News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ζητά μόνο ποδόσφαιρο

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Δεν ήθελε να μιλήσει για την ανανέωσή του ούτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα πέρα απ’τον τελικό του Κάρντιφ

«Οι παίκτες πήραν το μήνυμα ότι όλος ο κόσμος είναι σημαντικός» Ζιντάν

Ο Ζιντάν έχει στο μυαλό του τον τελικό. Δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Θα του άρεσε να κάνουν το ίδιο οι παίκτες του μέχρι το επόμενο Σάββατο. Και, έτσι έχει μεταβιβάσει στο ρόστερ, στο σύλλογο και σ'όλους όσους περιβάλλουν την ομάδα. Ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και λίγα ακόμα. Ο αγώνας της Μάλαγα ήρθε με την παρένθεση του αγώνα κατά της Θέλτα, αλλά η αναμέτρηση του Κάρντιφ θα'ρθει μετά από 13 μέρες χωρίς κανένα ματς, εξ ου κι ο madridista προπονητής δεν θέλει περισπασμούς που μπορούν να αποσπάσουν τους παίκτες απ'τον τελευταίο και πιο σημαντικό στόχο: το Champions League. Λείπει το κερασάκι κι ο Zizou δεν θέλει ν'αφήσει τίποτα στην τύχη. Κι αυτό περνά απ'το να σκέφτονται το ποδόσφαιρο και το Κάρντιφ, επαναλαμβάνει ο τεχνικός.

Ο προπονητής ζήτησε πριν από μέρες απ'τον σύλλογο να παρκάρει οποιαδήποτε κίνηση που σχετίζεται με το μέλλον του ή μ'αυτό των παικτών της τρέχουσας ομάδας. Επιπλέον, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι ηγέτες σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να'ναι μια καλή στιγμή για ν'ανακοινώσουν την ανανέωση του συμβολαίου του Γάλλου, αλλά ο Ζιντάν δεν θέλει ν'ακούει γι'αυτό μέχρι να περάσει η 3η Ιουνίου. Πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή αυτό που έχει τη λιγότερη σημασία είναι το μέλλον του, όταν πριν διακυβεύονταν το πρωτάθλημα και τώρα το Champions League.

Αν έχει υπάρξει ανένδοτος με τον σύλλογο, με τους παίκτες του έχει δείξει επίσης το ίδιο. Έχει ζητήσει απ'το γκρουπ να ξεχάσουν το μέλλον και να σκεφτούν την αναμέτρηση ενάντια στην Γιουβέντους. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει χρόνος για όλα, αλλά έχει κάνει τους δικούς του να δουν ότι η προτεραιότητα είναι το τι θα συμβεί στο Κάρντιφ κι όχι παραπέρα.

Οικογενειακό μπάρμπεκιου

Το μήνυμα ελήφθη και κατανοήθηκε από όλους. Ο Ζιντάν είναι πιο τεταμένος απ'το συνηθισμένο, αλλά είναι λογικό. Μέσα στον τρόπο του να διαχειρίζεται την ομάδα, οι παίκτες σέβονται τις αποφάσεις του. Ξέρει ότι μπροστά υπάρχει μια μέρα παρουσίασης στον Τύπο, αλλά έχει ζητήσει να μην μετατραπεί η εν λόγω μέρα σ'ένα καρουζέλ συνεντεύξεων και σ'ένα μιντιακό show. Επιδιώκει να μην κάνει λάθος κανείς και να μην μιλήσουν για άλλα θέματα πέρα απ'τη Γιούβε, ο τελικός του Κάρντιφ και λίγα ακόμα. Ποδόσφαιρο και περισσότερο ποδόσφαιρο και μετά γιορτή. Αυτό περιμένει και γι'αυτό έχει επικεντρώσει όλη τη δουλειά των τελευταίων ημερών.

Όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο. Ο Ζιντάν ήθελε να χαλαρώσει κάπως την ατμόσφαιρα κι αποφάσισε ν'ανοίξει τις πόρτες του Valdebebas σε συγγενείς των παικτών και υπαλλήλους που εργάζονται όλη τη μέρα δίπλα στο ρόστερ.

Ο τεχνικός ενήργησε ως οικοδεσπότης. Δεν υπήρξε ψήσιμο ή ομιλία του Γάλλου. Δεν υπάρχουν Αργεντινοί στην ομάδα κι αυτό καταλήγει να παρατηρείται την ώρα τέτοιου τύπου συγκεντρώσεων. Ενώπιον της απουσίας των σεφ επιπέδου εντός της ομάδας, είχαν ένα σχεδιασμένο μπάρμπεκιου απ'το εστιατόριο Μαγιόρκα. Κρέας και ψάρι. Για να επιλέξουν.

Έλειψαν μόνο οι Coentrao και Πέπε. Ο στόπερ εμφανίστηκε κι έφυγε. Ο Ρονάλντο συνοδεύονταν απ'την κοπέλα του και τη μητέρα του. Τα παιδιά των παικτών ήταν οι πρωταγωνιστές. Φορούσαν ζωγραφισμένες φανέλες, μετά από μια παράσταση κάποιων μάγων. Τα μεγαλύτερα φορούσαν ξεχωριστές φανέλες του τελικού.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.