News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οκτώ παράγοντες που μπορούν να αποφασίσουν την έκβαση του Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Του Fran Villalobos

Ανάλυση των δυνατών και αδύνατων σημείων των δύο ομάδων πριν τον ημιτελικό


Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο μετράνε τις ώρες για τον πιο σημαντικό αγώνα μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Αύριο (21.45) θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο Bernabeu στην πρώτη πράξη ενός ημιτελικού του Champions League που παρουσιάζεται πολύ ισορροπημένος. Αυτοί είναι οκτώ παράγοντες που μπορούν να αποφασίσουν την έκβαση.

Οι λευκοί μπακ στην επίθεση


Carvajal και Marcelo φτάνουν στη μονομαχία του Champions League σε άριστη κατάσταση, μετατρεπόμενοι στον καλύτερο επιθετικό πόρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι μπαλιές που βγάζει ο καθένας απ’την πλευρά του, έχουν οδηγήσει σ’αυτή τη σεζόν σε 21 γκολ (Carvajal 10 ασίστ και Marcelo 11). Υπάρχει το γεγονός ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει το ματς με προβλήματα στη δεξιά πλευρά, την πλευρά που θα επιτίθεται ο Marcelo. Giménez και Juanfran είναι επιβεβαιωμένες απουσίες, κι ο Vrsaljko είναι σοβαρά αμφίβολος. Η λύση περνά απ΄το να προσφύγει στον Savic και να τοποθετήσει τον Lucas μαζί με τον Godin. Στ’αριστερά, ο Filipe Luis είναι μια εγγύηση. Έχει 7 ασίστ και τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να σκοράρει.

Oblak, με περισσότερη αυτοπεποίθηση απ’τον Keylor


Δεν είναι μια εύκολη χρονιά για τον Keylor Navas, αμφισβητούμενος πάντα όταν περιπλέκονται τα πράγματα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κοσταρικανός έχει δεχθεί 45 γκολ σε 35 παιχνίδια, μ’ένα μέσο όρο 1,28 γκολ ανά παιχνίδι. Ο Jan Oblak δέχεται λιγότερα απ’τα μισά (μόνο 22 σε 36 παιχνίδια), μ’έναν μέσο όρο 0,61 γκολ ανά παιχνίδι. Στους προημιτελικούς πριν από δύο χρόνια, ο Σλοβένος τερματοφύλακας ήταν ένας εφιάλτης για τους λευκούς με μεγάλες επεμβάσεις στο πρώτο σκέλος και στον επαναληπτικό. Μόνο ο Chicharito Hernández μπόρεσε να τον νικήσει μετά από 177 λεπτά.

Η αμυντική ευθραυστότητα της Ρεάλ Μαδρίτης


Η Ρεάλ Μαδρίτης δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της αυτή τη σεζόν και φέτος το έχει πετύχει μόλις σε 10 απ’τα 53 επίσημα παιχνίδια. Ένας παράγοντας που, αν συμβεί κατά της Ατλέτικο στο Bernabeu, θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικός για το μέλλον της αναμέτρησης. Η Ατλέτικο, η οποία έχει επίσης 53 παιχνίδια, έχει δεχτεί 28 γκολ λιγότερα απ’τον αντίπαλό της (39 έναντι 67 των λευκών). Με τον Pepe τραυματία, ο Ζιντάν θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ Nacho και Varane ως σύντροφο του Ράμος.

Cristiano vs Griezmann-Gameiro


Ο Antoine Griezmann θα’ναι η κύρια απειλή της Ατλέτικο στο Bernabeu, ένα στάδιο όπου συχνά έχει καλές επιδόσεις. Δικό του ήταν το γκολ που σήμαινε την ισοπαλία στο τελευταίο ντέρμπι πρωταθλήματος, ξεφεύγοντας απ’την επιτήρηση των λευκών αμυντικών. Αυτή τη φορά, θα μπορεί να’χει στο πλάι του τον Kevin Gameiro. Μαζί, διπλασιάζουν την απειλή για τους λευκούς. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μπέιλ τραυματία και τον Μπενζεμά πεσμένο  μπροστά απ’το τέρμα, αυτός στον οποίο πέφτει σχεδόν όλο το βάρος του σκοραρίσματος είναι ο Cristiano. Τα πέντε γκολ του εναντίον της Μπάγερν κατέστησαν δυνατή την πρόκριση στους ημιτελικούς. Απ’την ευστοχία του ενάντια στον Oblak θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι λευκές πιθανότητες.

Η εναέρια κυριαρχία


Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζει σ’αυτό το τμήμα με μεγάλους κεφαλοσφαιριστές όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Sergio Ramos, Casemiro ή Varane, αν και η Ατλέτικο είναι επίσης μια πολύ επικίνδυνη ομάδα στον αέρα. Οι λευκοί έχουν αυτή τη σεζόν 38 γκολ με το κεφάλι, έναντι 16 των rojiblancos. Οι στημένες φάσεις μπορούν να’ναι και πάλι ένας αποφασιστικός παράγοντας στο ντέρμπι του Champions League. Προσεκτικοί στα πλάγια φάουλ και στα κόρνερ.

Ο αντικαταστάτης του Μπέιλ


Ο Ζιντάν δεν θα μπορέσει να’χει αυτή τη φορά το BBC και θα πρέπει να επιτύχει την ώρα της απόφασης του αντικαταστάτη του Bale στην αρχική ενδεκάδα. Το φαβορί είναι ο Isco, που ξεκουράστηκε ενάντια στη Βαλένθια και προέρχεται από ένα πολύ υψηλό επίπεδο κατά τον τελευταίο μήνα, αλλά Asensio και James θα μπορούσαν να’χουν πιθανότητες να συνοδεύσουν τους Κριστιάνο και Μπενζεμά στην επίθεση. Casemiro, Kroos και Modric είναι σταθεροί και θα αντιμετωπίσουν τους Γκάμπι, Κόκε και Σαούλ.

Η επικίνδυνη δύναμη του Casemiro


Simeone και Ατλέτικο γνωρίζουν ότι ο Casemiro παίζει με τη φωτιά σε κάθε παιχνίδι. Μια πρόωρη κίτρινη κάρτα για τον Βραζιλιάνο θα σήμαινε μια υποθήκη για το παιχνίδι του και για όλης της ομάδας του. Συνέβη πρόσφατα με τη Μπάγερν κι επίσης με τη Μπάρτσα. Ο Casemiro πήρε αρκετές φορές το ρίσκο ν’αφήσει την ομάδα του μ’έναν λιγότερο πολλά λεπτά πριν το τέλος. Αν η Ατλέτικο καταφέρει να βγάλει τον λευκό μέσο απ’τον αγώνα θα’χει κερδίσει πολλά.

Η κατάσταση του Carrasco



Ο Βέλγος υπέστη ένα ακρωμιοκλειδικό διάστρεμμα εναντίον της Βιγιαρεάλ αλλά, αν κι αρχικά η παρουσία του στο Μπερναμπέου αποκλείστηκε, ο Βέλγος προπονήθηκε χθες με εμφανή ομαλότητα, μαζί με τους άλλους συμπαίκτες. Η παρουσία του στην εντεκάδα θα σήμαινε ένα άλλο πρόβλημα για την Ρεάλ Μαδρίτης, που τον υπέφερε ήδη στον τελικό του Μιλάνου. Η κατάσταση της φόρμας του φαίνεται κλειδί για τις rojiblancas φιλοδοξίες.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.