News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane κάνει στην άκρη το νταμπλ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Του David G. Medina

Ο Γάλλος θέλει να επικεντρωθεί μόνο στο Καλντερόν

Θέλει να τελειώσει την ευφορία που υπάρχει λόγω της ευκαιρίας να κατακτηθεί Liga-Champions League για πρώτη φορά απ’το 1958


«Μας μένουν τέσσερα παιχνίδια». Η φράση, που ειπώθηκε απ’τον Ζιντάν στα έγκατα του Los Cármenes, δεν ήταν μια πρόποση στον ήλιο ούτε μια επίθεση ταπεινότητας. Ο Γάλλος ήθελε να τονίσει ότι, εκτός απ’τις τρεις αναμετρήσεις που απομένουν στη Μαδρίτη στο πρωτάθλημα, θα μπορούσε να υπολογίζει μόνο μια ακόμα στο Champions League, τη μεθαυριανή ενάντια στην Ατλέτικο με μια θέση στον τελικό του Κάρντιφ στο διακύβευμα.

Στο βάθος της αποσαφήνισής του ξεχωρίζει το γεγονός ότι στον Ζιντάν δεν φαίνεται θετική η ευφορία που υπάρχει στο περιβάλλον της ομάδας με τη δυνατότητα επίτευξης, για πρώτη φορά απ’το 1958, του νταμπλ Liga-Champions League. Μια επιλογή που ενθουσιάζει, όπως είναι λογικό, τους madridista οπαδούς, αλλά που ο Γάλλος θεωρεί ότι μπορεί να’ναι επιβλαβής στις αποφασιστικές αναμετρήσεις που απομένουν στη Μαδρίτη.

Ότι, σε τελική ανάλυση, απ’το όνειρο των δύο τίτλων μπορεί να περάσει στον εφιάλτη του κλεισίματος μιας άτιτλης σεζόν λόγω μιας υπερβολικής αυτοπεποίθησης στους αγώνες ζωτικής σημασίας που θ’αντιμετωπίσει τις επόμενες εβδομάδες.

«Η συζήτηση για το νταμπλ δεν είναι η πραγματικότητα της ομάδας. Δεν το έχω ονειρευτεί», επέμεινε ο Γάλλος, πιο σοβαρός από ό, τι συνήθως, και χωρίς ν’αφήνει κάποια χαραμάδα στα συνήθη αστεία του στις εμφανίσεις του. Ούτε η ηχηρή νίκη επί της Γρανάδα, ούτε η εξαιρετική απόδοση του σχεδίου Β, δεν έκαναν να χαμογελάσει έναν προπονητή που αγωνίζεται να μην χάσει η ομάδα την συγκέντρωσή της στο τελικό σπριντ.

Το τέλειο ματς

Κι αυτό γιατί ο Ζιντάν θεωρεί ζωτικής σημασίας ν’αντιμετωπίσουν τον αγώνα ενάντια στην Ατλέτικο χωρίς να σκέφτονται το 3-0 του πρώτου σκέλους. Ο Γάλλος γνωρίζει ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορούν να την πληρώσουν ακριβά κι έχει σαφές ότι πρέπει να κάνουν το «τέλειο ματς» έτσι ώστε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια για τα οποία μιλούσε στη Γρανάδα, να γίνουν πέντε. Το πέμπτο θα’ταν στο Κάρντιφ και τότε θα’ταν πλέον η ώρα συζήτησης για ένα νταμπλ που, αυτή τη στιγμή, ο Zizou δεν θέλει ούτε ν’αναφέρει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.