News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όλα είναι κύκλος: αν η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει τη Liga, θα πρέπει να’ναι όπως η Barca

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Της Gemma Herrero

Ισόβαθμες στους 81 βαθμούς

Οι ρόλοι αλλάζουν σε σχέση με την περασμένη σεζόν: αυτή τη φορά αυτή που κυνηγάει είναι η Μπάρτσα και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή που πρέπει να αντέξει την πίεση του να μην μπορεί ν’αποτύχει


Κάποιοι το αποκαλούν κάρμα, μια αόρατη ενέργεια με την οποία κάθε πράξη έχει, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, μια αντίδραση, μια αμοιβή. Υπάρχουν αυτοί που το συνοψίζουν απλά στο ότι «όλα είναι κύκλος» κι αν πρόκειται για το ποδόσφαιρο και για τους δύο μεγάλους της Liga, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, το φυσιολογικό είναι ότι, αργά ή γρήγορα, θα αναμετρηθούν σαν γίγαντες που είναι και θα πρέπει να αποδείξουν υπό τη μέγιστη πίεση ποιος είναι ο καλύτερος. Την περασμένη σεζόν η Barca άντεξε το τελικό σπριντ της Μαδρίτης, -η οποία κέρδισε τις τελευταίες 12 συνεχόμενες αναμετρήσεις- και κατέκτησε τον τίτλο. Απέτυχε όσο επιτρέπονταν, όχι παραπάνω. Τώρα μένει να δούμε αν θα αντέξουν οι λευκοί την ανάσα της azulgrana ομάδας στο σβέρκο τους. Αν θέλει τη Liga η Μαδρίτη θα πρέπει να «ντυθεί» Μπάρτσα, να «γίνει» σαν τη Barca. Να δείξει στο γήπεδο, στην αποφασιστική στιγμή, ότι δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τον τίτλο.

Το λευκό σύνολο πήρε μια νίκη, -συμπεριλαμβανομένης ταχυκαρδίας σήμα κατατεθέν- κατά της Βαλένθια μ΄ένα αγωνιώδες γκολ του Marcelo στο 86’. Οι Καταλανοί ανταποκρίθηκαν στο Cornellà μ’ένα εμφατικό 0-3 κι ο pistolero Luis Suarez εκμεταλλεύτηκε τα δώρα των Jurado και Aaron Martín σ’έναν αγώνα που ήταν ισορροπημένος, κλειδωμένος και άσχημος. Το ντέρμπι ήταν το παιχνίδι που προκαλούσε τον περισσότερο τρόμο στους azulgranas οπαδούς και πλέον έχει διευθετηθεί μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο δυσκολεύτηκαν και δεν βρήκαν ούτε κενά ούτε ευκαιρίες. Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου, το τεράστιο λάθος του Jurado στο οποίο ο Suárez απάντησε τόσο προσεκτικά όπως πάντα άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη. Ο Ουρουγουανός έκανε ντομπλέτα κι «επανεμφανίστηκε» την κατάλληλη στιγμή, έχοντας περάσει σχεδόν ένα μήνα χωρίς γκολ. Είχε πέντε παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, το χειρότερο σερί του από τότε που ήρθε στη Barcelona, αλλά τα αρπακτικά σαν κι αυτόν δεν αποτυγχάνουν όταν ο αντίπαλος κάνει λάθος και τους το βάζει στο πιάτο. «Δεν ανησυχούσα για το σερί του, ξέρεις ότι αυτός και τα γκολ θα’ναι πάντα κοντά», είπε ο Luis Enrique μετά το παιχνίδι.


Η Barca δεν χάνει απ’το βλέμμα της τη Liga και της απομένουν οι Βιγιαρεάλ κι Eibar εντός και η Λας Πάλμας εκτός. Την Ρεάλ Μαδρίτης την περιμένει μια Γρανάδα που έχει πέσει ήδη, το να υποδεχτεί την Σεβίλλη, θα παίξει τον αναβληθέν αγώνα κατά της Θέλτα στο Balaídos και θα κλείσει το πρωτάθλημα στη Μάλαγα. Η Liga, λοιπόν, είναι για έμφραγμα. Όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν, όταν η καταλανική ομάδα εξαρτιόνταν απ’τον εαυτό της και η Μαδρίτη αποφάσισε να της κάνει τη ζωή δύσκολη μέχρι το τέλος. Το κάρμα, ο κύκλος. Οι ίδιοι παίκτες με διαφορετικούς ρόλους και θα διαπιστώσουμε πλέον την έκβαση.

Το ότι το Clásico ήταν κλειδί το ήξερε ο καθένας. Κι ο Μέσι ανέλαβε να εμφυσήσει ζωή στην ομάδα του μ’ένα γκολ στις καθυστερήσεις στο Μπερναμπέου. Την περασμένη σεζόν συνέβη κάτι παρόμοιο όταν η Μαδρίτη κέρδισε με 1-2 στο Camp Nou, ακριβώς όταν στη Μπάρτσα υπόσχονταν πολλές χαρές. Εκείνο δεν ήταν μια λακκούβα, αλλά μια καταβόθρα και οι azulgranas έχασαν το μαξιλάρι των βαθμών ενάντια σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Βαλένθια στο πρωτάθλημα κι αποκλείστηκαν απ’την Ατλέτικο στα προημιτελικά του Champions League. Ελλείψει πέντε αγωνιστικών, ισόβαθμοι με την ομάδα του Simeone και με την Ρεάλ Μαδρίτης στον ένα βαθμό, αντέδρασαν σπουδαία: πέντε διαδοχικές νίκες εναντίον των Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (0-8), Σπόρτινγκ Χιχόν (6-0), Μπέτις (0-2), Espanyol (5-0) και Γρανάδα (0-3), με τον Luis Suarez να σκοράρει τίποτα λιγότερο από 14 απ’αυτά τα γκολ.

Εκτός απ’τα κινούμενα σχέδια, όπου ο δρομέας το απολάμβανε περισσότερο απ’το κογιότ, αυτός που κυνηγά, περνάει συνήθως πολύ καλύτερα απ’τον κυνηγημένο, ο οποίος έχει τον φόβο να μην χάσει αυτό που έχει ήδη σχεδόν κοντά στο χέρι και του έρχεται λιποθυμία, ίλιγγος. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε μια παρόμοια κατάσταση με εκείνη του culé συνόλου το περασμένο έτος, ​​συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στον οδοντίατρο, χωρίς αναισθησία, στα ημιτελικά του Champions League εναντίον της Ατλέτικο. Εξαρτάται απ’τον εαυτό της και, όπως και η Barca, ή θα διαχειριστεί την πίεση ή δεν φαίνεται ότι η ομάδα του Luis Enrique θα της κάνει κάποια χάρη. Ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι έχουν ήδη αποκαλεστεί απ’την Ευρώπη και θα’χουν μεγάλες βδομάδες και χρόνο για να αναπνεύσουν.

Έρχεται η ώρα της αλήθειας και η Barcelona δεν ρίχνει την πετσέτα, εξακολουθεί να πιστεύει, έτσι που θα πρέπει να’ναι η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή που θα αντιμετωπίσει τον γκρεμό και θα πρέπει να’χει κι αρκετούς πόρους, ψυχολογία κι ενέργεια για να μην πέσει την τελευταία στιγμή και να πατήσει την κορυφή. Η Barca το πέτυχε. Θα’ναι ικανή να το κάνει η Μαδρίτη;

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.