι ο πατέρας και εκπρόσωπός του, Jorge Higuaín, άρχισαν ν’ακούν όλα τα ενδιαφερόμενα σωματεία. Στο τέλος έδωσε τα χέρια με τη Napoli, η οποία κατέβαλε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ για τον τότε απογοητευμένο παίκτη.

Έφυγε λυπημένος γιατί η ζωή του ήταν χαρούμενη στη Μαδρίτη σε προσωπικό επίπεδο, εκτός από όταν ένιωθε ότι ο συμπαίκτης του και ανταγωνιστής ήταν πολύ πιο περιβαλλόμενος από ψηλά. Θα’ναι πάντα μια πόλη όπου θα βρίσκει φίλους, αυτούς που άφησε μετά από σχεδόν επτά χρόνια. Όπως τον Sergio Ramos, τον μεγάλο αρχηγό και με τον οποίο έζησε τόσα πολλά πράγματα, ποδοσφαιρικά και προσωπικά. Αυτές τις μέρες έχουν ανταλλάξει μηνύματα δημόσια πειράζοντας ο ένας τον άλλο, απόδειξη της αμοιβαίας εκτίμησης που έχουν. «Είμαστε φίλοι κι έχουμε μια μεγάλη σχέση, αλλά στο γήπεδο δεν πρόκειται να χαρίσω τίποτα» είπε ο αμυντικός. «Να μην σκοράρει στο 90ο λεπτό», αστειεύτηκε ο Αργεντινός.


Ο πατέρας, εναντίον του Florentino

Είναι αυτές οι αναμνήσεις, αυτοί οι κοντινοί άνθρωποι, οι οποίοι κυριεύουν τον Gonzalo Higuaín, όχι αυτοί που κάνουν κουμάντο. Σε εξίμιση σεζόν σκόραρε συνολικά 121 γκολ, κατέχοντας σήμερα την 15η θέση στη λίστα των σκόρερ της ιστορίας του madridista club. Ο juventino κατανοεί ότι η απόδοσή του ήταν περισσότερο από αξιοσημείωτη δεδομένου ότι για ένα μεγάλο διάστημα αγωνίστηκε με έναν συμπαίκτη πολύ προστατευόμενο απ’τον πρόεδρο, κι επίσης ότι δεν εκτιμήθηκε όπως έπρεπε. Εξ ου και η σύγκρουση με το ίδρυμα, με τον Florentino Pérez, ήταν αναπόφευκτη.

Ο Jorge, ο πατέρας κι εκπρόσωπος του goleador, επέρριψε διάφορες κατηγορίες σε συγκεκριμένες στιγμές. «Ο Gonzalo δέχθηκε κάθετη επίθεση από ένα τομέα του ισπανικού αθλητικού Τύπου, δεν προστατεύτηκε ποτέ από κανένα. Υποβαθμίστηκε το καλό, ενισχύθηκε το κακό. Όταν ο σύλλογος έπρεπε να βγει μπροστά, δεν το έκανε», πυροβόλησε κάποτε σε μια συνέντευξή στην «AS». Όπως κι αργότερα υποστήριξε με πλήρη ωμότητα ότι «του Florentino δεν του αρέσουν οι Αργεντινοί, έχει αγορασμένο τον Τύπο». Αυτό το Σάββατο, στον τελικό του Champions League, έρχεται η ώρα της εκδίκησης, αίσθημα πιο ριζωμένο στον πατέρα παρά στον γιο...



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.