News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Keylor, τερματοφυλακάρα μεταξύ των προκαταλήψεων

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Του Santiago Segurola

Γύρω από κάποιους παίκτες εγκαθίστανται προκαταλήψεις που είναι σχεδόν αδύνατο να τροποποιηθούν. Εδώ και καιρό η σεζόν του Keylor Navas καθορίζεται ως μη ικανοποιητική. Κάποιο λάθος στον πρώτο γύρο της σεζόν και το γκολ του Insigne στο Μπερναμπέου ήταν αρκετά για να κηρυχθεί ύποπτος, χωρίς να το διαψεύδουν οι πιο πολεμοχαρείς φωνές του συλλόγου, οι οποίες είναι σε θέση να διαγράψουν ως antimadridista τον πρώτο που τολμά να διακινδυνεύσει μια γνώμη σε αντίθεση με τις οδηγίες του προέδρου.

Όσον αφορά τον Keylor Navas, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ’τις προκαταλήψεις που παράγει, ιδιαίτερα φέτος. Απ’ότι φαίνεται, η υπογραφή του De Gea είναι καθοδόν κι εκεί θα πρέπει να γίνει προφανής η ανάγκη για αλλαγή στο τέρμα. Ωστόσο, όταν τελειώσει η σεζόν ο Keylor Navas θα πρέπει να βαθμολογηθεί πολύ ψηλά, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος, όπου δεν θυμόμαστε ένα σημαντικό λάθος.

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας εντάχθηκε αργά στην ομάδα, πληγωμένος από έναν τραυματισμό και μια μακρά ανάρρωση. Είναι αλήθεια ότι επέστρεψε χωρίς την πληθωρικότητα και τ’αντανακλαστικά που τον διέκριναν τη σεζόν 2015-16, αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες, η απάντησή του ήταν καθοριστική για την εκπληκτική κατάσταση της ομάδας, στις πύλες των δύο μεγάλων τίτλων.

Το 4-1 της Σεβίλλης δεν κρύβει τις κρίσιμες παρεμβάσεις του Navas, ακτινοβολώντας στην πρόβλεψη και στην ανίχνευση των εκτελέσεων, κανά δύο απ’αυτές σε καταστάσεις τετ α τετ. Δεν έκανε τίποτα διαφορετικό στα εξαιρετικά του παιχνίδια εναντίον της Ατλέτικο στον επαναληπτικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου κι εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά. Αν υπήρχε θέμα, ο Keylor Navas είχε απαντήσει στο σφάλμα στο γκολ του Ναπολιτάνου Insigne με μια υπέροχη απόκρουση της τελευταίας στιγμής και με μια εξαιρετική απόδοση στο San Paolo, όταν η Νάπολι ονειρεύονταν ένα κατόρθωμα.

Ο Keylor είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, μακριά απ’το σημερινό μοντέλο, το οποίο ευνοεί τους μεγάλους σαν ντουλάπες τερματοφύλακες, απ’τον Neuer στον Oblak, μέσω των Courtois και De Gea. Τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν στην παράδοση της Μαδρίτης, της οποία η ιστορία τερματοφυλάκων στα τελευταία 50 χρόνια βρίσκεται απείρως πιο κοντά στον Keylor Navas απ’ότι στον Illgner, ένα γίγαντα ο οποίος ήταν στο τέρμα περισσότερο εξαίρεση παρά κανόνας.

Την θέση, μια απ’τις πιο απαιτητικές στον κόσμο για ότι σημαίνει αυτή στη Ρεάλ Μαδρίτης την έχουν καταλάβει οι Μπετανκούρ, García Remón, Miguel Ángel, Buyo, Κασίγιας και Keylor Navas. Όποια κι αν είναι η γνώμη που αξίζει κάθε ένας απ’αυτούς, δεν φαίνεται τυχαίο ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιλέξει ένα πολύ συγκεκριμένο είδος τερματοφύλακα: μάλλον μικροί, ευέλικτοι, γρήγοροι, ορισμένοι απ’αυτούς λίγο υπερβολικοί, με προσωπικότητα και μια απίστευτη ευκολία να ξεχνούν αμέσως τα λάθη τους. Όλοι τους ήξεραν ότι ήταν τερματοφύλακες των στιγμών, όχι εμπειρογνώμονες σε βομβαρδισμούς.

Ο Keylor είναι ο τελευταίος αυτής της μεγάλης παράδοσης. Αρέσει στον κόσμο περισσότερο απ’ότι στους δημοσιογράφους και στους ηγέτες του συλλόγου. Τον Αύγουστο του 2015, στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος στο Μπερναμπέου, ο Keylor Navas πήρε το τέρμα που είχε αφήσει κενό ο Κασίγιας, που είχε υπογράψει πρόσφατα για την Πόρτο. Δεν ήταν μια εύκολη δουλειά. Η Μαδρίτη διέλυσε τη Μπέτις (5-1), αλλά ο Κοσταρικανός, που έρχονταν από μια μεγάλη σεζόν, ξεχώρισε σε διάφορες ενέργειες, και περισσότερο από κάθε άλλη στο πέναλτι που σταμάτησε στο πρώτο μέρος.

Οι οπαδοί, προειδοποιημένοι απ’την απόπειρα υπογραφής του De Gea και τη μεταγραφή του Keylor στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διακήρυξαν την απόφασή τους. Το Μπερναμπέου τραγούδησε με μια απροσδόκητη θέρμη το όνομα του Κεντροαμερικανού τερματοφύλακα. Μέρες αργότερα, η αποτυχημένη απόκτηση του De Gea, του οποίου η άφιξη θεωρείται και πάλι δεδομένη αυτές τις μέρες, αποδόθηκε σ’ένα τεχνικό πρόβλημα ενός φαξ. Είναι μια επικίνδυνη απόφαση. Ό, τι κι αν λένε οι επικριτές του, ο Keylor λειτουργεί θαυμάσια στη Μαδρίτη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.