News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano επισκιάζει τον Benzema (ίσοι σε αποτελεσματικότητα) κι ανοίγει την πόρτα στον Griezmann

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Του Enrique Marín

Ο CR7 είναι ένα συγκεκαλυμμένο «9». Αυτή τη σεζόν βάζει ένα γκολ ανά 5,28 τελικές, έναντι του ενός ανά 5,11 του Μπενζεμά. Για να καταλήξει η Μαδρίτη να βάλει στο κέντρο τον Κριστιάνο σκέφτεται τον Griezmann για το 2018


Όπως είπε ο θρυλικός προπονητής Μπόζα Μάλκοβιτς «στο μπάσκετ, τα στατιστικά είναι σαν τα μπικίνι: αφήνουν να δεις κάτι, αλλά όχι το πιο σημαντικό», μπορούμε να πούμε ότι στο ποδόσφαιρο τα στατιστικά πολλές φορές καλύπτουν περισσότερο απ’ότι διδάσκουν. Είναι γνωστή η περίπτωση των Ράπτορς στο μπάσκετ, που απαγόρευσαν τα στατιστικά, επειδή θεωρούσαν ότι επηρέαζαν την ενότητα της ομάδας. «Φτάνουμε στ’αποδυτήρια μετά από νίκη ή ήττα κι ο κόσμος αρχίζει να ψάχνει να δει αυτά τα στατιστικά φύλλα. Αυτό δεν είναι αυτό που θα’πρεπε να’ναι. Είμαστε μια ομάδα και το στατιστικό που έχει σημασία είναι η νίκη», είπε ο Rudy Gay ηγέτης της ομάδας του Τορόντο και σήμερα στους Σακραμέντο Κινγκς, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να κάνουν τους συμπαίκτες του να αποσπαστούν απ’την συλλογική και να ενδιαφέρονται περισσότερο για το ατομικό.

«Είμαι ένας φιλόδοξος παίκτης που έχει μόνο ένα στόχο: τη νίκη της ομάδας», αναφέρει η παρουσίαση που κάνει η ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ότι ο Πορτογάλος είναι φιλόδοξος και του αρέσει να κερδίζει είναι κάτι αναμφισβήτητο, αν και το ότι ο στόχος του είναι «η νίκη της ομάδας», προερχόμενο από έναν παίκτη που καταβροχθίζει ατομικά ρεκόρ και δεν κρύβει την εμμονή του μ’αυτά, ακούγεται λίγο εξαναγκασμένο. Φυσικά ο Πορτογάλος ψάχνει τους θριάμβους της ομάδας του, σ’αυτή την περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, του πιο επιτυχημένου club στον κόσμο ακόμη και πριν έρθει στην ομάδα του Μπερναμπέου, αν και δεν υπάρχει λόγος να’ναι κατ 'ανάγκη μ’αυτή τη σειρά, και μετά από όλα αν ο Cristiano κερδίζει, το κάνει επίσης και η ομάδα του.

Στη Μαδρίτη, το νούμερο «9» το έχει ο Karim Benzema, αλλά αυτός που λειτουργεί πραγματικά ως φορ είναι ο Cristiano, που έχει το «7» από τότε που το άφησε ελεύθερο ο Ραούλ, μιας και η προσωπική του μάρκα είναι CR7. Είναι αλήθεια ότι οι καλύτεροι επιθετικοί δεν είναι αυτοί που είναι σταθεροί, καθώς μ’αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν την δουλειά των αντιπάλων τους, αλλά αυτοί που έρχονται από πίσω. Αυτό είναι κάτι που ο Cristiano έχει πολύ ξεκάθαρο, εξ ου και η άρνησή του να παίζει ως «9» για να’χει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και να αιφνιδιάζει έτσι ξεκινώντας ειδικά απ’τα αριστερά. Φυσικά στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης το γεγονός ότι ο Κριστιάνο εμφανίζεται συνεχώς για να μπουχτίσει να σκοράρει -η παράστασή του εναντίον των Μπάγερν και Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λινγκ είναι απερίγραπτη- συνεπάγεται ότι ο Μπενζεμά εξαφανίζεται, τουλάχιστον σ’αυτή την τόσο εντυπωσιακή δουλειά όπως είναι το σκοράρισμα.


Αν κι αποδεικνύεται παράδοξο και γ’αυτόν είναι ένα βάρος στα μάτια εκείνων που όσο κι αν κοιτάνε υπάρχουν πράγματα που δεν τα βλέπουν, ο Γάλλος επιθετικός δεν είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης για να σκοράρει, μια δουλειά που μονοπωλεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ακριβώς για να διευκολύνει τον Πορτογάλο στη θεαματική συγκομιδή του μπροστά απ’το τέρμα παρά το ότι παίζει πιο μακριά απ’αυτό απ’ότι ο ίδιος ο Karim. Θυμάμαι ότι μου του είπε ο Jorge Valdano όταν ήταν γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης και μου έδωσε μια συνέντευξη στο γραφείο του στο Μπερναμπέου, κάτι αδιανόητο σήμερα, κι όχι μόνο επειδή ο Valdano έχει φύγει, αλλά επειδή το αποκαλούμενο Τ4 είναι ένα καταφύγιο: «Αν ήθελε, ο Κριστιάνο θα μπορούσε να’ταν το καλύτερο “9”του κόσμου». Λοιπόν, στην πραγματικότητα είναι, αν κι ο ίδιος επιμένει να μην παίζει φορ και να αφήνει να’ναι ο Μπενζεμά ο οποίος εμφανίζεται ως τέτοιος.

Όπως έλεγα πριν, τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο όχι μόνο δεν σε αφήνουν να δεις το πιο σημαντικό, αλλά και μερικές φορές καλύπτουν πτυχές του παιχνιδιού που θα’πρεπε να επικρατούν για το συλλογικό καλό. Το ποδόσφαιρο, αν και μερικές φορές μπορεί να μην φαίνεται, είναι ένα ομαδικό άθλημα, αν και το μάρκετινγκ χρειάζεται να εφεύρει αυτά τα επιμέρους βραβεία που, για παράδειγμα, αγνοούν παίκτες τόσο εξαιρετικούς όπως ο Xavi ή ο Iniesta και επιβραβεύουν άλλους σαν τους Καναβάρο και Όουεν. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στατιστικά που είναι όντως ενδιαφέροντα, κι ως εκ τούτου αξίζουν ν’αναλυθούν και να επισημανθούν.

Αυτή τη σεζόν, ο Κριστιάνο έχει παίξει 41 αγώνες κι έχει σκοράρει 35 γκολ, για τα οποία έχει χρειαστεί 185 προσπάθειες. Απ’τη μεριά του, ο Μπενζεμά έχει δύο παιχνίδια παραπάνω (43) και λιγότερα απ’τα μισά γκολ (17) απ’τον Πορτογάλο, αν και με μόνο 87 προσπάθειες. Δηλαδή, ενώ ο Ρονάλντο σκοράρει κάθε 5,28 προσπάθειες, ο Γάλλος το κάνει κάθε 5,11. Η αποτελεσματικότητα είναι η ίδια, αν και λογικά οι εξωφρενικοί αριθμοί του Κριστιάνο τραβούν πολύ περισσότερο την προσοχή των οπαδών και μετατρέπουν τον Μπενζεμά σ’έναν παρεξηγημένο. Αρκεί να τον δείτε σε δράση όταν δεν παίζει ο CR7 κι αποτελεί μέρος της επίθεση μαζί με τους Marco Asensio, Isco, James ή Lucas για να διαπιστώσετε την ευκολία του στο σκοράρισμα.


Και συνεχίζοντας με τον Γάλλο φορ, η L'Equipe διαβεβαίωσε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται τον Antoine Griezmann όχι γι’αυτό το καλοκαίρι, αλλά για του 2018, κι ως εκ τούτου ν’αντισταθμίσει την αναπόφευκτη πτώση του Cristiano. Θα’ταν τότε, , εκτός κι αν μπει στον δρόμο ένας άλλος σύλλογος όπως για παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν θα συνέβαινε η υποθετική αντικατάσταση του Γάλλου επιθετικού, στην περίπτωση του Griezmann με χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν να πάει ο Πορτογάλος στο κέντρο, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Μπενζεμά, επισκιασμένος απ’τον CR7 διότι στην πραγματικότητα είναι CR9, εξ ου και είναι ένας παρεξηγημένος αστέρας.

Τα 100 εκατομμύρια της ρήτρας του Griezmann δεν θα’ταν πρόβλημα για τον Florentino Pérez, ο οποίος σχεδόν τα πλήρωσε για τον Bale και τον ίδιο τον Cristiano, κι όλα δείχνουν ότι αυτό το καλοκαίρι θα επανεκλέγει πρόεδρος μην υπάρχοντας περισσότεροι υποψήφιοι. Εν αναμονή του να άρει ή όχι το CAS την ποινή της Ατλέτικο, το να υπογράψει τον ερχόμενο Ιούλιο τον Γάλλο θα’ταν ένα μεγάλο πλήγμα για το rojiblanco κλαμπ, καθώς δεν θα’χε που να επενδύσει αυτά τα χρήματα. Εξ ου επίσης και το ότι η επιλογή του 2018 έχει κάθε νόημα. Ο Eric Olhats, σύμβουλος του Griezmann, διαβεβαίωσε στο «RMC» ότι η λευκή ομάδα ενδιαφέρθηκε για τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία θα πρέπει να θυμόμαστε ότι έχει το 20% της μεταγραφής του. Ο Antoine δεν έχει κρύψει ποτέ τον ενθουσιασμό του να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης και, όσο κι αν είναι τώρα στην Ατλέτικο, είναι δύσκολο ότι αυτό μπορεί ν’αλλάξει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.