News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Isco δίνει θέση στο 4-4-2

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Του Enrique Ortego

Η Μαδρίτη εξισορροπεί έτσι τη μάχη του εσωτερικού παιχνιδιού και ψάχνει απ’έξω με τους μπακ


Χωρίς ένα απ’τα συστατικά του BBC στο παιχνίδι, οι τακτικές άδειες της Ρεάλ Μαδρίτης πολλαπλασιάζονται. Είναι η περίπτωση. Λείπει ο Μπέιλ και οι παραλλαγές που έχει ο Ζιντάν στη διάθεσή του μεγαλώνουν. Ξεκινάνε απ’το να διατηρήσει το κλασικό του 4-3-3, με την φυσική παρουσία του Lucas Vázquez στα δεξιά ή του Asensio στα αριστερά. Επίσης χωράει ο Isco ξεκινώντας από οποιαδήποτε απ’τις δύο πλευρές, αν και δεν είναι η καλύτερη θέση του.

Εναλλακτικά, καταφεύγει σε 4-4-2, σε γραμμή ή σε ρόμβο. Για απόψε, με τον Isco βασικό, αυτή η τελευταία εναλλακτική κερδίζει πόντους. Ο Malagueño θα’ναι η κορυφή της διάταξης πίσω απ’τους δύο επιθετικούς. Με τον Casemiro στο κάτω μέρος και τους Modric και Kroos στις συνήθεις εσωτερικές λωρίδες τους. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει τέσσερις άνδρες μέσα, τους ίδιους που, στη θεωρία, παρουσιάζει η Ατλέτικο.

Επιπλέον, Κριστιάνο και Μπενζεμά ενισχύουν αυτή την κεντρική ζώνη την οποία συνήθως ο εχθρός φυτεύει με νάρκες με τη συσσώρευση ανδρών. Με τον Isco στο γήπεδο, ο Γάλλος δεν χρειάζεται να δουλέψει τόσο σκληρά ανάμεσα στις γραμμές και μπορεί να αφοσιωθεί περισσότερο στα δικά του καθήκοντα του φορ. Λιγότερη φυσική φθορά που πρέπει να καλωσορίσει σε άλλες φάσεις παιχνιδιού καθαρά πιο επιθετικές.


Μπακ εναντίον μπακ

Σ’αυτή τη διάταξη, οι πλευρές θα απέμεναν περισσότερο από ποτέ για τους μπακ. Εύρος και βάθος. Carvajal και Marcelo στο ανοιχτό γήπεδο. Πίσω και μπροστά. Με μια προωθημένη τοποθέτηση, με τον διαχωρισμό ως σημείο αναφοράς. Ακόμη και σε πολλές φάσεις της αναμέτρησης πιο προωθημένοι απ’το εσωτερικούς (Modric και Kroos).

Το φυσιολογικό είναι να προσφερθεί μια άμεση μονομαχία μεταξύ των μπακ, αν και η παρουσία του Carrasco, που ανοίγεται περισσότερο σε μια απ’τις πλευρές, θα μπορούσε να σπάσει την ισορροπία και να δημιουργήσει ένα πρόβλημα αριθμητικού μειονεκτήματος στους λευκούς απ’την πλευρά που θα κινείται ο Βέλγος.

Σε επιθετική φάση, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεδιπλώνεται σε τρίγωνα, με τις γραμμές πολύ κοντά κι αρκετές ανοικτές γραμμές πάσας. Στην έξοδο της μπάλας, στην περιοχή έναρξης, οι στόπερ έχουν στην διάθεσή τους πλέιμεικερ και τους μπακ. Στη ζώνη της δημιουργίας Modric και Kroos θα’χουν τον Isco ως πρώτη αναφορά και τους ίδιους τους μπακ ενσωματωμένους ως δεύτερη επιλογή. Τέλος, ο Malagueño θα σχηματίσει ένα άλλο τρίγωνο με τους δύο επιθετικούς.

Στην αμυντική φάση, η Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετείται απροκάλυπτα σ’ένα ξεκάθαρο 4-4-2. Ο Isco, από επιτελικός μέσος στην επίθεση, κινείται προς την αριστερή πλευρά για να σχηματίσει τη γραμμή των τεσσάρων με τους Modric-Casemiro και Kroos. Cristiano και Benzema, κλιμακωτοί, καλύπτουν γραμμές εσωτερικής πάσας, οπισθοχωρώντας στο δικό τους μισό εάν είναι απαραίτητο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.