News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μέγιστη ασφάλεια

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Του José Luis Calderón

Η εμμονή του Ζιντάν και του Simeone είναι να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους


Ανέπαφη εστία. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για τον Ζιντάν και τον Simeone, που εστιάζουν όλες τους τις προσπάθειές της τελευταίας στιγμής στην θωράκιση των ομάδων τους για να μην δεχτούν γκολ. Πρώτα απ 'όλα, μέγιστη ασφάλεια ανάμεσα σε δύο ομάδες που γνωρίζονται τέλεια. Δεν φαίνεται μια καθόλου εύκολη αποστολή σ’έναν αγώνα που θα’χει τους Κριστιάνο, Μπενζεμά, Isco, Griezmann, Gameiro και Carrasco, μεταξύ άλλων αστέρων, αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ανέπαφη εστία είναι το κλειδί της επιτυχίας για να’ναι στον τελικό.

Σ’αυτή την αποστολή, φαίνεται ότι αυτός που έχει περισσότερη δουλειά είναι ο Ζιντάν. Η ομάδα δέχεται γκολ οκτώ συνεχόμενα ματς μεταξύ πρωταθλήματος και Champions League. Μάλιστα, σ’αυτή την έκδοση της ηπειρωτικής διοργάνωσης δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε μία φορά ανέπαφη την εστία σε κανένα απ’τα 10 παιχνίδια. Χωρίς να πάμε παραπέρα, ενάντια στη Μπάγερν δέχτηκε τρία.

Για τον Ζιντάν, ο αγώνας κατά της Ατλέτικο απαιτεί επανεξέταση στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας επειδή ξέρει τη δυνατότητα των rojiblancos να αξιοποιούν τα γκολ που βάζουν. Το να δεχτεί γκολ απ’τη Μπάγερν δεν τιμωρεί με τον ίδιο τρόπο με το να δεχτεί απ’την ομάδα του Cholo.

Η πρόσφατη πορεία της Μαδρίτης καθιστά επίσης απολύτως ξεκάθαρη τη σημασία της θωράκισης. Κατά τους τελευταίους δύο ημιτελικούς, όπου δεν δέχτηκε γκολ, εναντίον των Μπάγερν (1-0 και 0-4) και City (0-0 και 1-0), έφτασε στον τελικό. Ακόμη, απέκλεισε την Ατλέτικο στα προημιτελικά του 14-15 κρατώντας ανέπαφη την εστία (0-0 και 1-0).

Στην Ατλέτικο αυτό μάθημα έχει διδαχθεί με το παραπάνω. Στους δύο προηγούμενους ημιτελικούς δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο σκέλος στο Καλντερόν, κατά των Τσέλσι (0-0) και Μπάγερν (1-0). Τώρα το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα παίξουν το πρώτο παιχνίδι έξω.

Διπλή πρόκληση

Σε αντίθεση με τη Μαδρίτη, οι rojiblancos έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία έξι φορές μέχρι τώρα στο Champions League. Τώρα η πρόκληση είναι τεράστια, διότι οι λευκοί έχουν 58 συνεχόμενα παιχνίδια που σκοράρουν. Στην τελευταία επίσκεψη πρωταθλήματος στο Μπερναμπέου κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά δεν έκλεισαν το τέρμα. Τώρα, είναι τόσο σημαντικό να μην δεχτούν όσο το να σκοράρουν εκτός έδρας.

Η τελευταία Ευρωπαϊκή διπλή αναμέτρηση πριν από δύο σεζόν δίνει στοιχεία εμμονής που θα’χουν και οι δύο ομάδες για να μην δεχτούν γκολ. Σ’εκείνη την περίπτωση, η λευκή πρόκριση για τους ημιτελικούς σφραγίστηκε με ένα μοναδικό γκολ απ’τον Chicharito στο 88ο λεπτό του επαναληπτικού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, 177 λεπτά με ισόπαλο το σκορ, δύο ομάδες που σεβάστηκαν η μία την άλλη στο μέγιστο.

Αύριο τα τέρματα του Μπερναμπέου θα θωρακιστούν από μεν και δεν. Πρώτα απ 'όλα, μέγιστη ασφάλεια στην άμυνα, εκτός κι αν οι Κριστιάνο, Μπενζεμά, Isco, Griezmann, Gameiro, Carrasco και σία πουν το αντίθετο. Φυσικά, Ζιντάν και Simeone ξέρουν ποιος είναι ο δρόμος για το Κάρντιφ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.