News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mourinho θέλει τον Morata για ν’αφήσει τον De Gea να φύγει

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Του Antonio Sanz

Ο προπονητής της Γιουνάιτεντ θέλει τον Morata και ξέρει πώς μπορεί να το πετύχει: αφήνοντας να φύγει ο De Gea, ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης, εδώ και δύο χρόνια που έγινε κάτι γελοίο με την αποτυχημένη απόκτησή του


Με την ηχώ του «euroderbi», να σβήνει, η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται τώρα να προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο το τελικό «σπριντ» του εγχώριου ανταγωνισμού πριν απ’την έκβαση στο Κάρντιφ. Απομένουν τρία συναρπαστικά παιχνίδια όπου χρειάζεται να πάρει μόνο επτά βαθμούς... εφόσον πάντα η άμεση αντίπαλος κάνει δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που της απομένουν. Εν τω μεταξύ, στα γραφεία της Concha Espina έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι δεν χαλαρώνει ο ρυθμός. Η απόκτηση του Theo Hernández επιταχύνθηκε, με την υποχρεωτική ιατρική εξέταση, και ολοκληρώνονται τα τελευταία επεισόδια της υπογραφής του νεαρού Βραζιλιάνου Vinicius, τον οποίο στη Βραζιλία αποκαλούν «νέο Neymar», μια επαναλαμβανόμενη ετικέτα ανάμεσα σε αυτούς που τους αρέσουν οι συγκρίσεις. Σίγουρα δεν θα’ναι οι μόνες δύο προσθήκες στο νέο πρότζεκτ. Αλλά για να υπάρξουν αφίξεις, είναι θεμελιώδεις οι αποχωρήσεις, πέρα απ’την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού και του να μην κάνουν κατάχρηση συσσωρεύοντας πάρα πολλά μέλη στ’αποδυτήρια. Ένας που έχει όλες τις πιθανότητες να φύγει είναι ο Άλβαρο Μοράτα. Τα γκολ του και η απόδοση που έχει δείξει, όταν έχει χρησιμοποιηθεί, τον τοποθετούν ως μια από τις μεταγραφές αστέρων στην ήπειρο.

Ο Morata έζησε ήδη μια ταραχώδη άνοιξη κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Μετά απ’την εποχή του στην Ιταλία, ο επιθετικός επέστρεφε στο Μπερναμπέου με την πρόθεση να παλέψει για μια θέση με τον Μπενζεμά. Οι λόγοι που χρησιμοποιήθηκαν για να τον κάνουν να δει ότι ήταν δυνατό, σφυρηλατήθηκαν στο φόρτο του προγράμματος και στη δύναμη των ‘juventinos’ γκολ του. Δεν ήταν πλέον ένας canterano, τον κολάκευαν. Αλλά εκείνες οι καλές προθέσεις που άκουσε πήγαν σιγά σιγά στο κενό, διότι η πραγματικότητα υπαγόρευσε μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Ο Ζιντάν, κατά τη στιγμή της εντεκάδας, έχει επιλέξει τον συμπατριώτη του πριν απ’τον Morata κι ο Μαδριλένος έχει φανεί να κουνιέται πολύ συχνά στον πάγκο. Τόσο που ο ίδιος αυτοαποκλήθηκε το «επιδόρπιο» σε μια συνομιλία με τον Isco που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες. Το αγόρι που έχει ένα γκολ κάθε 90 λεπτά είναι ο δεύτερος σκόρερ του ρόστερ, ενώ οι αριθμοί που δεν έχουν καρδιά, τον τοποθετούν ως τον έβδομο χρησιμοποιούμενο αναπληρωματικό. Δηλαδή, μακριά απ’την αρχική ενδεκάδα, έχει ακόμα έξι συμπαίκτες που παίζουν περισσότερα λεπτά από ό, τι ο ίδιος.

Το θέλω να παίζω περισσότερο του Morata μετά το Butarque, το El Molinón, το Riazor ή το Los Cármenes, όπου το παιχνίδι του ανταποκρίθηκε με γκολ , δεν του χρησίμευσε σε τίποτα όταν εμφανίστηκαν τα σημειωμένα παιχνίδια με κόκκινο. Στην Liga ενάντια σε Atleti και Barça, έμεινε εκτός δράσης· το ίδιο όπως και στην διπλή αναμέτρηση εναντίον της Μπάγερν ή στο πρώτο σκέλος εναντίον των rojiblancos στο Champions League-στον επαναληπτικό είχε μια εμφάνιση απλής αναφοράς-. Ως εκ τούτου, η απόφαση έχει ληφθεί και η αλλαγή αέρα φαίνεται απαραίτητη για την αθλητική υγεία του επιθετικού. Στα 24 του, δεν μπορεί να συνεχίσει μια πορεία περισσότερης αναμονής γιατί ανιχνεύει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κι ο Morata θέλει να’ναι επίσης πρωταγωνιστής στην Roja του Lopetegui. Την περσινή άνοιξη, ο αθλητικός σύμβουλός του τον έφερε σε τηλεφωνική επαφή με δύο απ’τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Τόσο ο Conte όσο κι ο Simeone προσπάθησαν να τον αποπλανήσουν για να υπογράψει για την Τσέλσι ή την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά ο Álvaro ήθελε να δώσει στον εαυτό του μια ευκαιρία στη Μαδρίτη. Δεν θα’χε συγχωρέσει ποτέ στον εαυτό του το να έμενε με την αμφιβολία του να μην ξέρει εάν είναι ή όχι το «9» που χρειάζονται οι λευκοί. Τώρα που έχει δείξει ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν, το πράγμα αλλάζει σημαντικά.


Ο Conte τον υπέγραψε για την Γιουβέντους, αν και δεν τον προπόνησε. Ο προπονητής έφυγε απ’το Τορίνο λίγες μέρες μετά απ’την δέσμευση του Morata με τους blanquinegros Τον ήθελε στην Τσέλσι, αλλά η λευκή ηγεσία παρουσίασε μια ανέφικτη ανταλλαγή: «Τον ανταλλάσσουμε με τον Hazard». Οι Άγγλοι έκαναν πίσω . Ο Ιταλός προπονητής δεν έχει αμφιβολίες ότι είναι ο επιθετικός του, περισσότερο όταν ο Diego Costa ζει δελεασμένος να επιστρέψει στην Atleti ή για ν’αντιμετωπίσει την κινεζική περιπέτεια. Έτσι θα το προσπαθήσει και πάλι. Αυτή τη φορά, με τους rojiblancos αποκλεισμένους, είτε επειδή δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές, είτε επειδή ο Florentino δεν θα τον πουλήσει ποτέ στον Gil Marín, ο ανταγωνισμός για την Τσέλσι έρχεται απ’την Αγγλία. Και τι περίεργο, μ’έναν παλιό γνωστό. Το είπε ήδη πριν λίγους μήνες: «Όταν μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα το κάνουμε. Έχω φίλους εκεί». Ναι, ο Μουρίνιο μπαίνει και πάλι στον δρόμο της Concha Espina. Θέλει τον Morata για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ξέρει πώς μπορεί να το πετύχει.

O José Mourinho γνωρίζει ότι το λευκό club διατηρεί την επαναλαμβανόμενη επιθυμία να υπογράψει τον De Gea. Κι ο Πορτογάλος προπονητής παραδέχεται ότι δεν έχει σκοπό να χαλάσει την επιθυμία του τερματοφύλακα, ο οποίος θέλει να παίξει και πάλι στη la Liga. ο Florentino διατηρεί αυτό το καρφωμένο αγκάθι μετά απ’αυτό που συνέβη στις 31 Αυγούστου του 2015. Εκείνη η φρενήρης μέρα μετατράπηκε σε μια φοβερή γελοιοποίηση για την Ρεάλ Μαδρίτης. Υπέκυψε στην επιβαλλόμενη επιμήκυνση της διαπραγμάτευσης, την οποία ανάγκασε η ManU, αρρώστησε τον Keylor Navas κι έμεινε χωρίς τον De Gea επειδή η επεξεργασία του εγγράφου ολοκληρώθηκε εκπρόθεσμα. Με τον «Μου» τώρα ως διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις, που έχει τον ίδιο αθλητικό σύμβουλο με τον τερματοφύλακα, η ηγεσία της Concha Espina πρέπει να καταλάβει ότι θα’ναι ο προπονητής της Manchester United, αυτός που σηματοδοτεί τους χρόνους. Το πρώτο που θέλει είναι να’χει τον Morata για ν’αφήσει τον τερματοφύλακα. Θα μπορούσε να συναντήσει την άρνηση του επιθετικού. Έτσι θέλει ν’αναλάβει ο Florentino για ν’αλλάξει το «όχι» σ’ένα «ναι» που ευχαριστεί τους πάντες. Θ’αναλάβει ο πρόεδρος; Η σχέση μεταξύ των δύο παραμένει καλή. Και στο αφεντικό βαραίνει περισσότερο η υπερηφάνεια του να υπογράψει αυτόν που του αρνήθηκαν παρά να διατηρήσει τον νεαρό επιθετικό που εκπαιδεύτηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.