News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τέχνη των rotations του Zidane

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Των Lorenzo Lara και David Pecker

Έχει 20 παίκτες με περισσότερα από 1.000 λεπτά και κανείς δεν υπερβαίνει τα 2.400


Ο Zinedine Zidane έχει κάνει τα rotations μια τέχνη. Ο Γάλλος προπονητής ήταν σε θέση να διανείμει με μαθηματική ακρίβεια τις προσπάθειες καθενός απ’τους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή η αυστηρή κατανομή των λεπτών επέτρεψε να φτάνει το ρόστερ φρέσκο στο καθοριστικό κομμάτι της σεζόν και η ομάδα να’ναι σε μια μοναδική θέση για να κατακτήσει ένα ιστορικό νταμπλ.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει φοβηθεί, ακόμη κι όταν έχει κρίνει αναγκαίο να ξεκουράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι αδιανόητο πριν σεζόν. Αυτή τη σεζόν ο Πορτογάλος έχει στο πρωτάθλημα 2.370 λεπτά, πολύ μακριά απ’τα 3.183 της τελευταίας και τα 3.354 που έπαιξε την σεζόν 2011-12. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, έχει υπάρξει μια βέλτιστη απόδοση του αστεριού της Ρεάλ Μαδρίτης στα νοκ άουτ του Champions League, όπου υπήρξε καθοριστικός, και στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η κατανομή των λεπτών δεν έχει επηρεάσει μόνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το υπόλοιπο του ρόστερ έπρεπε επίσης να αποδεχθεί τα rotations. Για το λόγο αυτό, το λευκό σύνολο είναι η ομάδα του πρωταθλήματος που έχει διανείμει τις προσπάθειες των παικτών της πιο ισορροπημένα. 20 παίκτες είναι πάνω απ’τα 1.000 λεπτά, αλλά κανένας δεν φτάνει τα 2.500. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη madridista ομάδα.

Στην ιστορία των αγώνων πρωταθλήματος μόνο η Τενερίφη, στην σεζόν 97-98, και η Nástic στην σεζόν 06-07, είχαν περισσότερους παίκτες που ξεπερνούσαν τα 1.000 λεπτά, σε σχέση με της Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα έφτασαν στους 21. Η Barca, στην σεζόν 99-00, η Ατλέτικο, στην 02-03, η Μπέτις, στην 13-14, και η Βαλένθια, την περασμένη σεζόν, είχαν 20.


Η σύνθεση των εντεκάδων της Ρεάλ Μαδρίτης είναι επίσης άξια μελέτης. Ο Γάλλος προπονητής δεν έχει επαναλάβει εντεκάδα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια όλη τη σεζόν και είχε την πολυτέλεια να κάνει μέχρι 9 αλλαγές από ένα ματς σ’ένα άλλο σε αρκετές περιπτώσεις. Στα δύο παιχνίδια πριν τους ημιτελικούς του Champions League εναντίον της Ατλέτικο έκανε 8 και 9 αλλαγές, αντίστοιχα, στην ομάδα. Μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει 268 αλλαγές στις βασικές ομάδες μεταξύ των 57 παιχνιδιών που έχει παίξει η ομάδα. Τα rotations δεν είναι πάντα κατανοητά απ’τους παίκτες, αλλά ο χρόνος και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.