News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Κανείς δεν παίζει περισσότερα παιχνίδια απ’τον Lucas Vázquez

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Του Jesús Garrido

Ο madridista που συμμετέχει περισσότερο

Απ’όλο το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν υπάρχει ένας παίκτης που να’χει συμμετάσχει σε περισσότερα παιχνίδια απ’τον gallego εξτρέμ τη φετινή σεζόν, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε συνολικά 47 αγώνες


Σκεφτείτε ποιος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύετε ότι έχει συμμετάσχει σε περισσότερα παιχνίδια όλη τη σεζόν 2016-17. Σίγουρα η πρώτη σκέψη είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ή ο Sergio Ramos, ή ο Kroos, ή ο Keylor Navas που, ως τερματοφύλακας, παίζει σχεδόν πάντα. Θα κάνετε λάθος. Αυτοί έχουν παίξει πολλά λεπτά, αλλά στις 55 αναμετρήσεις που έπρεπε να παίξει μέχρι σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν χάσει περισσότερα απ’τον Lucas Vázquez. Κανείς στο merengue ρόστερ δεν έχει συμμετάσχει σε περισσότερα παιχνίδια απ’τον gallego εξτρέμ, που έχει συνολικά 47 συμμετοχές, είτε ως βασικός είτε ερχόμενος απ’τον πάγκο.

Αν μετρήσουμε τα συνολικά λεπτά, οι λογαριασμοί φαίνεται να μην πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Έντεκα παίκτες της Μαδρίτης έχουν συνολικά περισσότερα επίσημα λεπτά απ΄τον Lucas. Ο Toni Kroos, αυτός που έχει βρεθεί τα περισσότερα λεπτά στο γήπεδο, 3721, έχει παίξει 1500 λεπτά περισσότερα απ’τον Lucas Vázquez, που έχει 2231. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ζιντάν έχει βρει στον canterano τον 12ο αγαπημένο του παίκτη. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις όπου ο Γάλλος προπονητής έχει χρησιμοποιήσει τον Lucas για να επιλύσει ένα πρόβλημα, για να’ναι βασικός σ’έναν απ’τους αδιαμφισβήτητους βασικούς ή απλά για ν’αποτελέσει μέρος αυτής της δεύτερης καλής ομάδας που οδηγεί τη Μαδρίτη στον τίτλο της Liga κερδίζοντας αυτά τα «απλά» παιχνίδια που έχει η ομάδα σ’αυτή την τελική ευθεία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επαναγόρασε την περασμένη σεζόν τον Lucas για να’παιζε ακριβώς το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει. Δηλαδή, να’ναι ένας σημαντικός αντικατάστασης για τους παίκτες της επίθεσης. Επέστρεψε στο σπίτι μετά από ένα χρόνο στην Εσπανιόλ, ακολουθώντας την ίδια πορεία όπως κι ο προκάτοχός σ’αυτή τη μορφή του παίκτη νούμερο «12», Χοσέ Καγιεχόν. Όπως ο Ανδαλουσιανός, ο Lucas ολοκλήρωσε μια φανταστική σεζόν στη Βαρκελώνη κι έμοιαζε υποχρεωτικό το να πάρει μια θέση στην πρώτη ομάδα, κι όχι μόνο από μια συσωρευτική άποψη, δηλαδή, για να συμπληρώσει το νούμερο των canteranos που ζητά η UEFA για το Champions League. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι το προφίλ του ήταν χαμηλότερο απ’αυτό του νυν παίκτη της Νάπολι, δεν είχε τραβήξει τόσο την προσοχή κι ως εκ τούτου οι προσδοκίες ήταν χαμηλότερες.

Χώρεσε στα σχέδια του Ράφα Μπενίτεθ, αλλά δεν ήταν μέχρι την άφιξη του Ζιντάν, όταν άρχισε να κερδίζει πολύ εξέχουσα θέση, περισσότερο ακόμη κι απ’τον Jesé, ο οποίος καλούνταν να γίνει ο παίκτης που θα αντικαθιστούσε τους madridistas επιθετικούς όταν δεν ήταν διαθέσιμοι. Η ένταξή του στην ομάδα ήταν απόλυτη. Έχοντας επίγνωση του δευτερεύοντα ρόλου του, προσαρμόστηκε στο να παίζει ακόμα και δεξί μπακ όταν το απαίτησε η ανάγκη και με βάση τα γκολ, τις ασίστ και τα τρεξίματα, κέρδισε το Μπερναμπέου.


Ο madridismo κατέληξε ερωτευμένος μαζί του όταν πλησίασε τον Ζιντάν και το προπονητικό τιμ στον τελικό του Μιλάνου και τους είπε «Θέλω να εκτελέσω». Εκείνη η εμπιστοσύνη του αγοριού ήταν αμοιβαία με τον προπονητή του. Του έδωσαν το πρώτο πέναλτι εναντίον της Ατλέτικο. Πήγε να το χτυπήσει παίζοντας με τη μπάλα, πετώντας την στον αέρα, σα να μην ήταν έτοιμος να χτυπήσει το πιο σημαντικό πέναλτι της καριέρας του χωρίς να’ναι κανένας σπεσιαλίστας στον τομέα. Το κάρφωσε, όπως και οι επόμενοι τέσσερις, στ’αριστερά του Oblak. Το αγόρι έγινε άντρας, μετασχηματισμός που δεν πέρασε απαρατήρητος απ’τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των 23 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία.

Εκείνο το πέναλτι κατέληξε να τον εδραιώσει στο ρόστερ ως έναν ακόμα κι όχι μόνο ως έναν συμπαθητικό canterano που τα πάει καλά. Για να αποκτήσει σημασία στην Ρεάλ Μαδρίτης ένα παιδί της θυγατρικής, η απόδοσή του θα πρέπει να’ναι κολοσσιαία. Αυτή του Λούκας έχει υπάρξει. Σ’αυτά τα 47 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος, έχει δημιουργήσει 18 γκολ, βάζοντας 4 ο ίδιος και μοιράζοντας άλλα 14. Σ’αυτή την ενότητα των ασίστ τον ξεπερνά μόνο ο Kroos, με 15. Και η μεγαλύτερη αρετή του είναι ότι αν δεν δώσει μια ασίστ, παράγει την επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για να συνδέσει τους συμπαίκτες του και να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο στο αντίπαλο τέρμα.

Ως επίτιμο μέλος της δεύτερης γραμμής, έχει περάσει επίσης απ’τον εξοστρακισμό, αλλά σίγουρα λιγότερο απ’ό, τι άλλοι, όπως ο James, ο Isco ή ο Asensio. Σε δύο απ’τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, το πρώτο σκέλος εναντίον της Μπάγερν στο Μονάχο και στο Clásico του δεύτερου γύρου στο Μπερναμπέου, ο Ζιντάν άφησε τον Lucas εκτός αποστολής. Ήταν μια παράξενη απόφαση, αλλά ταυτόχρονα και κατανοητή. Παράξενη γιατί ο Lucas είναι πάντα και παίζει σχεδόν πάντα, έστω και λίγο. Κατανοητή, διότι και οι δύο αναμετρήσεις συνέπεσαν με τη φόρμα του coruñés. Μια προειδοποίηση υπό τη μορφή των απουσιών που έχει ξυπνήσει τον καλύτερο Lucas, τον ίδιο που σκόραρε στην πόλη του επί της Deportivo και που τρέλανε την άμυνα της Γρανάδας. Τον ίδιο που, αναμφίβολα, θα’ναι εναντίον της Ατλέτικο... ακόμα κι αν μπει ως αλλαγή.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.