News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane πατεντάρει ένα νέο μοντέλο διαχείρισης

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η λευκή ομάδα με όλα υπέρ για να κερδίσει το πρωτάθλημα πέντε χρόνια μετά


Ο Ζινεντίν Ζιντάν θα περάσει στην ιστορία γι’αυτά τα υπερθετικά rotation που έχει επινοήσει και που, μαζί με την αλλαγή του συστήματος, έχουν φέρει την Ρεάλ Μαδρίτης έναν βαθμό μακριά απ’το πρωτάθλημα εν τη απουσία ενός αγώνα. Ο Γάλλος είχε ξεκάθαρο πέρα απ’το Μάρτιο ότι η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, πέντε χρόνια αργότερα, περνούσε απ’το να δώσει ζωή σε μια δεύτερη γραμμή και να καταφέρει να κερδίζει τα παιχνίδια, αυτά που κάνουν τους βασικούς να βαριούνται.

Ενάντια στην Θέλτα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το σχέδιο Α, το ίδιο που τον οδήγησε στον τελικό του Champions League, αλλά το οποίο παίζει χειρότερα από ό, τι οι άξιοι, ή τουλάχιστον ένα πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο. Κατά καιρούς έχουν δείξει και πάλι ότι οι αγώνες πρωταθλήματος γίνονται μακριοί, βαριοί, σα να διαρκούσαν 180 λεπτά. Παράλογα λάθη όπως ένα του Sergio Ramos κατά το πρώτο ημίχρονο κι ένα άλλο του Isco στο δεύτερο που οδήγησε στο γκολ, καθιστούν και πάλι σαφές ότι η συγκέντρωση είναι το πόδι στο οποίο κουτσαίνουν.

Ο Ζιντάν έχει μπορέσει να προσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας με την απουσία του Μπέιλ. Με τον Ουαλό η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αναγκασμένη να παίζει με το προαναφερθέν 4-3-3, ένα σύστημα που αναγκάζει την λευκή ομάδα να ζει σε κατωτερότητα στη μεσαία γραμμή. Ο Γάλλος ήταν σε θέση να το δει και μετά από κάποιους αρχικούς δισταγμούς, επέλεξε να δώσει ζωή και πνεύμονες στο κέντρο.

Ο Isco έχει υπάρξει η βασική μορφή σ’αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται ένα βαθμό μακριά. Ο Ισπανός διεθνής εμφανίζονταν ξαφνικά στην ομάδα Α, όπως το έκανε και στη Β, αλλά ενεργώντας πάντα ως τέταρτος μέσος ή ως 10άρι πίσω απ’τους φορ, δηλαδή, τους Μπενζεμά και Ρονάλντο. Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος είναι πλέον ένα ακόμα 9άρι. Στα τελευταία 10 παιχνίδια που έχει παίξει, έχει βάλει 13 γκολ κι όλα αυτά παίζοντας ως καθαρός φορ.

Τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει δύο παιχνίδια απ’το να γράψει ιστορία, αυτή που δεν επαναλαμβάνει απ’το 1958 και θα το κάνει χάρη στον Ζιντάν, τον προπονητή που αμφισβητούνταν και τον οποίο ο Florentino Pérez πίστεψε όταν το έκαναν λίγοι. Ο Γάλλος έχει εφεύρει ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, μ’ένα αξίωμα, αυτό του να μην λέει ψέματα. Κι αυτό γιατί η ειλικρίνεια με την οποία έχει αντιμετωπίσει όλους τους παίκτες του είναι το κλειδί έτσι ώστε άνδρες, όπως ο Danilo κι ο Keylor Navas, εκδιωγμένοι πριν δύο ή τρεις μήνες, να’ναι κλειδιά στις επιτυχίες της ομάδας, τις επιτυχίες του Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.