News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άγχος για να δώσει στη Ρεάλ Μαδρίτης την τριακοστή τρίτη Liga

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Ο Μπενζεμά έκλεισε τη φιέστα της Μαδρίτης

Ο Πορτογάλος σκόραρε πριν το τρίτο λεπτό διώχνοντας έτσι τις πιθανές αμφιβολίες σχετικά με την έκβαση του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είχε εναλλαγές αλλά οι λευκοί το είχαν πάντα υπό έλεγχο


Ο χρόνος ήταν ένας ακόμα παράγοντας στον τελικό της Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης γνώριζε ότι όσο περισσότερο έτρεχε το ρολόι, χωρίς να συμβαίνουν πράγματα τόσο πιθανότερο ήταν το θαύμα. Γι’αυτό το λόγο, ο Cristiano, πάντα εύστοχος αυτές τις μέρες, αποφάσισε να πνίξει την έκβαση της σεζόν στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα. Μια αυτοκρατορική πάσα του Isco, ένα καλό ξεμαρκάρισμα του Πορτογάλου και το γκολ που θα κατέστειλε όλες τις ψευδαισθήσεις που μπορεί να’χει η Barcelona.

Στην πραγματικότητα, το επικό έμεινε στ’αποδυτήρια. Ακόμη και πριν αρχίσουν τα παιχνίδια, υπήρχε στο περιβάλλον το ότι μια ομάδα τα είχε όλα υπέρ της. Το Camp Nou ούτε καν γέμισε, σημάδι του ότι η πίστη ήταν λίγη στη Barcelona. Ακόμα περισσότερο όταν, με το που άρχισαν, έρχονταν το πρώτο γκολ. Και λίγο μετά, λες και τα πράγματα δεν ήταν ήδη αρκετά δύσκολα, εμφανίστηκε ο Inui και υπενθύμιζε ότι η Eibar ήταν επίσης καλεσμένη σ’αυτή τη γιορτή.

Επειδή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξε πολύ συζήτηση για τον Michel και τον Sandro, για τον madridista και τον barcelonista, αλλά κανείς δεν έκατσε να σκεφτεί ότι οι Βάσκοι έχουν κάνει την καλύτερη σεζόν στην ιστορία τους. Χωρίς μια εντός έδρας νίκη το όνειρο δεν ήταν αδύνατο. Στο τέλος το κατάφεραν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για ένα μεγάλο μέρος των δύο αγώνων δεν έζησε ήσυχος ο madridismo. Ήταν πάρα πολλές υποθέσεις για να συμβούν όλες μαζί. Με όλα αυτά στο γήπεδο το μόνο που απόμενε για την ελπίδα των azulgranas ήταν μια ανάμνηση του παρελθόντος.

Τα πρωταθλήματα της Τενερίφης, αυτά τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στα οποία η δόξα ξέφυγε μέσα απ’τα δάχτυλα της Μαδρίτης. Αλλά εκείνη η ομάδα ήταν πολύ πιο αδύναμη απ’αυτή . Είχε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, λευκός μύθος που διέλυσε οποιαδήποτε αμφιβολία με μόνο μία κίνηση των ποδιών. Πλέον δεν τρέχει όπως όταν ήταν νέος, αλλά παραμένει ο καλύτερος κανονιέρης της γενιάς του.

Μ’αυτή την έναρξη ο αγώνας άρχισε να παίζεται στον ρυθμό που βόλευε τη Μαδρίτη. Η ομάδα του Ζιντάν μπορούσε να αφοσιωθεί στο ν’αμύνεται καλά, να μην τρελαθεί ούτε ένα λεπτό. Αυτή η ομάδα έχει παίκτες με το παραπάνω για να το κάνει αυτό, λίγοι καλύτεροι απ’ό, τι ο Toni Kroos για να κυβερνήσει μια αναμέτρηση. Ο Γερμανός, υποβοηθούμενος πάντα απ’τον Modric, πήρε τη μπάλα κι άρχισε να ράβει ατελείωτες φάσεις, χωρίς μεγάλα ρίσκα, με κάποια μικρή παραχώρηση στην επίθεση.


Η χρονιά του Isco

Μαζί τους, πάντα ο Isco. Έχει αποδειχθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να αποδεχθεί διατάξεις που δεν είναι το αυστηρό 4-3-3. Επίσης κι ότι το BBC δεν πρέπει να’ναι μια επιβολή, παρά μόνο μία απ’τις πιθανές πηγές. Το φινάλε του στη σεζόν του είναι συγκλονιστικό κι ο αγώνας ενάντια στη Μάλαγα ήταν επίσης. Επέπλευσε μεταξύ του κέντρου και της επίθεσης και τρέλανε τους αντιπάλους του, επειδή είναι πολύ δύσκολο να αμυνθείς εναντίον του, όταν είναι σε κατάσταση χάριτος. Και τώρα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, από τότε που ήρθε στο Μπερναμπέου.

Απέναντι ήταν η Μάλαγα, η οποία είναι μια καλή ομάδα ποδοσφαίρου. Είχε στιγμές αμφιβολίας κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά στο τέλος της σεζόν έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει αρκετό παιχνίδι για να’ναι και με το παραπάνω στην primera, ακόμα και κάποιοι παίκτες όπως ο Fornals ή ο Sandro που μπορούν να σταθούν σε ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Αυτοί ήθελαν επίσης να ενταχθούν στην γιορτή, να δείξουν ότι δεν θα τα παρατούσαν σε καμία στιγμή, γιατί γι 'αυτούς ήταν επίσης μια αξία ν’αρπάξουν μια Liga απ’τη Μαδρίτη.

Οι Ανδαλουσιανοί είχαν ευκαιρίες και με το παραπάνω για να δυσκολέψουν την δουλειά της Μαδρίτης. Ένα δοκάρι, κάποια εξαιρετική απόκρουση του Keylor Navas, ο οποίος έχει βελτιωθεί πολύ κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Κάποιες σκηνές στις οποίες οι λευκοί θύμιζαν εκείνες τις κακές ενενηνταρίσιες στιγμές. Αλλά δεν έχασαν το δρόμο τους σε καμία στιγμή, είναι ένα απολύτως βέβαιο γκρουπ, πεπεισμένοι ότι είναι σε αυτό το άθλημα για αφήσουν θρύλο. Κι αυτό έκαναν.

Το θέμα είναι ότι ανάμεσα σε μια μονομαχία μεταξύ δύο αυτός που θέλουν συνήθως να επιβάλλεται είναι ο καλύτερος. Και είναι δύσκολο να πούμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η καλύτερη ομάδα σ’αυτό το πρωτάθλημα. Έχει υπάρξει πολύ σταθερή, πολύ ανταγωνιστική. Όχι πάντα λαμπερή, αλλά ακόμα και στις στιγμές που όλα έδειχναν να πηγαίνουν εναντίον της έβρισκε τα επαρκή επιχειρήματα για να προχωρήσει. Είχε χάσει μόνο τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όλα εναντίον ιστορικών ομάδων. Το να ξεπεράσει τη Μάλαγα ήταν η πιο λογική έκβαση και, όσο κι αν το επικό πουλάει, η κανονικότητα συνηθίζει να επιβάλλεται πάνω σ’οτιδήποτε άλλο.

Λίγο μετά το ημίχρονο ήρθε το δεύτερο της Μαδρίτης. Ήταν του Μπενζεμά, σε μια στημένη φάση. Και τα δύο πράγματα έχουν πολύ σχέση μ’αυτό που έχει υπάρξει αυτή τη σεζόν η ομάδα του Ζιντάν. Ο Γάλλος γιατί είχε πάντα την υποστήριξη του προπονητή του και, τα σκαμπανεβάσματα, έχουν δείξει ότι είναι ένας παίκτης πρώτης κατηγορίας, απ’αυτούς που καταφέρνουν το ποδόσφαιρο να ρέει γύρω απ’αυτούς.


Έτσι τελείωνε η αφήγηση και λίγο ένοιαζε ότι στη Βαρκελώνη έβρεχε πέναλτι και γκολ. Η Μαδρίτη έκανε ό, τι έπρεπε να κάνει, να βγει για να κερδίσει και το πέτυχε. Οι μεγάλες ομάδες δεν σκέφτονται ποτέ ότι υπάρχουν άλλες δυνατές επιλογές. Και σε δεκατρείς μέρες περιμένει το Κάρντιφ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.