News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Καυτό κόκκινο

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Των Jesús Sánchez και Antonio Estevez

H Μαδρίτη μπορεί να δώσει ένα σχεδόν οριστικό χτύπημα στη Laliga στο καυτό Balaídos


Δεν είναι ένα τελικό σημείο για το πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσε να γίνει. Σήμερα, στο Balaídos, μπορεί να πάρει βαθμούς μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ των υποψηφίων για έναν τίτλο που θα αποφασιστεί την Κυριακή, σύμφωνα με την καταμέτρηση των μαθηματικών, αν και οι αισθήσεις προσκαλούν να πιστεύουμε ότι η επίλυση του τουρνουά θα’χει πολύ σχέση μ’ότι συμβεί απόψε το βράδυ, με το αποτέλεσμα που θα πάρει η ομάδα του Ζιντάν στο περίπλοκο στοίχημα. Η Θέλτα, χωρίς περαιτέρω αξιώσεις απ’το να τελειώσει τη Laliga με τον καλύτερο τρόπο, ανακτά την καλή της ομάδα μετά την ιστορική προσπάθεια του Europa League που οδήγησε στα δάκρυα του Old Trafford. Μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και μια αίσθηση του τέλους ενός κύκλου με το μέλλον του Berizzo στον αέρα. Η ανάμνηση της αμφιλεγόμενης αναβολής στις αρχές Φεβρουαρίου της έχει χρησιμεύσει για να ενεργοποιηθεί, με τη Barça να κοιτά το θέαμα απ’την τηλεόραση. Εν αναμονή του λάθους της Μαδρίτης, η οποία σήμερα θα μπορούσε να της αρπάξει το προβάδισμα ή να της βάλει τον τίτλο στο πιάτο.

Η Θέλτα ήταν μία απ’τις ομάδες που έχουν κερδίσει τη φετινή σεζόν τη Μαδρίτη, μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια. Ήταν στο Κύπελλο στο Bernabeu (1-2). Επίσης, έχασε εκεί με 2-1 στη Liga κι έφερε ισοπαλία με 2-2 στον επαναληπτικό του τουρνουά των νοκ-άουτ, που σήμαινε το μόνο Βατερλό της σεζόν για τους λευκούς. Φαίνεται να’χει οπλιστεί για να κλείσει τη σεζόν σ’ένα καλό τόνο σε μια γιορτινή μέρα στη Γαλικία και με στόχο να χαλάσει το υποθετικό πάρτι της Μαδρίτης.

Ο Ζιντάν δεν έχει δώσει αφορμή για εικασίες σχετικά με την εντεκάδα του. Χωρίς τον Μπέιλ, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει ενταχθεί στην ομάδα, επιστρέφει ο Isco, που ξεκουράστηκε την Κυριακή.

Η Μαδρίτη θα παίξει με την εντεκάδα που πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League, την Α ομάδα της, με τον Danilo ή τον Νάτσο στην θέση του Carvajal (τραυματίας), και τον malagueño μέσο, στον ρόλο του τέταρτου χαφ. Πρόκειται για την εντεκάδα του Καλντερόν με τους Casemiro, Kroos και Modric, τη μεσαία γραμμή στην οποία δεν σταματά να πιστεύει ποτέ ο Ζιντάν. Στα λευκά αποδυτήρια υπάρχει η ιδέα ότι ο τελικός για τον τίτλο είναι σήμερα, ότι νικώντας στο Βίγκο θα χαϊδέψουν τον τίτλο.

Την Θέλτα, εν των μεταξύ, την κυριεύει κάτι άγνωστο. Βρίσκεται εν αναμονή του Nemanja Radoja. Η πορεία του Σέρβου διεθνή μέσου παραμένει αμφίβολη για το αποψινό παιχνίδι λόγω αυτής της τενοντοελυτρίτιδας που κουβαλά στο αριστερό πόδι και που δεν τον εμπόδισε χθες να προπονηθεί με το υπόλοιπο των συμπαικτών παρά το ότι δεν έχει το ιατρικό οκ.

Η αμφιβολία του Radoja

Σήμερα, ο Berizzo θα πάρει την τελική απόφαση στη μόνη θέση που δεν έχει σίγουρη και για την οποία ερίζουν οι Jozabed και Marcelo Díaz αν πρέπει να απορριφθεί ο Radoja. Από εκεί και πέρα, οι άλλες δέκα θέσεις θα’ναι για τον τερματοφύλακα Sergio· τους αμυντικούς Mallo, Cabral, Roncaglia και Jonny· τους μέσους Wass και Pablo Hernández και την τρίαινα στην επίθεση που αποτελείται από Iago Aspas, Guidetti, και Pione Sisto.

Λόγω της φυσικής κατάστασης του Radoja, ο celeste προπονητής κάλεσε 19 παίκτες μεταξύ των οποίων δεν βρίσκονται, εκτός απ’τον τραυματία Rossi, οι Ruben, Planas, Álvaro Lemos, Señé κι ο Βέλγος Bongonda, που μετά απ’το κακό παιχνίδι του την περασμένη Κυριακή στη Βιτόρια, από βασικός περνά στην κερκίδα.

Η La Liga θα αποφασιστεί σε τέσσερις μέρες, αλλά ο Ζιντάν θεωρεί ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αναπαυθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες. Ο Πορτογάλος επιθετικός, σε πλήρη ευστοχία, δεν παίζει εκτός έδρας στην Laliga απ’το Μάρτιο, απ’την επίσκεψη στο San Mames. Δεν έλλειψε απ’το Champions League κι ως τέτοιο έχει πάρει το ματς ο Γάλλος προπονητής, που απέκλεισε χθες κάθε rotation. Cristiano και Benzema, μετά το έργο τέχνης του στο Manzanares, θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.


Τη Μαδρίτη την υποστηρίζει η πορεία της ως φιλοξενούμενη. Της λείπουν τέσσερις βαθμοί για να κερδίσει τον τίτλο. Δεν χάνει εκτός έδρας απ’τις 22 Φεβρουαρίου, σ’ένα άλλο αναβληθέν παιχνίδι. Ήταν στο Mestalla. Από τότε, υπολογίζει τις εξόδους της για νίκες: Βιγιαρεάλ, Eibar, Athletic, Leganés, Σπόρτινγκ, Ντεπορτίβο και Γρανάδα. Στις τελευταίες τέσσερις εξόδους έχει βάλει 17 γκολ. Η αξιοπιστία της είναι μεγαλύτερη από ό, τι στο Μπερναμπέου. Αν κερδίσει τα δύο παιχνίδια που της απομένουν, θα’χει πάρει περισσότερους βαθμούς έξω, όπου είναι εκεί όπου θα παίξει τον τίτλο. Ξεκινώντας απ’το Balaídos στα κόκκινα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.