News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane αποκτά το διδακτορικό του

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Του David G. Medina

Το Champions League καθιερώνει εκ νέου τον Γάλλο

Οι νίκες του εναντίον των Αντσελότι και Simeone, η καλύτερη εγγύησή του

Κυνηγά να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει δύο συνεχόμενα Champions League


Οι τελευταίοι αγώνες του Champions League, με τη Μπάγερν Μονάχου και την Ατλέτικο ως ισχυρούς αντιπάλους, δεν έχουν δώσει μόνο ένα χτύπημα στο τραπέζι απ’το αρπακτικό Κριστιάνο Ρονάλντο, μεταμφιεσμένος για μια ακόμη φορά στον θανατηφόρο παίκτη με οκτώ γκολ, κάτι τεράστιο, μέσα σε μόλις τρία παιχνίδια. Επιπλέον με τον Πορτογάλο, ένα άλλο μέλος των madridista αποδυτηρίων έχει βγει πολύ ενισχυμένο απ’αυτά τα στοιχήματα. Δεν είναι άλλος απ’τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Κι αυτό γιατί ο Γάλλος προπονητής έχει κερδίσει σε λιγότερο από ένα μήνα την παρτίδα ενάντια σε δύο απ’τους πιο αναγνωρισμένου κύρους προπονητές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Απ’τη μία πλευρά, ένας Κάρλο Αντσελότι ο οποίος ήταν ο δάσκαλός του στο το ταξίδι του απ’το γκαζόν στα γραφεία... και στη συνέχεια στον πάγκο. Ο Γάλλος τον κέρδισε σε δύο αγώνες στα προημιτελικά κι απέκλεισε τη νέα προσπάθεια της Μπάγερν ν’επανακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο. Ο γερμανικός γίγαντας παρουσιάζονταν ως ένας κολοσσός στην καλύτερη στιγμή του κι ο Zizou καθοδήγησε τους δικούς του σε μια ιστορική πρόκριση στους ημιτελικούς (ένα ορόσημο που επιτεύχθηκε για έβδομη συνεχόμενη σεζόν).

Προχθές, ήδη βυθισμένος στο προτελευταίο βήμα προς τον ουρανό του Κάρντιφ, ο προπονητής της Μαδρίτης κατάφερε να κινήσει τις αμέτρητες μάρκες του. Πρώτα, για να χτυπήσει την Ατλέτικο με το αρχικό γκολ του Κριστιάνο. Στη συνέχεια, για να την στείλει στο καναβάτσο με τις εισόδους δύο σφαιρών όπως οι Asensio και Lucas Vázquez. Οι παίκτες έλεγαν ότι αυτά τα ημιτελικά επρόκειτο ν’αποφασιστούν από μικρές λεπτομέρειες και η κίνηση του πάγκου του Μαρσεγέζου ήταν κλειδί για να βρεθεί με το ενάμισι πόδι στον τελικό του Κάρντιφ.

Ο Ζιντάν, όπως έχουν τα πράγματα, συνεχίζει βήμα προς βήμα να κυνηγά το όνειρο που κανείς τεχνικός δεν πέτυχε, να κατακτήσει δύο συνεχόμενους τίτλους Champions League. Ούτε ο Capello ούτε ο Μουρίνιο ούτε ο Αντσελότι, ούτε ο Del Bosque ούτε ο Pep Guardiola... Κανένας απ’τους προπονητές της αριστοκρατίας του ποδοσφαίρου τα τελευταία 25 χρόνια δεν ήταν τόσο κοντά στο να κατακτήσει δύο συνεχόμενους τίτλους Champions League.

Ο Γάλλος, στα 44 του και με μόλις 17 μήνες εμπειρίας στην ελίτ, μπορεί να μετατρέψει το Κάρντιφ στην πόλη του Δωδέκατου. Ο ίδιος που έσωσε φορώντας τα κοντά το Ένατο με το αιώνιο βολέ του στη Γλασκώβη. Ο ίδιος που ήταν βοηθός προπονητή στο Δέκατο της Μαδρίτης στη Λισαβόνα. Ο ίδιος που οδήγησε τους λευκούς στο Ενδέκατο στο Μιλάνο. Ακριβώς αυτός μπορεί να σπάσει την ιστορία μ’ένα νέο Τσάμπιονς Λινγκ εάν επαληθεύσει το προγνωστικό στο Calderón και αν είναι στη συνέχεια σε θέση να νικήσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της Γιουβέντους, της ομάδας όπου έγινε διάσημος, και της Μονακό.

Το να φτάσει το ορόσημο θα’ταν το ζενίθ για έναν τεχνικό που, από τότε που άλλαξε την Castilla και τη Segunda B για τον πιο πολύτιμο πάγκο στον πλανήτη, έχει ζήσει σε μια μόνιμη κρίση για την ικανότητά του να κυβερνά μια ομάδα του μεγέθους της Ρεάλ Μαδρίτης. Κάθε ολίσθημα, όσο ελάχιστο κι αν είναι, βάζει τον Zizou στο στόχαστρο.

Χωρίς να χάνει την ταπεινότητα

Ο Γάλλος, εν τω μεταξύ, χαμογελά και χρησιμοποιεί την ταπεινότητα κάθε φορά που τον τοποθετούν ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές του πλανήτη. Ξέρει ότι κερδίζοντας ένα ακόμα Τσάμπιονς Λινγκ (και το νταμπλ που αντιστέκεται στη Μαδρίτη απ’το 1958) θα καθάριζε κάθε αμφιβολία όταν τον συμπεριλάβουν και πάλι, όπως το 2016, στη σύντομη λίστα των καλύτερων προπονητών του κόσμου. Ενώ έρχεται εκείνη η στιγμή, ο Zizou έχει κάνει διδακτορικό ενάντια σε δύο απ’τους πιο σκληρούς καθηγητές της Γηραιάς Ηπείρου, τους Αντσελότι και Simeone. Αλλά ο Γάλλος, πιστός στην φιλοσοφία του, θα στρέψει την εστίαση προς τους παίκτες του και θα κοιτάξει μόνο το επόμενο παιχνίδι. Ο στόχος είναι κοντά, αλλά το διδακτορικό του θα’ναι ιστορικό αν κάνει το ονειρεμένο νταμπλ Liga-Τσάμπιονς Λιγκ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.