News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano φέρνει τη Liga στον ένα βαθμό για τη Μαδρίτη

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Του Jesús Garrido

Ντομπλέτα του Πορτογάλου και μεγάλη λευκή νίκη

Η λευκή ομάδα, με επικεφαλής τον Cristiano, ανέκτησε την πρωτοπορία μετά τη νίκη επί της Θέλτα Βίγκο και θ’ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια αν πάρει το επόμενο Σαββατοκύριακο έναν βαθμό στην επίσκεψή της στη Μάλαγα


Η Liga εξαρτάται απ’τον Michel. Ήταν αυτό που έπρεπε να συμβεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ό, τι έπρεπε, αυτό που κάνει με την κανονικότητα ενός πρωταθλητή για να εξασφαλίσει το τελευταίο «match-ball», αυτό που την μετατρέπει σε εικονικό νικητή ενός τίτλου που έχει 32 φορές στις βιτρίνες του, αλλά που έχει να σηκώσει πέντε χρόνια, από εκείνη τη Liga των 100 βαθμών, για την οποία ο Μουρίνιο πίστευε ότι ο madridismo επρόκειτο να υπερηφανεύεται για δεκαετίες και που η Μπάρτσα του Τίτο το επανέλαβε το επόμενο έτος. Αυτό το πρωτάθλημα το’χει κερδίσει η Μαδρίτη και μπορεί να το χάσει μόνο αυτή. Κατά κάποιο τρόπο μπορεί να το «κερδίσει» και να το «χάσει», την ίδια στιγμή που ο José Miguel Gonzalez, ένας madridista, μπορεί να πάρει ένα πρωτάθλημα απ’τη Μαδρίτη και να το δώσει στη Barca.

Σ’αυτό το σημείο, η Μαδρίτη γελάει με τα βαλιτσάκια, με τα «κολασμένα περιβάλλοντα» που θα βρει εδώ κι εκεί, για το άχτι που έχουν οι αντίπαλοι να ενοχλήσουν τις υψηλές φιλοδοξίες της. Τι άλλο να κάνεις σ’αυτή τη Μαδρίτη. Πολύ λίγα, προφανώς. Αυτή η Μαδρίτη θέλει να κερδίσει τα πάντα και το αποδεικνύει κάθε μέρα. Ναι δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, κάτι αρκετά επαναλαμβανόμενο στην πραγματικότητα, παίζει για να κερδίζει. Πώς παίζεται αυτό; Όντας η Μαδρίτη έχεις κερδίσει αρκετά, είναι στο DNA. Η ικανότητα να ξεπερνάει οποιαδήποτε αντιξοότητα και να βρίσκει το δρόμο προς τη νίκη μέσω της συνεργασίας, της ομορφιάς, μιας βρεγμένης μπάλας, μιας πάσας, ενός μεγάλου σουτ, οποιουδήποτε τρόπου με τον οποίο περνά η μπάλα την γραμμή του τέρματος κι ο διαιτητής το μετρά. Η Μαδρίτη ενεργεί ως πρωταθλήτρια και δεν την άγχωσε ούτε η υποτιθέμενη «εξέγερση» της Θέλτα.

Επιπλέον δεν ήταν καθόλου έτσι. Η Celta έπαιξε ένα κανονικό παιχνίδι. Τι είναι αυτό; Λοιπόν ένα παιχνίδι στο οποίο ήθελε να κερδίσει, χωρίς περισσότερα. Όπως κάθε μέρα που βγαίνει στο γήπεδο και προσπαθεί να κάνει το καλύτερό δυνατό για να πάρει τους τρεις βαθμούς ή να πάρει την πρόκριση από ένα νοκ άουτ. Το κίνητρο της Celta δεν ήταν πέρα ​​απ’το φυσιολογικό, από απατηλά πριμ της Barca στο celeste club. Απ’το πρώτο λεπτό, με μια πρακτικά καλή εντεκάδα (ο Radoja δεν μπορούσε να παίξει), η vigués ομάδα έπαιξε με τη συνήθη γενναιότητα και την επιθυμία να δημιουργήσει παιχνίδι, την οποία έχει μεταδώσει ο Berizzo στα χρόνια του ως προπονητής.

Παρά την προφανή αριθμητική υπεροχή της Μαδρίτης στη μεσαία γραμμή (τέσσερις εναντίον τριών), η θέληση της Θέλτα να κυριαρχήσει το παιχνίδι με τη μπάλα επιβλήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι, τώρα με τα μαύρα, αποδέχθηκαν αυτή την υποτέλεια απ’τη στιγμή που σκόραρε το πρώτο ο Cristiano. Η Μαδρίτη επιλύει πολλά παιχνίδια σκοράροντας νωρίς. Για τη μείωση των εντάσεων δεν υπάρχει τίποτα σαν το άνοιγμα του σκορ, για να σκεφτείς καθαρά και να αντιμετωπίσεις το άγχος με την πεποίθηση ότι αυτό που κάνεις, το κάνεις καλά. Πριν από αυτό, βγήκε για να σκοτώσει. Στο γήπεδο της Θέλτα ήθελε να’χει τη μπάλα και να χτυπά, πάντα να χτυπά. Η Μαδρίτη της καθετότητας ήθελε το πρώτο το συντομότερο δυνατόν. Και στο τέλος, παρά το ότι το προσπάθησαν μέσω του ελέγχου, ήρθε στο τρέξιμο.


Σ’αυτό του Isco. Τα δύο γκολ του Cristiano προήλθαν από καλπασμούς του Alarcón, ο οποίος μερικές φορές αναφέρεται ως «ψόφιος» ή κάποιου είδους μειωτικό επίθετο που τον καθορίζει ως μαλθακό, έναν ασαφή και μάλλον είναι το αντίθετο. Έτρεξε προς την άμυνα στο πρώτο γκολ και στην προσπάθεια να κόψει για να βγει φάτσα με το τέρμα του Sergio, το ριμπάουντ άφησε τον Κριστιάνο στο ύψος της περιοχής με το όπλο γεμάτο. Τράβηξε τη σκανδάλη και η σφαίρα θα’χε βρει μια μύγα αν ήθελε. Την κόλλησε στη γωνία με τιτάνια ακρίβεια. Όταν άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, ένα διώξιμο του Danilo ήταν η καλύτερη δυνατή απελευθέρωση στην κόντρα. Τον Isco προσπάθησαν να τον ρίξουν τρεις φορές και σε καμία δεν προσπάθησε να πάρει την κίτρινη του αντιπάλου. Ήθελε το γκολ του Cristiano κι αυτός του το έδωσε. Ακόμη πιο οριακά. Ούτε και τώρα θα μπορούσε να σωθεί η μύγα.

Η Liga μύριζε στον εφίδρωση των madridistas παικτών, ενώ οι celtiñas παραδίδονταν στο προφανές. Βέβαια, σε συνθήκες σταθερότητας πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη πιθανές διαταραχές προερχόμενες απ’το εξωτερικό. Στην περίπτωση αυτή, απ’τον διαιτητή, ο οποίος δεν είναι εντελώς εξωτερικός, αλλά δεν φοράει κανένα απ’τα χρώματα που εμπλέκονται. Αυτοί της Θέλτα θα πουν ότι ναι, ότι στα ρούχα του υπήρχε λίγο απ’το μαύρο που φορούσαν οι λευκοί. Επειδή ο Aspas αποβλήθηκε γνωρίζοντας ότι ο Ράμος του’χε κάνει πέναλτι, αλλά στον Martinez Munuera φάνηκε «βουτιά» και του έδειξε τη δεύτερη κάρτα του. Το πράγμα ζεστάθηκε ήδη κατά το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Varane βρήκε μια μπάλα με το χέρι κι ο διαιτητής το αγνόησε. Ήταν έξω απ’την περιοχή, αλλά ήταν σίγουρα φάουλ. Κι αυτή η αποβολή ήρθε καλά στην Θέλτα.


Το τυπικό: παίζεις καλύτερα με δέκα παρά με έντεκα. Η Θέλτα το έκανε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, το επαρκές για να επιτεθεί με μεγαλύτερη προθυμία στο τέρμα του Keylor από ό, τι σε όλο το παιχνίδι, ο οποίος τελειώνει τη σεζόν μοιάζοντας σ’αυτόν που έκλεισε πέρυσι το merengue τέρμα. Με κόντρα, αλλά ο Guidetti, το ασχημόπαπο του Μάντσεστερ, έκανε το 1-2. Δεν υπήρχε περισσότερος χώρος για αντίδραση επειδή ο Μπενζεμά σκόραρε στο λεπτό. Από εκεί μέχρι το τέλος, η Θέλτα δυσπίστησε για τα πάντα και λαχταρούσε το τέλος του παιχνιδιού. Η Μαδρίτη, αντιθέτως, ήθελε να διαλύσει. Το έκανε, καθώς ο Kroos έβαλε το τέταρτο. Και θα μπορούσε να το κάνει τόσες φορές που θα χάνονταν το μέτρημα. Αυτό που δεν έχει χαθεί στις σημειώσεις ήταν αυτό που έχασε ο Cristiano με τον τερματοφύλακα πουλημένο και το τέρμα για πάρτη του. Δεν έχει σημασία. Τώρα τα βάζει δυο δυο, όταν χρειάζεται πραγματικά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.