News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι δευτερεύοντες της Ρεάλ Μαδρίτης εξέθεσαν αυτούς της Barcelona

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Κάτι βασικό για να ξεπεράσουν την culé ομάδα

Το βάθος της ντουλάπας της Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζιντάν διέθετε έναν καταλυτικό πάγκο, το οποίο έλειψε περισσότερο απ’τον Λουίς Ενρίκε


Το μακρύ ταξίδι απαιτεί πολύ βάθος ντουλάπας. Τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προσκολλήθηκε σ’ένα πρωτάθλημα που ιστορικά έφερε τη σφραγίδα της. Στο γήπεδο του La Rosaleda πήρε τον τίτλο της νο 33, όπως και τα τελευταία οκτώ χρόνια κέρδισε μόνο έναν. Ακόμα περισσότερο κατά το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, η ηγεμονία υπήρξε της Barcelona, η οποία κέρδισε 14 φορές το τουρνουά της κανονικότητας, έναντι επτά των λευκών. Μέχρι που στη Μάλαγα το μαδριλένικο club εμφανίστηκε και πάλι. Στα έγκατα του Σαντιάγο Μπερναμπέου έγινε κατανοητό ότι για να υπάρξει επιτυχία σ’έναν τόσο μακρύ και απαιτητικό διαγωνισμό, ήταν απαραίτητο ο Ζιντάν να διέθετε το επαρκές προσωπικό, πρώτης κατηγορίας, για να μπορεί να διανείμει εύκολα διαλείμματα μεταξύ των βασικών. Το τελικό αποτέλεσμα, με τον κατακτημένο χθες τίτλο του πρωταθλήματος, δείχνει ότι ο σύλλογος ξεκίνησε στο σωστό δρόμο. Όχι όπως ο μεγάλος εχθρός του...

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να κρατήσει στην πρίζα όλους τους παίκτες απ’την αρχή μέχρι το τέλος, καταφέρνοντας να δώσουν τα rotations το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Γάλλος προπονητής έχει στη διάθεσή του ένα πολύ βαθύ ρόστερ και μ’αρκετή δύναμη έτσι ώστε οι απουσίες των πρώτων σπαθιών, σε καθοριστικές χρονικές στιγμές, να μην έκαναν το περπάτημα της ομάδας του πιο βασανιστικό. Ο Ζιντάν είχε μια πολυτέλεια στα χέρια του, ισχυρούς αναπληρωματικούς, οι οποίοι έχουν λείψει απ’τον Luis Enrique, πτυχή που τελικά έχει αποκαλυφθεί ως οριστική. Η Barcelona, με μια θεαματική αρχική ενδεκάδα, ξόδεψε το υπόλοιπο περασμένο καλοκαίρι στην απόκτηση παικτών για να συμπληρώσουν τη δεύτερη γραμμή. Αλλά εκτός απ’τον Umtiti, το υπόλοιπο των μεταγραφών δεν ανταποκρίθηκε.

Ενώ παίκτες όπως ο Nacho, ο Lucas Vázquez, ο Marco Asensio, ο Kovacic, ο Morata, ο Isco ή ο James έχουν προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε γενικές γραμμές, στην άλλη πλευρά δεν έχει συμβεί με τους παίκτες που είχαν τον ίδιο ρόλο με τον Luis Enrique. Όχι, δεν έχουν σταθεί στο ύψος παίκτες όπως ο André Gomes, ο Paco Alcácer ή ο Denis Suárez, όπως σ’αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται κι ο Arda Turan, που αποκτήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα. Το blaugrana club έχει και πάλι δουλειά αυτό το καλοκαίρι για να ενισχύσει την ομάδα του με αναπληρωματικούς που θα συνεισφέρουν πολλά περισσότερα. Ως εκ τούτου, κι επειδή επίσης θα πρέπει να πληρώσει το νέο συμβόλαιο του Μέσι, ο Bartomeu ελπίζει να εισπράξει αυτό το καλοκαίρι με παίκτες όπως ο Τούρκος μέσος, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προσδοκίες που δημιούργησε.


Αξιόλογοι παίκτες

Πολλοί δευτερεύοντες παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός. Όλα τους απέδωσαν όταν ο Ζιντάν τους έβαλε στο γήπεδο. Ειδική μνεία, σ’αυτό το γκρουπ, αξίζει ο Nacho Fernández. Ο canterano έχει ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της ζωής του, ανταποκρινόμενος σε οποιαδήποτε θέση της άμυνας. Τόσο σε μια πλευρά όσο και στο κέντρο της άμυνας, ο Μαδριλένος έχει αποδώσει πάντα στην εν τέλεια. Πριν από ένα χρόνο, μετά από αρκετά στα οποία δεν πρόσθετε τα λεπτά που ήθελε, εξέτασε κατά καιρούς να δεχθεί κάποια απ’τις πολλές προσφορές που έλαβε. Αν έμεινε ήταν λόγω ενός απλού θέματος, να πετύχει στη Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα της καρδιάς του. Από παιδί έθεσε αυτόν τον στόχο. Και τον έχει εκπληρώσει...

Ένας άλλος παίκτης, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι, που έχει φανεί πολύ δυνατά είναι ο Marco Asensio. Κατά τη διάρκεια πολλών στιγμών δεν πάτησε στο γήπεδο, έμεινε ακόμα κι εκτός αποστολής κάποια φορά, αλλά κανείς δεν αμφιβάλει ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας απ’τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ρεάλ Μαδρίτης για τα επόμενα χρόνια. Ο τελευταίος και πολλοστός τραυματισμός του Gareth Bale του άνοιξε σ’αυτές τις τελευταίες βδομάδες το ιδανικό σενάριο για ν’αναδείξει την άπειρη ποιότητά του. Ο mallorquín δεν θα μπορούσε ν’αρχίσει καλύτερα την θητεία του στην ομάδα, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, στον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Σεβίλλη. Ωστόσο, παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα πολύ καλυμμένος, με πολύ μικρή δραστηριότητα. Όταν έπεσε ο Ουαλός κι ο Ζιντάν πόνταρε σ’αυτόν, ο Asensio δεν απέτυχε. Για κάποιο λόγο υπάρχει η σκέψη εδώ και πολύ καιρό ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός αστέρα πρώτης κλάσης.

Για κάποιο λόγο, πολλοί απ’τους παίκτες της δεύτερης γραμμής της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές, η αξία τους δεν έχει υποτιμηθεί ευρισκόμενοι περισσότερο καιρό στον πάγκο, μην έχοντας χώρο όταν έφτασαν τα μεγάλα ραντεβού. Παίκτες όπως ο Ματέο Κόβασιτς βρίσκονται στη λίστα των μεταγραφών σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο καταλυτικός Κροάτης μέσος έχει ανταποκριθεί με το παραπάνω κάθε φορά που χρειάστηκε ο Ζιντάν τις υπηρεσίες του. Το σχέδιο είναι να διατηρηθεί η μεγάλη πλειοψηφία για το επόμενο έτος, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομάδα θα ενισχυθεί με στοιχεία του πρώτου επιπέδου, χωρίς να ξεχνάμε παίκτες μεγέθους, όπως ο Theo Hernández, ο Marcos Llorente ή ο Jesús Vallejo, οι οποίοι μετά τους αντίστοιχους δανεισμούς τους πρόκειται να ενσωματωθούν στην ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην αντίστροφη διαδρομή θα πρωταγωνιστήσουν παίκτες όπως ο James ή o Morata, που θα εγκαταλείψουν τη λευκή πειθαρχία.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.