News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο διάδρομος που βασανίζει τον Simeone

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Πώς να αποσυνδέσει το δίδυμο Κριστιάνο/ Marcelo

Ο τραυματισμός του Giménez έχει κάνει να στραβομουτσουνιάσει ο Simeone, ο οποίος υπολόγιζε τον Ουρουγουανό αμυντικό για να κλείσει τη λωρίδα που καταλαμβάνουν οι Marcelo και Κριστιάνο Ρονάλντο


Είχε το πλάνο ουσιαστικά σχεδιασμένο στο μυαλό του, αλλά ο ατυχής μυϊκός τραυματισμός που υπέστη ο Giménez στην Λας Πάλμας το έχει αλλάξει. Ο Cholo Simeone στραβομουτσούνιασε όταν έμαθε την έκταση του τραυματισμού του Ουρουγουανού, περισσότερο επειδή η δεξιά πτέρυγα χτυπιέται εδώ και καιρό, με τους Juanfran και Vrsaljko να πέφτουν τραυματίες πολύ γρήγορα. Ενώ την Κυριακή γιόρταζε τα γενέθλιά του με τους κοντινούς, γνωστή γιορτή μέσω των δικτύων, στο κεφάλι του έψαχνε την καλύτερη δυνατή απόφαση. Αυτός ο διάδρομος είναι αυτός που ανησυχεί περισσότερο τον προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν απ’το πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Giménez, ένας τέλειος πολλαπλών χρήσεων, διαχειρίζεται επίσης τη δεξιά πλευρά με πολύ φερεγγυότητα. Ο Simeone αντιμετώπιζε ήσυχος την αναμέτρηση με τους λευκούς, αλλά όλα άλλαξαν το περασμένο Σάββατο. Τι κάνουμε τώρα; Ο Κροάτης μπακ είναι έτοιμος να επανεμφανιστεί έχοντας λείψει πάνω από ένα μήνα, αλλά ίσως να’ναι πάρα πολύ νωρίς ενόψει της απαίτησης που συνεπάγεται ν’αντιμετωπίζει έναν αγώνα κατά της Ρεάλ Μαδρίτης κι ως φιλοξενούμενος. Το αρχικό σχέδιο ήταν να επανεμφανίζονταν το επόμενο Σάββατο εναντίον της Eibar και μέρες αργότερα, στο δεύτερο σκέλος, και να συμπεριλαμβάνονταν πλέον στην εντεκάδα για ν’αντιμετωπίσει την ομάδα του Ζιντάν στο Vicente Calderón.


Με την αμφιβολία του αν θα βάλει τον Gaitán απ’τη μια πλευρά ή αν θα ποντάρει σ’έναν Carrasco που ανάρρωσε, είναι διαφορετικές οι παραλλαγές που έχει ο Simeone για να κλείσει αυτό το χώρο που έχει μείνει ανυπεράσπιστος. Μην ρισκάροντας τον Vrsaljko, ο οποίος έμεινε έξω απ’την αποστολή, το σκηνικό που παραμένει άδειο λόγω των τραυματισμών, ανοίγει για παίκτες όπως ο Σάβιτς, ο Thomas ή ο Lucas Hernández. Ανάλογα με την απόφαση, το κέντρο της άμυνας θα υπέφερε επίσης μια αλλαγή, καθώς αυτός που δεν κινείται απ’την θέση του είναι ο Godín. Το να βάλει έναν ασυνήθιστο παίκτη στην πλευρά, το οποίο επιβεβαίωσε ο Simeone, να κινείται σ’αυτό το μέρος, θα προκαλέσει κάποια πρόσθετη τακτική προσαρμογή για να μην υποφέρει πάρα πολύ όταν εφορμάει η Μαδρίτη από εκείνη την πλευρά.

Η δύναμη της ομάδας

Ο Cholo θεωρεί ότι είναι απ’αυτή τη λωρίδα απ’την οποία μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να χτυπάει επίμονα την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο διάδρομος μέσω του οποίου μπορεί πραγματικά να βλάψει η ομάδα του Ζιντάν το rojiblanco αμυντικό δίκτυο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει πλέον τη δύναμη του παρελθόντος με μέτρα μπροστά, αλλά εναντίον ενός παίκτη που δεν έχει συνηθίσει να παίζει σ’αυτή την περιοχή, ο Πορτογάλος μπορεί να βλάψει. Τι να πει για τον Marcelo, τον πιο απρόβλεπτο παίκτη στη λευκή αρμάδα, που περνάει μια εξαιρετική στιγμή και τα καταφέρνει με τον οποιονδήποτε στο ένας εναντίον ενός.


«Έχω πολύ ξεκάθαρο ποιος θα παίξει σ’αυτό το χώρο», αποκάλυψε στην αίθουσα Τύπου του Σαντιάγκο Μπερναμπέου χθες. «Αυτός που θα το κάνει, δεν το έχει κάνει», τόνισε ο Simeone, αποκλείοντας έτσι κάποιες εναλλακτικές. Κι εξήγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Μερικές φορές μπορεί να λείπει ένας σημαντικός παίκτης, αλλά στο τέλος η ομάδα κρατά την συλλογική, αυτή είναι που καλύπτει αυτή την απουσία». «Σ’αυτά τα παιχνίδια είναι πιο εύκολο να πεις “παίξε εδώ” σ’όποιον να’ναι και τέλος», είπε. Ο στόχος του, «να σχηματίσω μια ομάδα που ανταγωνίζεται όπως κάθε οπαδός της Ατλέτικο».

Σε κάθε περίπτωση, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις με τη Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια ότι έχασε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον του αιώνιου εχθρού, όπως επίσης κι ότι τον έχει κερδίσει κάποιες φορές -κερδίζοντας τίτλους- απ’το 2012 και μετά. Ο Simeone είχε ξεκάθαρο ότι το Μιλάνο ήταν ο τόπος για να γράψει ιστορία. Απέτυχε στο προγνωστικό. Αυτή τη φορά πιστεύει, επίσης, ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να αρπάξει τη δόξα. Γι’αυτό βρέθηκε μία ημέρα πριν στο madridista στάδιο για να προπονήσει, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν. Περισσότερο από δεισιδαιμονία ήταν ένα «εδώ είμαστε, πλέον έχουν έρθει...».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.