News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mbappé επιλέγει τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Λέει το ναι στην λευκή ομάδα μπροστά απ’τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη επιλέξει τον galáctico για το επόμενο καλοκαίρι. Ο Kylian Mbappé είναι ο νούμερο ένα στόχος της λευκής ομάδας για τη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού του 2017. Ο επιθετικός έχει πει το ναι στη Ρεάλ Μαδρίτης στην πιθανή μεταγραφή του. Θέλει να παίξει στη madridista οντότητα κι έτσι έχει κάνει γνωστό στους λευκούς απεσταλμένους που έχουν έρθει σε επαφή με το οικογενειακό περιβάλλον του παίκτη και που επίσης ασκούν καθήκοντα εκπροσώπου του φορ της Μονακό.

Ο Γάλλος έχει μετατραπεί στην αποκάλυψη της σεζόν. Οι μεγάλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκονται σε εκκρεμότητα του μέλλοντός του, ιδιαίτερα οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά το λευκό club έχει πάρει το προβάδισμα.

Γνωστός Madridista

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες λόγω των οποίων ο Mbappé δεν κρύβει την επιθυμία του να προσγειωθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο πρώτος, και πιο σημαντικός, είναι η παρουσία του Ζινεντίν Ζιντάν στον λευκό πάγκο. Ο madridista προπονητής ήθελε πριν χρόνια να φέρει τον επιθετικό στο Valdebebas κι αυτό έχει καταγραφεί στο νεαρό ταλέντο. Ο δεύτερος αναφέρεται στο επιδεικνυόμενο ενδιαφέρον και στον τρόπο που εκδηλώθηκε στον κύκλο του παίκτη, δείχνοντας ένα πρότζεκτ με το οποίο θα ενταθεί πλήρως.

Η αθλητική διαχείριση της Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει μια πλήρη παρακολούθηση του επιθετικού για μεγάλο μέρος της σεζόν. Η Μονακό έχει υπάρξει αντικείμενο παρακολούθησης απ’τα πρώτα στάδια της σεζόν για παίκτες όπως οι Bernardo Silva, Lemar, Mendy, αλλά αυτός που έχει συγκεντρώσει περισσότερους επαίνους και καλύτερες αναφορές είναι ο Mbappé, που ξεχωρίζει ακόμα κι όταν δεν σκοράρει ή η ομάδα του χάνει, όπως συνέβη ενάντια στην Γιουβέντους. Όλοι όσοι έχουν πάει να τον δουν ζωντανά, έχουν εκπλαγεί με την σωματική και ποδοσφαιρική διάπλαση, η οποία δεν μειώνεται ενάντια σε κανέναν, ούτε ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Griezmann, Hazard, Dybala...

Οι ιδιότητες και η αποφασιστικότητα του Mbappé και η εξέλιξη του ίδιου του ρόστερ του Ζιντάν έχει καθορίσει ότι ο πρώτος κι ο μεγάλος λευκός στόχος είναι ο επιθετικός της Μονακό. Απ’την ευγενή περιοχή του Μπερναμπέου παραδέχονται ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να πάει πάνω απ’τα 100 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι εκθέσεις δείχνουν σε μια δυνητικά μεγαλύτερη αξία λόγω της ικανότητάς του να βελτιωθεί οντάς μόλις 18 ετών κι έχοντας παίξει μόνο μία σεζόν στην ποδοσφαιρική ελίτ με τη Μονακό.

Παίκτες όπως ο Hazard ή ο Dybala έχουν μείνει σ’ένα δεύτερο πλάνο ενώπιον της τεράστιας έκρηξης ενός Marco Asensio ο οποίος στοχεύει σε βασικός στην επόμενη χρονιά, στιγμή  στην οποία όλοι οι παίκτες θα ξεκινήσουν και πάλι απ’το μηδέν για έναν Ζιντάν χωρίς κανενός τύπου ηθικής δέσμευσης με κανέναν. Νέα σεζόν, νέα σχέδια, νέες ποδοσφαιρικές ιδέες, νέοι ρόλοι. Το ποδόσφαιρό του το αξίζει. Ακόμη και η επιλογή του Griezmann έχει περάσει σ’ένα δεύτερο πλάνο μπροστά σ’αυτό που προσφέρει ο φορ της Μονακό σ’αυτές τις στιγμές.

Ο ανταγωνισμός για την υπογραφή του Γάλλου διεθνή είναι έντονος, με τον Ζοζέ Μουρίνιο επικεφαλής. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέρει ότι χρειάζεται επιτακτικά να ενισχύσει τη γραμμή της επίθεσης. Το περισσότερο από πιθανό αντίο του Ρούνεϊ, αν και συνεχίζοντας μόλις που θα υπολογίζονταν λόγω της επισφαλούς στιγμής της φυσικής του κατάστασης, κι ο τραυματισμός του Ibrahimovic, αναγκάζει την ομάδα του Old Trafford να ψάξει μια αναφορά για την γραμμή της επίθεσης κι ο Πορτογάλος πιστεύει ότι με τον Mbappé έχει βρει τον παίκτη που χρειάζεται.

Στην Αγγλία μιλούν για μια πρόταση απ’το Μάντσεστερ 100 εκατομμυρίων ευρώ που απορρίφθηκε απ’τη Μονακό, ποσό που χρησιμεύει στην ομάδα του Πριγκιπάτου για ν’αρχίσει να διαπραγματεύεται με κάθε σύλλογο που επιδιώκει τις υπηρεσίες του νεαρού της ταλέντου. Ο Μουρίνιο γνωρίζει ήδη ότι τη σήμερον ημέρα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τις δηλώσεις του επιθετικού, αλλά δεν κατεβάζει τα χέρια και συνεχίζει στον αγώνα για να κλείσει την υπογραφή.

Παρί Σεν Ζερμέν και United, στην αναμονή

Η PSG είναι ο άλλος μεγάλος αντίπαλος που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά της για να κλείσει την υπογραφή του παίκτη θεωρούμενου με το περισσότερο μέλλον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση της γαλλικής ομάδας χειρίζονται επίσης την επιλογή του Aubameyang, αλλά πιστεύουν ότι με τον Mbappé θα έκαναν δική τους τη σημαία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Αν πρόκειται για ένα θέμα καθαρά και σκληρά χρηματικό, η PSG θα’ταν η ομάδα που θα βρίσκονταν μπροστά, αλλά σ’αυτή την επιχείρηση δεν θα’ναι τα πάντα χρήματα και η λευκή γνώμη του παίκτη έχει να πει πολλά, και η προτεραιότητά του είναι να εκπληρώσει το όνειρό του να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Αρχικά, η ιδέα που χειρίζονταν στο Bernabeu ήταν να κλείσουν μια οψιόν και ν’αφήσουν τον επιθετικό μία ακόμη σεζόν στη Μονακό, αλλά η εξέλιξή του και οι πιέσεις που λαμβάνει από τρίτους έχουν οδηγήσει το λευκό club να θέσει σε εφαρμογή τη μηχανή.

Dmitri Rybolovlev και Vadim Vasilyev, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πρωτοπόρου του γαλλικού πρωταθλήματος, έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν οικονομικά τον σύλλογο μετά από μερικά πρώτα χρόνια ανεξέλεγκτων δαπανών. Μετά απ’τις πωλήσεις και τον έλεγχο των μισθών πέρυσι το καλοκαίρι, δεν έχουν πλέον την ανάγκη να πουλήσουν για να εξισορροπήσουν τους ισολογισμούς κι ως εκ τούτου δηλώνουν δημόσια ότι ο Mbappé δεν πωλείται, όπως ούτε άλλα αστέρια της ομάδας, όπως οι Bernardo Silva, Mendy ή Lemar.

Ιδιοκτήτης κι εκτελεστικός, γνωρίζουν ότι παρά την επιθυμία τους, η φιλοσοφία της Μονακό είναι ενός club πωλητή. Πριν, για οικονομικούς λόγους, και σ’αυτές τις στιγμές για αθλητικά θέματα, παρά την καλή σεζόν που κάνουν. Είναι ένα θέμα κύρους και παρουσίας και οι παίκτες γνωρίζουν ότι στη Μονακό είναι πιο δύσκολο να φτάσουν σ’αυτό το καθεστώς αστέρων, ότι θα’ταν ευκολότερο να το πετύχουν σ’άλλες ομάδες.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης αποδέχονται ότι ο Mbappé θα μπορούσε να μετατραπεί στον πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Δεν πιστεύουν ότι αυτό το ακραίο μπορεί να φτάσει να γίνει ένα πρόβλημα. Αυτό αποτελεί μέρος του παρελθόντος, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί την ηγεσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, πάνω απ’τα χρήματα που μπορεί να κοστίσει οποιοσδήποτε παίκτης που μπορεί να’ρθει. Τα 94 εκ. ευρώ της υπογραφής του Πορτογάλου είναι πλέον περισσότερο από αποσβησμένα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.