News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο μυστηριώδης Κινέζος επιχειρηματίας της Milan που θέλει να πάρει τον Morata

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

LI Yonghong, ένας άγνωστος στη χώρα του

Ο Li Yonghong, ο νέος ιδιοκτήτης της Milan, είναι υποχρεωμένος να κάνει μια μεγάλη επιχείρηση. Στην Κίνα είναι ελάχιστα γνωστός και δεν έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης. Ο Morata θα ωθούσε την εικόνα του...


Τρία χρόνια αργότερα, η παρακμιακή Milan ξεπροβάλει και πάλι το κεφάλι σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τερμάτισε έκτη στη Serie A και θα πρέπει να παίξει έναν προκριματικό γύρο για να μπει στην φάση των ομίλων του Europa League. Στα χέρια μιας ομάδας επενδυτών απ’την Κίνα απ’τον Απρίλιο, με επικεφαλής τον Li Yonghong, υποστηριζόμενος πάντα απ’τον Han Li, το δεξί του χέρι, θέλει το θρυλικό ίδρυμα ν’ανακτήσει τη λάμψη του παρελθόντος. Ο Musacchio, για χρόνια στη Villarreal, ήταν ο πρώτος παίκτης που ενσωματώθηκε για το νέο κύκλο. Στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Marca», ο Άλβαρο Μοράτα είναι το όνειρο που θέλει να ντύσει στα rojinegro ο νέος και μυστηριώδης ιδιοκτήτης.

Λίγα είναι γνωστά για τον Li Yonghong, έναν αινιγματικό τύπο, όπως τον έχουν περιγράψει παραπάνω από μία φορά στη χώρα του. Όταν έφτασε σε μια συμφωνία με τον αιώνιο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο ίδιος δεσμεύτηκε να επενδύσει για να κλείσει τρύπες, και για να επιστρέψει επίσης το σύλλογο στο μέρος προτίμησης που είχε για χρόνια στο ποδοσφαιρικό πανόραμα. Οι επαφές με τον παράγοντα του Άλβαρο Μοράτα έχουν συμβεί ήδη, αλλά είναι άλλο πράγμα να καταφέρει να πείσει τον επιθετικό. Το όνομά του συνδέεται με την Τσέλσι του Antonio Conte και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο για κάποιο χρονικό διάστημα, δύο σύλλογοι σε πολύ καλύτερη θέση στην Ευρώπη απ’τη Milan.

Η πραγματικότητα είναι ότι στον ασιατικό γίγαντα, όπου οι εκατομμυριούχοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά, ο Li Yonghong δεν είναι πολύ γνωστός, ως εκ τούτου του κόστισε να βρει τρόπους χρηματοδότησης όταν αποφάσισε να διαπραγματευτεί με τη Milan. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μια πρώτη φάση, ήθελε να παραμείνει ενεργός και να διαχειρίζεται τη ζωή του club στη σκιά. Αλλά ο επιχειρηματίας που ήρθε απ’το πουθενά αρνήθηκε κατηγορηματικά. Προς το παρόν, φαίνεται, να διατηρεί την αθλητική γραμμή που χαράχθηκε εδώ και καιρό απ’τα ιταλικά στελέχη που εξακολουθούν να εργάζονται στο σύλλογο. Η περίπτωση του Musacchio, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε δελεαστεί ήδη, το επιβεβαιώνει.


Η καταδίκη του Μαρτσέλο Λίπι

Είναι αυτός που χειρίζεται τον ιταλικό σύλλογο, ένας απ’τους πιο δημοφιλής στην Κίνα εδώ και χρόνια, αλλά πρέπει να’χουμε κατά νου ότι απ’τα περισσότερα απ’τα 700 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε η επιχείρηση της αγοράς, ο Li Yonghong έχει εγγυηθεί μόνο τα 300. Πίσω απ’τα άλλα 400 εμφανίζεται ένα αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, το οποίο είναι αυτό που θα πρέπει να ανταποκριθεί εάν ο αινιγματικός Ασιάτης δεν ανταποκριθεί σε μια δεδομένη στιγμή. «Έχουμε μια μεγάλη ευθύνη προς τους οπαδούς και γι’αυτό θέλουμε να σταθούμε στο ύψος», δήλωσε τη μέρα που πήρε την κατοχή του θρυλικού ιδρύματος.

Απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε μ’έναν ελάχιστα γνωστό επιχειρηματία στη χώρα του είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν τον υποστήριξε σε καμία στιγμή με την επιχείρηση. Οι αρχές έδειξαν ολοένα και σε μεγαλύτερη αναμονή όλων όσων συμβαίνουν με το ποδόσφαιρο, μια μεγάλη καχυποψία, δεν εμπιστεύονταν το σχέδιο του Li Yonghong. Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη της Milan, ο οποίος ζει στο Χονγκ Κονγκ και σχετίζεται με τον κόσμο των ακινήτων. Μέχρι κι ο Μαρτσέλο Λίπι, προπονητής της εθνικής ομάδας της Κίνας, παραδέχθηκε σε μια συνέντευξή του στην «Il Corriere della Sera» ότι “κανείς δεν τον ξέρει στη χώρα”.


Mbappé

Δεν μπόρεσε ν’αποφύγει τα δάκρυα τη μέρα που επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Morata δεν σκέφτονταν, εκείνη τη συγκινητική μέρα, ότι ο Ζιντάν δεν θα του έδινε τον ρόλο που ονειρεύονταν. Οι αριθμοί του είναι αξιοσημείωτοι, έχει αποδώσει όταν το έχει χρειαστεί η ομάδα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, όταν έφτασαν τα ματς που επρόκειτο να την καθορίσουν, τόσο στο Champions League όσο και στη Liga, μόλις που έχει φανεί στο γήπεδο. Εδώ και καιρό έχει ξεκάθαρο ότι το να ξαναπακετάρει είναι η λύση, ακόμα περισσότερο τώρα. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας του 2018 ένα χρόνο μακριά, χρειάζεται να’ναι ο κύριος ηθοποιός. Κι ο ιδιοκτήτης της Milan υποχρεούται να κάνει μια μεγάλη επιχείρηση έτσι ώστε να μην αρχίσει ν’αμφισβητείται η αξιοπιστία του...


Ο Μαδριλένος γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί στη σκηνή ένας επιθετικός πρώτου επιπέδου, που θα συνεχίσει να του καλύπτει την καριέρα… Ο Florentino Pérez κυνηγάει εδώ και καιρό τα νεαρά κομμάτια, δεν θέλει ο Messi του μέλλοντος να φορέσει άλλη φανέλα. Αυτή τη σεζόν έχει αναδυθεί δυνατά ο Kylian Mbappé, ένας επιθετικός ήδη πρώτου επιπέδου που στην περίπτωση που αποκτηθεί τελικά απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως φαίνεται, θα εμπόδιζε το δρόμο του Morata. «Θα πάρω μια απόφαση σκεπτόμενος την καριέρα μου, γιατί στην ηλικία μου πρέπει να παίζω», έχει πει στο 'beIN Sports' ο Γάλλος επιθετικός. Το ίδιο συμβαίνει και στον Morata, χρειάζεται να παίζει...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.