News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όταν επιστρέψει ο Bale

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Του Santiago Segurola

Με τον Isco ως ενδιάμεσο, οι μέσοι της Μαδρίτης έχουν επιστρέψει στη φυσικότητα και στο εύκολο παιχνίδι.

Η Ατλέτικο βγήκε μ’ένα 2-0 απ’τα αποδυτήρια (δύο γκολ μέσα σε 15 λεπτά και σχεδόν 80 μπροστά της) κι έχασε την προοπτική της ανατροπής, που ήταν μόλις ένα γκολ μακριά. Της αποδείχτηκε τόσο εύκολο το αδύνατο που συνετρίβη μπροστά στο φυσιολογικό. Στη Μαδρίτη συνέβη το αντίθετο. Έτρεμε όταν είχε να υπερασπιστεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα κι έπαιξε πολύ καλά, όταν ήταν στο χείλος της αβύσσου. Απ’το πέναλτι που σκόραρε ο Griezmann και μετά, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε σ’όλους τους τομείς του γηπέδου, με μια απόλυτη ηγεμονία των μέσων, με τους Isco και Modric επικεφαλής όλων.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αντιμετωπίσει τρεις σημαντικές του ποδοσφαίρου: τη Νάπολι (δεύτερη στο ιταλικό πρωτάθλημα), τη Μπάγερν (πρωταθλήτρια της Bundesliga) και την Ατλέτικο Μαδρίτης (δύο φορές φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ στα τελευταία τρία χρόνια). Έχουν υπάρξει απαιτητικές αναμετρήσεις, με διάφορες φάσεις ταλαιπωρίας της Μαδρίτης σε πέντε απ’τα έξι παιχνίδια. Απ’άκρη σ’άκρη κυβέρνησε μόνο το πρώτο σκέλος με την Ατλέτικο.

Η Μαδρίτη έχει βρει πάντα τρόπους για να επικρατήσει. Απ’την εφευρετικότητα των παικτών, την ενέργεια του Μπενζεμά που προηγήθηκε του γκολ της ομάδας του στο Manzanares, μέχρι την ποδοσφαιρική ανταπόκριση των μέσων της, περνώντας απ’τις εκτελεστικές ικανότητες του Κριστιάνο Ρονάλντο και την ανεκτίμητη συμβολή των αναπληρωματικών. Το τελικό τοπίο της σεζόν μας καλεί να σκεφτούμε την καλύτερη Ρεάλ Μαδρίτης συνολικά εδώ και χρόνια, μ’ένα εύρος λύσεων απαράμιλλο στην Ευρώπη.

Στο τακτικό κεφάλαιο, ή στην απλή διάταξη, αποδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα του 4-4-2 επί του 4-3-3. Η ανάδυση του Isco, μόλις και μετά βίας χρησιμοποιημένος κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, σήμαινε μια ευλογία για την ομάδα και μια ευκαιρία για τους υπόλοιπους μέσους. Modric και Kroos έχουν επωφεληθεί με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε έχουν επιστρέψει στην θέση που τους αντιστοιχεί στην ομάδα: είναι δύο παικταράδες. Με τον Isco ως συνεχή μεσάζοντα, οι μέσοι της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν επιστρέψει στη φυσικότητα και στο εύκολο παιχνίδι.

Η Μαδρίτη χρειάζεται αυτή την καλά λαδωμένη μεσαία γραμμή. Χρειάζεται να αποκτήσει πλεονέκτημα εκεί λόγω αριθμού και ποδοσφαιρικών πόρων. Ωστόσο, υπάρχει συζήτηση ενόψει. Αν επανέλθει ο Gareth Bale απ’τον τραυματισμό, θα’ναι βασικός στον τελικό του Κάρντιφ; Η διατύπωση θα’πρεπε να μοιάζει με αστείο. Ο Bale είναι ο δεύτερος πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία κι ένας παίκτης με προφανείς ιδιότητες. Και μερικές εξίσου αξιοσημείωτες ατέλειες.

Μέχρι στιγμής, όλοι οι προπονητές της Μαδρίτης (Αντσελότι, Μπενίτεθ και Ζιντάν) έχουν υποστηρίξει τόσο ανοιχτά το καθεστώς βασικού του Ουαλού που έχουν φανεί παγιδευμένοι απ’τις δηλώσεις τους. Το μήνυμα των τελευταίων τεσσάρων ετών ήταν το τρίο Μπέιλ, Μπενζεμά, Κριστιάνο δεν αμφισβητείται, αλλά η πραγματικότητα επιβάλλεται: η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει καλύτερα και είναι πιο καταλυτική με τον Isco στο γήπεδο. Περισσότερο απ’αυτό, ο τωρινός Isco, ο οποίος κατέχει μια συντριπτική πληρότητα, φιγουράρει τώρα ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Κάθε οπαδός γνωρίζει την εντεκάδα της Μαδρίτης στον τελικό του Cardiff, με μία εξαίρεση: Isco ή Bale. Μέχρι στιγμής, κανένας προπονητής δεν έχει αμφισβητήσει το καθεστώς βασικού του Bale, με πολύ ή λίγη προετοιμασία, ή χωρίς προετοιμασία. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότεροι από αρκετοί λόγοι για να υποψιαζόμαστε ότι οι οπαδοί σκέφτονται άλλο πράγμα. Οι οπαδοί απολαμβάνουν την υπέροχη συλλογή μέσων, στους οποίους προστίθενται οι Asensio, James και Kovacic με κάποιους εξαιρετικούς πόρους.

Η συζήτηση έχει ψωμί επειδή επηρεάζει τον καλύτερο παίκτη της στιγμής (Isco) κι έναν απ’τους πιο διάσημους παίκτες στον κόσμο, με το πρόσθετο χαρακτηριστικό του ντόπιου: ο Μπέιλ θα επιστρέψει στο Κάρντιφ, την πατρίδα του, για ν’απολαύσει τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Μια καλή ιστορία για να πουλήσει. Αλλά αυτή τη φορά, η απόφαση θα’ναι πιο λεπτή από ποτέ. Εν ονόματι της φερεγγυότητας και της αξίας, το καθεστώς βασικού του Isco δεν αξίζει αμφισβήτηση. Υπάρχει συζήτηση και, όπως φαίνεται, δεν θα σταματήσει να αυξάνεται μέχρι τον τελικό του Κάρντιφ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.