News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Isco θα’ναι βασικός για να μπορέσει να δείξει ότι ο θόρυβος γύρω του είναι δικαιολογημένος

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Ημιτελικά του Champions League εναντίον της Ατλέτικο

Το περιβάλλον του παίκτη δεν ήταν ευχαριστημένο με τις λίγες ευκαιρίες που είχε ο Malagueño στα μεγάλα παιχνίδια της σεζόν. Το έργο του τον έχει κάνει ν’αξίζει τη θέση του Μπέιλ


Ο Isco θα παίξει εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το χτυπήματα του Malagueño στην πόρτα έχουν καταλήξει να’χουν αποτέλεσμα. Στο περιβάλλον του μηρύκαζαν την δυσαρέσκεια τους, όχι τόσο για την έλλειψη λεπτών όσο για τη μικρή σημασία που είχαν αυτά που έπαιζε. Ο Ζιντάν έχει καταφέρει να βάλει συχνά τους πολλούς πόρους που διαθέτει στο μεγάλο του ρόστερ, αλλά σε παίκτες όπως ο Isco αυτό δεν είναι αρκετό. Όχι τόσο όσο το να παίζει στις μέρες στις οποίες αποφασίζεται η σεζόν. Κι εκεί ήταν όλα πιο περίπλοκα.

Ο κύριος λόγος που θα ξεκινήσει ο Isco είναι ότι ο Gareth Bale έχει τραυματιστεί στο υποκνημίδιο και δεν θα’ναι διαθέσιμος για τους ημιτελικούς αγώνες του Champions League. Οποιαδήποτε εξήγηση που ντριμπλάρει αυτό το γεγονός θα’ναι ελλιπής, καθώς ο Γάλλος προπονητής έχει εκφράσει πολλές φορές ότι αν οι Bale, Κριστιάνο και Μπενζεμά είναι αρκετά υγιείς για να παίξουν, θα ξεκινάνε. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο, αν και μπορεί να’ναι επικρινόμενο. Το πιο κοντινό παράδειγμα, το Clásico, όπου ο Ουαλός ξεκίνησε αλλά, χωλαίνοντας, κατέληξε στο αναρρωτήριο και μ’έναν τραυματισμό για ένα μήνα.

Οι τραυματισμοί, εξ ορισμού άσχημα νέα, μερικές φορές απλοποιούν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και βοηθούν να διατηρηθεί το ηθικό των παικτών που, διαφορετικά, θα’ταν καταδικασμένοι στον πάγκο. Ο Μπέιλ, ο οποίος εδώ και μήνες δεν παίζει σ’ένα κατάλληλο επίπεδο για τη Μαδρίτη, αφήνει τη θέση του σε παίκτες που την κερδίζουν. Περίεργη η περίπτωση του Ουαλού, εξαιρετικός όταν είναι καλά, καλύτερος πιθανότατα από ό, τι οι συμπαίκτες του, αλλά τόσο πληκτικός σε τραυματισμούς που είναι δύσκολο να θυμόμαστε αυτή την αριστεία. Όπως συγκεντρώνει τραυματισμούς, επειδή κάτι του συμβαίνει (ίσως μια άσχημα θεραπευμένη προεξοχή που επηρεάζει την απόδοση των άκρων;), δεν μπορεί ν’αποδώσει συχνά. Κι όταν επιστρέφει απ’την δεξαμενή, μεταξύ του φόβου της υποτροπής και του απαραίτητου χρόνου για να βρεθεί στο μέγιστο, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα.


Αυτό το κενό, κι ένα ενδιαφέρον να δώσει λίγο περισσότερο οξυγόνο στον Cristiano και Benzema, έχει κάνει φέτος να’χουν οι δευτερεύοντες περισσότερα λεπτά στη σκηνή από ό, τι σ’άλλες σεζόν. Κι έχει αποδειχθεί καλό, επειδή είναι φανταστικοί ποδοσφαιριστές. Ο James σκοράρει, ο Asensio θαμπώνει σε κάθε κούρσα κι ο Kovacic έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολύ υπολογίσιμος παίκτης που προσφέρει στην ομάδα πολύ σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Κι έπειτα υπάρχει ο Isco, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο έχει ξεχωρίσει απ’αυτό το γκρουπ.

Ο Isco έχει το όνομα, ορισμένη φήμη και πολύ καλό δεξί πόδι. Φαντασία για να παίζει ποδόσφαιρο κι επίσης υποστήριξη των κερκίδων και των μέσων ενημέρωσης, που εδώ δεν κάνουν πολύ κουμάντο, αλλά οι φωνές τους ακούγονται. Ένα καλό ματς του Malagueño, που τον τελευταίο καιρό είναι συχνά, αποκτά μια ηχώ που δεν φαίνεται σε άλλους παίκτες. Απλά, έχει εκείνον τον άγγελο, τη ικανότητα να κάνει μερικά λίγα πράγματα καλά και να μοιάζει ότι έχει ανοίξει τα νερά της Νεκράς Θάλασσας. Υπήρξαν παιχνίδια φέτος που τα έχει κερδίσει με το παιχνίδι του, είναι επίσης αλήθεια ότι όχι πολλά απ’τα σημαντικά, αλλά αυτό δεν είναι δικό του σφάλμα, ουσιαστικά δεν τα έπαιξε. Το μόνο στο οποίο είχε ρόλο ήταν στο Μπερναμπέου κατά της Μπάγερν, όπου ξεκίνησε και δεν έλαμψε επίσης ιδιαίτερα.

«Έτσι όπως είναι ο Isco, το να μην παίζει κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Προσπαθώ να μιλάω μ’αυτούς, δεν θα πω ανοησίες στον παίκτη. Είναι δύσκολο, έχω υπάρξει παίκτης κι έπαιζα σχεδόν πάντα», εξηγούσε αυτές τις μέρες ο Ζιντάν παραδεχόμενος ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο malagueño θα ξεκινήσει ενάντια στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εάν δεν ήταν αρκετή η φράση του, ενάντια στη Βαλένθια έδωσε άλλη μία ένδειξη για να γνωρίζουμε ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο 22. Ούτε καν σηκώθηκε για ζέσταμα, κι αυτό ενώ το ματς είχε γίνει δύσκολο για τα λευκά ενδιαφέροντα, βυθισμένοι όπως είναι στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Ο Isco, επιπλέον, διατηρεί επίσης καλές αναμνήσεις εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League. Στους δύο τελικούς που έχει παίξει μπήκε στα μέσα του δευτέρου μέρους και μετατράπηκε σ’ένα φρούριο για το παιχνίδι της Μαδρίτης. Το παιχνίδι του δεν μετατράπηκε σε γκολ, αλλά στη Λισαβόνα βοήθησε στο να δώσει περισσότερη σπίθα σε μια ομάδα στην αναζήτηση ενός γκολ και στο Μιλάνο βοήθησε στη διατήρηση της μπάλας, το οποίο ήταν μια απόλυτη αναγκαιότητα αν ληφθεί υπόψη ότι το οξυγόνο είχε εγκαταλείψει το στρατό του και το πέρασμα των λεπτών έμοιαζε να γέρνει την ισορροπία προς την rojiblanco πλευρά.


Παίζει επιτελικός μέσος

Ο Isco στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ανώμαλη λύση, ακόμα κι αν συμβαίνει μόνο επειδή είναι ένας επιτελικός μέσος, θέση που στο σύστημα δεν μελετάται. Έχει παίξει εσωτερικός, μερικές φορές βρέθηκε στην πλευρά, αλλά η φυσική του τάση είναι να ξεχνιέται στην αρχική του θέση και χρησιμοποιεί το κέντρο, όπου μπορεί να’χει περισσότερη επαφή με τη μπάλα κι από’κεί ν’ανοίγει το δοχείο των αποσταγμάτων. Στο ποδόσφαιρο τα διαγράμματα είναι καθαρή θεωρία, οι παίκτες δεν συνηθίζουν να’ναι στο χώρο που αναμένεται, ακόμη λιγότερο αυτοί που πρέπει να δημιουργήσουν.

Για τη Μαδρίτη, επιπλέον, αυτή η θέση πρέπει να’χει μια ιδιαίτερη σημασία σήμερα. Αν ήταν υγιής όλη η Ατλέτικο Μαδρίτης θα’ταν σίγουρο ότι η εντεκάδα του Simeone θα άρχιζε με τους δύο μέσους κάλυμμα, τους Γκάμπι και Giménez. Αλλά δεν θα μπορέσει να γίνει, ο Ουρουγουανός είναι τραυματίας και, ούτως ή άλλως, με τα σωματικά προβλήματα στη δεξιά πλευρά είναι απίθανο να μπορούσε να παίξει στη θέση. Κι αυτό, είναι ένα πρόβλημα.

Ο Diego Simeone έχει καταφέρει να επινοήσει μία απ’τις καλύτερες άμυνες του κόσμου, ίσως την καλύτερη με σεβασμό σ’αυτήν της Γιουβέντους. Είναι μια ομάδα αλληλέγγυας εργασίας, που είναι γνωστή εδώ κι αρκετό καιρό και είναι τέλεια συνδεδεμένη. Το σύνολο είναι ενωμένο και δουλεύει σκεπτόμενο στην ανάκτηση της μπάλας, απ’τον Griezmann μέχρι τον Oblak, αλλά οι απουσίες μπορούν ν’αποδυναμώσουν κάποιες περιοχές στις οποίες η Μαδρίτη, με τον Isco, έχει να πάρει πλεονεκτήματα.

Μπενζεμά και Isco είναι δύο παίκτες που κατανοούνται καλά, το οποίο δεν μπορεί να εκπλήξει κανέναν που ξέρει λίγο ποδόσφαιρο. Εάν ο Γάλλος απεμπλέκεται απ’την κορυφή και γυρίζει λίγο πίσω, κάτι που θα κάνει σίγουρα σε φάσεις του αγώνα, μπορεί να συνδυαστεί με τον malagueño και ν’ανοίξει χώρους, ν’αναγκάσει την άμυνα να βγει λίγα μέτρα και να εμποδίσει το έργο του Gabi στο κέντρο, ο οποίος θα συνοδεύεται από παίκτες με λιγότερο αμυντικό προσανατολισμό (Saúl, Koke ή Thomas). Η Μαδρίτη μπορεί να το εκμεταλλευτεί, έχει παίκτες γι 'αυτό.

Ο Isco θα’χει μια νέα ευκαιρία. Αν τα πάει καλά ο θόρυβος θα’ναι αφόρητος και η θέση ανεπανόρθωτα δική του. Είναι στο μέρος που θέλει, ως βασικός σ’ένα απ’τα πιο σημαντικά παιχνίδια της καριέρας του. Με γαλόνια, επειδή του χορηγούνται κι επίσης επειδή τα’χει κερδίσει. Αν είναι σε θέση να κάνει ό, τι έχει φανεί σε ορισμένα πρόσφατα παιχνίδια, ο δρόμος για τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης θα’ναι πιο σύντομος. Κι αν συμβεί αυτό θα του χαμογελάσουν όλα, η ανανέωσή του θα’ναι αμετάκλητη και θα δώσει ένα χτύπημα στο τραπέζι για να υπενθυμίσει στον Ζιντάν ότι, όσο κι αν επιστρέφει ο Bale, θα πρέπει να’ναι ο βασικός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.