News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Nacho, η τέλεια σεζόν

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Έχει περισσότερα παιχνίδια, λεπτά και γκολ απ’οποιαδήποτε απ’τις προηγούμενες σεζόν του


Μια συνομιλία με τον Ζινεντίν Ζιντάν το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε εντελώς τη ζωή του Nacho. Ο τέλειος canterano μετά τη νίκη του ενδέκατου στο Μιλάνο διαλογίζονταν μια αλλαγή σκηνικού. Προσφορές δεν του έλειπαν και, λιγότερο, όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο. Υπό την ετικέτα του συμπληρώματος, ο αμυντικός άρχιζε να εκπέμπει σημάδια εξάντλησης μέσα σ’ένα ρόστερ στο οποίο, μετά από τέσσερις σεζόν, δεν είχε καταφέρει να επιβληθεί. Με την εικόνα του canterano, ήταν η πιο αδύναμη μορφή της άμυνας και οι ευκαιρίες του έρχονταν με το σταγονόμετρο.

Στη σκιά των Ράμος, Πέπε και Varane, ο Nacho μόλις που ξεπερνούσε τα χίλια λεπτά κάθε σεζόν. 1.603 πέρυσι, 1.016 τη 14-15, 1.368 τη 13-14, 863 τη 12-13... Λίγα λεπτά κι όχι πάντα ποιότητας, κάνοντας σχεδόν πάντα το μπάλωμα στους βασικότατους. Λίγες μέρες ως αριστερός μπακ, άλλες ως δεξιός, άλλες ως στόπερ... Χωρίς σταθερή θέση, έπαιζε λίγο και πάντα ως λύση ανάγκης.

Αδιαμφισβήτητος φέτος

Αλλά σ’αυτά εμφανίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ο Ζιντάν για να του πει να μην φύγει, ότι τον υπολόγιζε. Κι ο Nacho τον πίστεψε κι έκλεισε όλες τις πόρτες εξόδου. Σήμερα είναι ο έβδομος παίκτης με τα περισσότερα λεπτά στο ρόστερ (3.199) πίσω από τοτέμ όπως οι Kroos, Κριστιάνο, Ράμος, Μαρσέλο, Carvajal και Keylor. Και είναι, επίσης, θέμα συζήτησης ενόψει του Κάρντιφ: αυτός ή ο Varane.


Αυτό που πριν ήταν μεγάλα λόγια σήμερα είναι μια περισσότερο από λογική αμφιβολία με βάση την απόδοση που προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν προλάβει ο Carvajal την αναμέτρηση στις 3 Ιουνίου, ούτε που χρειάζεται να πούμε ότι το όνομά του είναι στην πολ ποζίσιον για να καταλάβει τη δεξιά πλευρά, μπροστά απ’τον Danilo.

Ο Nacho έχει πάψει να’ναι ο παίκτης συμπλήρωμα, για να αποδειχθεί καθοριστικός. Εμφανίζεται αδυσώπητος όταν παίζει ως στόπερ και είναι μια σιγουριά και μια μαχαιριά, όταν παίζει ως μπακ, όπως διαπιστώθηκε ενάντια στην Σεβίλλη. Είναι σε μια βέλτιστη φυσική κατάσταση -είναι ο πιο γρήγορος παίκτης του ρόστερ και δεν έχει υποφέρει ούτε έναν τραυματισμό μέχρι στιγμής φέτος- όλοι συμφωνούν, ξεκινώντας μ’αυτόν, στο ότι ζει την καλύτερη σεζόν της ζωής του. «Το στοίχημα μου βγήκε καλά», λέει ο ίδιος ο canterano.

Η σεζόν του, φυσικά, έχει πάψει να’ναι ένα εντυπωσιακό άλμπουμ φωτογραφιών για ανάμνηση. Το ψαλιδάκι ενάντια στην Cultural  που θα παλέψει για το βραβείο Puskas στο επόμενο γκαλά της Ballon d'Or, το γκολ φάουλ της περασμένης Κυριακής, η σημαία στο γήπεδο της Ατλέτικο μετά την πρόκριση στον τελικό του Κάρντιφ, δύο ματσάρες ενάντια στη Μπάγερν, η παρουσία βασικού στο Clásico και η συμμετοχή στα δύο παιχνίδια του Mundial Συλλόγων είναι μόνο μερικές απ’τις καλύτερες εικόνες του Nacho σ’αυτή την σεζόν, την τέλεια σεζόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.