News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco: αήττητος και άθικτος

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Του David G. Medina

Ο malagueño θα παίξει τον πρώτο του τελικό του Champions League ως βασικός ενάντια στη Juventus


Άθικτη. Έτσι μπορεί να θεωρεί η μορφή του Francisco Alarcón, Isco, στην τρέχουσα Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι ήταν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της Laliga που μόλις κατακτήθηκε απ’την ομάδα του Chamartin. Έτσι θα’ναι, επίσης, στη μόνη αναμέτρηση που απομένει στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν για να πέσει η αυλαία σ’αυτή την επιτυχημένη πορεία. Και είναι ότι ο Isco θα ξεκινήσει στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ που θα αναμετρηθεί με τη Γιουβέντους.

Ο Isco, όπως έχουν τα πράγματα, θα’ναι ένα απ’τα όπλα του Zizou για να γκρεμίσει το τείχος που έχει χτίσει ο Massimiliano Allegri γύρω απ’τον θρυλικό Τζιανλουίτζι Μπουφόν, έναν τοίχο για ένα σύνολο που έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ σε 12 αγώνες στο Champions League (μόνο ένα στα προκριματικά, αυτό που έβαλε ο Mbappe στον επαναληπτικό των ημιτελικών).

Η είσοδος του Isco στην εντεκάδα, ευνοημένη σε μεγάλο βαθμό απ’τον τραυματισμό του Gareth Bale, έχει συμπέσει με την καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού των madridistas. Μετά την ήττα απ’τη Barcelona στο Μπερναμπέου και την απώλεια της πρωτοπορίας, η ανάδυσή του ως αδιαμφισβήτητος έχει υπάρξει θεμελιώδης για την προσθήκη των τελευταίων, και αποφασιστικών, 18 βαθμών καθ 'οδόν προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος νο 33 της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που κερδήθηκε, ακριβώς, στο La Rosaleda, γήπεδο που παρακολούθησε την αστρική εμφάνιση του πρωταγωνιστή μας.

Μάλιστα, τη σήμερον ημέρα είναι λίγοι οι madridistas οπαδοί που θα στοιχημάτιζαν στο να δουν τον Isco έξω απ’την εντεκάδα του ματς που μπορεί να οδηγήσει τη Μαδρίτη να κερδίσει το Δωδέκατο. Έχει εδραιωθεί, τελικά, η αφοσίωση που έχει νιώσει το Santiago Bernabeu για τον πρώην της Μάλαγα από τότε που φόρεσε τα λευκά το 2013. Τώρα έχει μετατραπεί σε μια ομόφωνη άποψη μεταξύ των οπαδών λόγω των εξαιρετικών τεχνικών του ικανοτήτων... Όπως επίσης και της μεγάλης σημασίας του στο παιχνίδι της Μαδρίτης.

Τρεις ήττες χωρίς το 22

Οι αριθμοί, επιπλέον, υποστηρίζουν τη στιγμή της φόρμας του malagueño, ο οποίος δεν έχει γευτεί την ήττα στα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος που έπαιξε (25 νίκες της Μαδρίτης και πέντε ισοπαλίες). Ο Isco προσθέτει πάντα, κάτι που δεν συνέβαινε σ’έναν ποδοσφαιριστή του Chamartin από τότε που ο Butragueño έπαιξε 33 παιχνίδια χωρίς ήττα στη σεζόν 88/89, μια απ’αυτές της κυριαρχίας της Quinta del Buitre.

Οι τρεις ήττες της Μαδρίτης στο πρωτάθλημα έχουν έρθει σε παιχνίδια στα οποία ο Isco δεν ήταν στο γήπεδο. Την πρώτη, στο Sánchez Pizjuán, την έχασε ευρισκόμενος εκτός της ομάδας λόγω ενός τραυματισμού. Οι επόμενες, Βαλένθια στο Mestalla και Barça στο Bernabeu, πραγματοποιήθηκαν σε δύο παιχνίδια στα οποία ο Zizou δεν επέλεξε τον Isco ως έναν απ’τους 14 του αγωνιστικού χώρου. Ένα περίεργο γεγονός που μετατρέπεται σε ιστορικό, αν προσθέσουμε τα 10 παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν στα οποία έπαιξε ο Isco χωρίς να γευτεί την ήττα. Συνολικά 40 και τρία παιχνίδια μακριά απ’τον τρίτο της κατάταξης, τον Amancio με 43. Ο Chendo, με 47, κι ο Butragueño, με 50, είναι οι προκλήσεις για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν για τον Malagueño.

Αλλά η σημερινή πραγματικότητα του 22 της Μαδρίτης δεν είναι ούτε καν κοντά σ’αυτήν που έζησε στην αρχή της σεζόν. Στην πραγματικότητα, μέχρι το έβδομο παιχνίδι της σεζόν, με την Eibar ως αντίπαλο, ο Isco δεν ξεκίνησε στην αρχική λευκή εντεκάδα. Στο επόμενο παιχνίδι, εναντίον της Μπέτις, έδωσε μια παράσταση με δύο γκολ. Μια εκθαμβωτική επίδοση που είχε τη συνέχειά της καθόλη τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος στο οποίο έχει πετύχει 10 γκολ κι έχει δώσει 9 ασίστ.

Ξεχωρίζει στους τελικούς

Αλλά ως εδώ με το παρελθόν, τις αξίες που έχουν κάνει τον Isco έναν άθικτο για τον Zizou, έναν απ’τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του μέσα στο σύλλογο και κλειδί έτσι ώστε ο malagueño να πρόκειται να υπογράψει ένα συμβόλαιο μακράς διάρκειας. Το παρόν μιλάει για τη Liga που μόλις κέρδισε και το μέλλον μας οδηγεί στο Κάρντιφ και σ’αυτόν που θα’ναι ο πρώτος τελικός του Champions League που θα παίξει ως βασικός.

Είναι αλήθεια ότι έκανε δύο μεγάλα ματς στις αναμετρήσεις της Λισαβόνας και του Μιλάνου, αλλά κι επίσης ότι και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε απ’τους Αντσελότι και Ζιντάν στα δεύτερα ημίχρονα, όπου ήταν κλειδί για τη νίκη και των δύο τελικών εναντίον της Ατλέτικο. Τώρα, στις 3 Ιουνίου, θ’ακούσει τον ύμνο του Champions League απ’το γήπεδο. Θα’ναι ο πρώτος του τελικός ως βασικός μετά από ένα χρόνο που τον έχει μετατρέψει σε αδιαμφισβήτητο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.