News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Με δύο κανόνια σε κάθε πλευρά

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Της Patricia Terroba

Carvajal και Marcelo φτάνουν στην καλύτερη στιγμή τους στο ευρωπαϊκό ντέρμπι


Συζητείται η επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Συζητείται η μεσαία γραμμή. Και συζητείται ακόμη και το κέντρο της άμυνας. Αλλά στις πλευρές, δεν υπάρχει δυνατή συζήτηση. Ο Dani Carvajal, απ’τα δεξιά, κι ο Μαρσέλο, απ’τα αριστερά, είναι αδιαμφισβήτητοι, απαραίτητοι στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Το περασμένο Σάββατο εναντίον της Βαλένθια, ήταν και οι δυο τους κλειδιά στη νίκη των λευκών στο Santiago Bernabeu. Ο Carvajal, με την ασίστ στον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 1-0. Κι ο Μαρσέλο, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 86’. Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα των αποφασιστικών ενεργειών που, τόσο ο παίκτης απ’τη Leganés όσο κι ο Βραζιλιάνος, έχουν κάνει σε όλη τη σεζόν.

Έχουν συμμετάσχει σε 27 γκολ της ομάδας τη φετινή σεζόν. Κατ 'αρχάς, ο Dani Carvajal. Ο Ισπανός μπακ δεσπόζει στην δεξιά πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και τέσσερις σεζόν. Μετατρέπεται σ’έναν εφιάλτη για τον αντίπαλο επιθετικό σε κάθε αναμέτρηση. Κι, επίσης, για την άμυνα. Ο παίκτης απ’την Leganés έχει φέτος έντεκα ασίστ κι έχει σκοράρει ένα γκολ. Το γκολ που έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης στις 9 Αυγούστου του 2016. Όσον αφορά τις έντεκα ασίστ του, μοιράζονται μεταξύ Λίγκα, Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Ισπανίας. Πέντε εξ αυτών ήταν στον εγχώριο ανταγωνισμό. Η τελευταία, στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στον Πορτογάλο επιθετικό έδωσε ασίστ, κερδίζοντας το πέναλτι, στην ήττα απ’την Σεβίλλη (2-1). Οι άλλες τρεις ήταν για τους Gareth Bale (2) και Karim (1).

Στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση, έδωσε δύο γκολ στον Μπενζεμά, ένα στον Cristiano κι ένα ακόμα στον Mateo Kovacic. Και στο Copa del Rey, έδωσε δύο ασίστ ενάντια στην Cultural στο δεύτερο σκέλος: στους James και Mariano. Μια επιθετική δυναμική που κάνει το madridista 2 έναν απ’τους καλύτερος μπακ στον κόσμο.

Στην αριστερή πλευρά, με το 12 στην πλάτη, βρίσκεται ο Μαρσέλο. Κι εμφανίζεται για να ξεπεράσει κάθε αντίπαλο σε κάθε μονομαχία και «να δώσει την ψυχή για την ομάδα», όπως διαβεβαίωσε το Σάββατο, όταν εμφανίστηκε για να βοηθήσει τους λευκούς και να τους δώσει τους τρεις βαθμούς στα τελευταία λεπτά.

Οι προσθήκες και οι ασίστ του, έχουν κάνει να’ναι ο Βραζιλιάνος σ’αυτό το σημείο, ο αμυντικός του πρωταθλήματος που έχει συμμετάσχει στα περισσότερα τέρματα τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, έχει σκοράρει δύο στον εγχώριο ανταγωνισμό. Αυτό του περασμένου Σαββάτου εναντίον της Βαλένθια, και εναντίον της Μπέτις στην ευρεία νίκη στο Villamarín (1-6). Κι έχει δώσει εννέα ασίστ. Η τελευταία, για τον James στο Clásico, στο γκολ που ισοφάρισε το σκορ στο 86’. Μια ισοφάριση, απ’την άλλη πλευρά, που η λευκή ομάδα δεν κατάφερε να υπερασπιστεί και κατέληξε να χάσει στις καθυστερήσεις.

Στις υπόλοιπες διοργανώσεις, ο Μαρσέλο έχει τρεις ακόμα ασίστ (μία στο Copa del Rey και δύο στο Champions League). Και σκόραρε εναντίον της Θέλτα στο Κύπελλο. Ισοφάρισε στο πρώτο σκέλος του προημιτελικού στο Μπερναμπέου μετά το προβάδισμα των gallegos. Μια ισοφάριση, όπως στην περίπτωση του Clásico, που κατέληξε τελικά με νίκη του αντιπάλου (1-2).

Αναντικατάστατοι

Με λίγα λόγια, τόσο ο Marcelo όσο κι ο Carvajal έχουν μετατραπεί σε δύο βασικά κομμάτια της ομάδας του Ζιντάν. Κλειδιά και σχεδόν αναντικατάστατοι. Καθοριστικά γκολ, ασίστ και προσθήκες που κάνουν όχι μόνο ν’αναλαμβάνουν να θωρακίζουν τη λευκή περιοχή σε κάθε παιχνίδι, αλλά και τους μετατρέπουν σ’έναν εφιάλτη για την αντίπαλη άμυνα. Και βγάζουν επιπλέον έναν πονοκέφαλο απ’τον Γάλλο προπονητή. Επειδή στην περίπτωσή τους, δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Δεν υπάρχει μπακ στο ρόστερ που να’ναι σ’ένα υψηλότερο επίπεδο από ό, τι ο Ισπανός ή ο Βραζιλιάνος.

«Βοηθούν πολύ, γιατί σου δίνουν έναν αέρα και χρησιμεύουν ως επιλογές. Δεν είναι μόνο πίσω, βοηθούν επίσης και μπροστά κι αυτό μας δίνει μια σημαντική ανάσα», δήλωσε ο James το Σάββατο. Και είναι ότι η Μαδρίτη φτάνει στο ευρωπαϊκό ντέρμπι με δύο κανόνια σε κάθε πλευρά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.