News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Vinicius Junior είναι πλέον της Μαδρίτης

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Πλέον είναι επίσημο: Barça, City και PSG ήθελαν να πληρώσουν επίσης τη ρήτρα


Φλαμένγκο και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν κάνει επίσημη από κοινού τη συμφωνία για τη μεταγραφή του Vinicius Junior, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Ιουλίου του 2019, αν και θα μπορούσε να’ρθει το 2018, όταν ενηλικιωθεί, αν το συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες. Εδώ και λίγες εβδομάδες η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κοινό μυστικό, ειδικά μετά την περασμένη Δευτέρα που η βραζιλιάνικη ομάδα ανακοίνωσε την ανανέωση του παίκτη μέχρι το 2022. Στην πραγματικότητα, αυτή η συμφωνία δεν ήταν τίποτα άλλο απ’το πρώτο βήμα για να καταλήξει στο Μπερναμπέου η νέα αίσθηση του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, αφού περιελάμβανε μια υποχρέωση πώλησης στη Μαδρίτη για 45 εκατομμύρια ευρώ, η τιμή της νέας ρήτρας. Η Μαδρίτη θα πληρώσει τώρα 30 εκατομμύρια και το υπόλοιπο ένα τρίτο της ρήτρας σε δόσεις.

Η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή και το λευκό club αποκτά τις υπηρεσίες της μεγαλύτερης υπόσχεση του Νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου μετά τις απογοητεύσεις που υπέστη το 2011 με τον Neymar και το περασμένο καλοκαίρι με τον Gabriel Jesús, δύο παίκτες που θεωρήθηκαν κάποτε πρακτικά δεμένοι, στα γραφεία του Bernabeu. Για ν’αποφευχθεί να επαναληφθεί αυτή η έκβαση, η Μαδρίτη αποφάσισε να ενεργοποιήσει όλους τους πόρους της κι έτσι κατάφερε ν’ανατρέψει μια κατάσταση που έβαζε τα βήματα του Vinicius Jr προς την κατεύθυνση της Βαρκελώνης. Η σύνδεση του André Cury, azulgrana υπαλλήλου πολύ καλά τοποθετημένου στην βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική αγορά, με την εταιρεία Traffic που εκπροσωπεί τον Vinicius και η οποία έχει επίσης τα δικαιώματα του Neymar, είναι πολύ στενή, και η Μπαρτσελόνα πήρε σύντομα προβάδισμα με το περιβάλλον του παίκτη. Ο Neymar, ένα απ’τα είδωλα του παίκτη, του έστειλε ακόμη και μηνύματα ενθαρρύνοντάς τον ν’αποφασίσει για την azulgrana προσφορά, η οποία ήταν ανώτερη από εκείνη της Μαδρίτης.

Τον ήθελαν όλοι

Όπως συμβαίνει συνήθως, δεν ήταν οι μόνοι που ενδιαφέρονταν. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες προσπάθησαν για τη μεταγραφή του μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει η MARCA, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν ανέφεραν στον παίκτη και στη Φλαμένγκο την προθυμία τους να πληρώσουν τα 45 εκατομμύρια της νέας ρήτρα, όπως ήταν διατεθειμένες να πληρώσουν τα 30 εκατομμύρια της προηγούμενης ρήτρας μήνες πριν, όταν ξέσπασε το Μάρτιο το παζάρι για το Βραζιλιάνικο κόσμημα. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Γιουβέντους είναι άλλες ομάδες που υπέβαλαν επίσης προσφορές για τον Vinicius. Μ’όλα αυτά, το αγόρι δεν είχε ακόμη κάνει το ντεμπούτο του με τη Φλαμένγκο, κάτι που δεν συνέβη μέχρι πριν δέκα μέρες (14 Μαΐου). Έπαιξε μόλις 10 λεπτά εναντίον της Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι τον υποδέχθηκαν στο Μαρακανά με μια αποθέωση, γνωρίζοντας ότι ζούσαν μια σημαντική στιγμή. Σε ηλικία 16 ετών και 302 ημερών, μετατρέπονταν στον νεότερο που έκανε ντεμπούτο στην ιστορία του Brasileirao, μπροστά απ’τους, το μαντεύετε;, Gabriel Jesús και Neymar.

Ο επόμενος αστέρας


Είναι τόσο καλός ο Vinicius José Paixao de Oliveira Junior για να πληρώσει 45 εκατομμύρια γι’αυτόν, όταν δεν έχει κλείσει ακόμη τα 17; Είναι το ερώτημα που κάνουν πολλοί οπαδοί και που μόνο ο χρόνος θ’απαντήσει. Μεταξύ των ανιχνευτών των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης η γενική γνώμη είναι ότι πρόκειται για τον επόμενο Βραζιλιάνο αστέρα κι ότι θα διαδεχθεί κάποτε τον Neymar όπως έκανε αυτός με τον Ροναλντίνιο, κι αυτός με τον Κακά κι αυτός με τον Ρονάλντο...

Στην Ρεάλ Μαδρίτης είχαν για πρώτη φορά ειδήσεις του προνομιακού ταλέντου για το ποδόσφαιρο του Vinicius Jr στα τέλη Νοεμβρίου του 2015. Η Βραζιλία κέρδισε το Νοτιοαμερικανικό Κ 15 στην Κολομβία και στις κερκίδες του σταδίου Armando Maestre de Valledupar οι επικεφαλής scouting των μεγάλων κλαμπ της Premier, Laliga και Calcio δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι εκείνος ο θρασύς Βραζιλιάνος επιθετικός που βγήκε πρώτος σκόρερ (6 γκολ και 5 ασίστ σε 6 αγώνες) ήταν μόνο 14 ετών. Σ’αυτές τις ηλικίες, ένα έτος διαφοράς αντιπροσωπεύει έναν κόσμο. Τότε η Nike το είδε ξεκάθαρο και πίεσε για να του υπογράψει μια σύμβαση. Ενάμιση χρόνο μετά, στο Sudamericano Κ 17 που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, το σενάριο ήταν ίδιο. Η Βραζιλία, πρωταθλήτρια· ο Vinicius jr πρώτος σκόρερ (7) και καλύτερος παίκτης του τουρνουά παρά το γεγονός ότι είναι ένα χρόνο μικρότερος από ό, τι οι περισσότεροι συμμετέχοντες. Έχει 19 γκολ σε 22 εμφανίσεις με τη χώρα του.

Μετεωρική εξέλιξη

Τότε η Φλαμένγκο, ο σύλλογος με τους περισσότερους οπαδούς στη Βραζιλία, ήξερε ότι θα ήταν αδύνατο να διατηρήσει αυτό το διαμάντι που ήρθε στα 10 του από μια «escolinha» του Sao Goncalo, μια πόλη στην μητροπολιτική περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στους cariocas ποδοσφαιρικούς κύκλους άρχισε σύντομα να γίνεται λόγος για την παιδική ομάδα της Φλαμένγκο, η οποία ήταν για περισσότερο από δύο χρόνια και 90 παιχνίδια χωρίς να γνωρίζει την ήττα με το παιδί Vinicius ως εξέχουσα μορφή. Από τότε, το να παίζει (και να ξεχωρίζει) περιβαλλόμενος από συμπαίκτες δύο ή τρία χρόνια μεγαλύτερους απ’αυτόν και πολύ πιο εκπαιδευμένους έχει υπάρξει μια σταθερά στην λαμπρή καριέρα του. Έτσι έχει παίξει την τελευταία σεζόν τα βραζιλιάνικα πρωταθλήματα με την Φλαμένγκο Κ 20, το ισοδύναμο μιας ισπανικής θυγατρικής.

Για να τον «αρπάξει» απ’τη Barcelona κι απ’τους υπόλοιπους, η Μαδρίτη μονοπώλησε την προσοχή του Vinicius Jr και της οικογένειάς του, κατά την επίσκεψή τους στην πρωτεύουσα τον Απρίλιο, μετά από ενδιάμεση στάση στη Βαρκελώνη. Του έδειξαν πού θα προπονείται στο Valdebebas, που θα ζει, τον έφεραν στο Μπερναμπέου σε μια μέρα αγώνα, τον σύστησαν σε μελλοντικούς συμπαίκτες της πρώτης ομάδας. Τα πάντα για να τον πείσουν ότι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον ήταν να δεσμευτεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι ο Vinicius δέχτηκε. Σήμερα η μεταγραφή του έχει γίνει επίσημη. Η ιστορία του στα λευκά θ’αρχίσει να γράφεται απ’τον Ιούλιο του 2018... ή του 2019.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.