News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Κι αν η πώληση του Bale δεν είναι τόσο κακή ιδέα;

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα ρόστερ που δύσκολα μπορεί να βελτιωθεί, αλλά εύκολα να χαλάσει. Αρκεί να φύγουν παίκτες με το Σύνδρομο burnout-καμένων- όπως ο Morata ή ο James, για να πέσει το επίπεδο ποιότητας του γκρουπ αρκετούς βαθμούς. Κάτι που στην πολιτική των rotationes του Zidane μπορεί ν'αποκτήσει μια κεφαλαιώδη σημασία. Οι πρώτες ενέργειες, όπως συνέβη στο παρελθόν με τη μεταγραφή του Asensio, φαίνονται αξιοσημείωτες κι ενδιαφέρουσες. Η απόκτηση του Theo, συν την πιθανότητα της επιστροφής παιδιών όπως οι Vallejo ή Marcos Llorente, θα βοηθήσουν να διατηρηθεί η ώθηση του ρόστερ.

Μηχανοστάσιο

Ίσως ήρθε η στιγμή για την λήψη αποφάσεων επίσης σ'ένα απ'τα νευραλγικά κέντρα της ομάδας: το BBC. Η Liga τέλειωσε για την Ρεάλ Μαδρίτης μ'επιτυχία αλλά επίσης και με τις βεβαιότητες που αφήνει ένα ανοιχτό βιβλίο. Και στο βιβλίο μπορεί να διαβαστεί ότι ο Cristiano Ronaldo είναι πλέον επίσημα ο φορ της ομάδας κι ότι η ανάδυση του Asensio και η ωριμότητα του Isco φωνάζουν γι'αυτόν τον τέταρτο μέσο -στην πραγματικότητα επιτελικό μέσο- που καλύπτει το BBC.

Τον Benzema τον υποστηρίζει η τεράστια ποιότητά του, η πατρική προστασία που πηγάζει απ'τα επίσημα και η συνενοχή/καταγωγή με τον προπονητή. Τον ζημιώνει η έλλειψη ουσίας και η ατονία του σε πολλά παιχνίδια. Αλλά η δήλωση του εσόδου -της αποδοτικότητας- του βγαίνει για να επιστρέψει σ'αυτό το τέλος της σεζόν

Στην αποκάλυψη

Αυτό το ανοιχτό βιβλίο λέει επίσης ότι η σημασία του Bale είναι σχετική και συγκεκριμένη. Είναι σημαντικός όταν βρίσκεται, εμφανίζεται όταν τον χρειάζεται, αλλά οι φορές που δεν είναι, είναι περισσότερες και, φυσικά, η απουσία του με τον καιρό παύει να'ναι ένα πρόβλημα. Δεν παράγει εξάρτηση και, το πιο λυπηρό, δεν προκαλεί ούτε νοσταλγία. Για τον οπαδό έχουν υπάρξει πιο επώδυνοι οι πάγκοι που υπέφερε ο Isco ή να βλέπουν τύπους σαν τον Asensio ή τον Nacho στην κερκίδα, παρά οι απουσίες του Bale.

Ίσως να'ρθε η στιγμή της επανεξέτασης των αρχικών θέσεων. Το BBC μοιάζει σήμερα με μια φόρμουλα χωρίς ισχύ, ξεπερασμένη απ'τη φρεσκάδα άλλων επιλογών. Ο Bale έχει αγορά. Υπάρχουν αγγλικά club, με την αποτυχία πρόσφατη και την τσέπη ζεστή, που θα επέτρεπαν να σκουπιστεί ο παραλογισμός εκείνων των 100 εκατομμυρίων που σήμερα μοιάζουν πεταμένα.

Επανακατασκευή culé

Αν στη Μαδρίτη δεν μπορεί να γίνει λόγος για επανακατασκευή αλλά για βελτιώσεις, η Barça χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα χέρι βάψιμο. Η επανακατασκευή με τον Messi είναι πιο εύκολη απ'ότι χωρίς αυτόν αλλά μέρος της διαδικασίας περνά απ'την καθαρότητα των στυλό, την επιτυχία στις μεταγραφές και, φυσικά, την δημιουργία ενός οικοσυστήματος στο οποίο αισθάνεται άνετα ο Leo.

Αρχίζει να αμφισβητείται ότι αυτή η διοίκηση, διαβρωμένη και μονίμως κάτω από υποψία, είναι ικανή. Η πρόσληψη του Valverde μοιάζει ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αλλά ο azulgrana προβληματισμός πάει πολύ παραπέρα. Και θα δεκαπλασιαστεί αν τα καταφέρει η Μαδρίτη στο Cardiff...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.