News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τέλεια μέρα του «vikingo» Theo Hernández: να κερδίσει τη Barcelona στο σπίτι της Atlético

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Αποχαιρετά ως rojiblanco παίκτης

Δανεικός στην Αλαβές, παίζει το τελευταίο παιχνίδι του ως παίκτης της Ατλέτικο. Το κάνει στο σπίτι κι ενάντια στο μεγάλο εχθρό της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου θα παίξει την επόμενη σεζόν


Ούτε στο καλύτερο σενάριο δεν θα’χε εμφανιστεί αυτός ο επίλογος. Να παίζει έναν τελικό στο σπίτι που θα εγκαταλείψει εκπλήσσοντας, κι ενάντια σ’αυτήν που σύντομα θα γίνει η μεγάλη εχθρός του στο γήπεδο. Vicente Calderón, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης... Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα συστατικά έχουν μετατρέψει τον Theo Hernández σ’έναν απ’τους σημαντικότερους παίκτες στον τελικό του Copa del Rey. Ωθώντας την αθλητική του καριέρα στην Βιτόρια, υπό τις εντολές του Mauricio Pellegrino, ο αριστερός μπακ, λέει αντίο σ’αυτό που ήταν το σπίτι του από παιδί, ως παίκτης του rojiblanco club. Δανεικός στην Αλαβές, μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της σεζόν θ’αλλάξει πεζοδρόμιο.

Ο Simeone αποκάλυψε πριν μερικές βδομάδες ότι μίλησε με τον Theo Hernández για να συζητήσουν για την ερχόμενη σεζόν. Ο Γάλλος αμυντικός είχε σταθερή θέση στο rojiblanco ρόστερ για να συνέχιζε να μαθαίνει την τέχνη υπό τον προστατευτικό μανδύα του Filipe Luis, άθικτος προς το παρόν. Αλλά εκείνες οι λέξεις που αντάλλαξαν πήγαν στο βρόντο προς έκπληξη του προπονητή. «Στους παίκτες εύχομαι πάντα το καλύτερο. Όταν τελειώσει η τρέχουσα σεζόν, ο σύλλογος θα μου πει ποιους παίκτες μπορούμε να υπολογίζουμε», είπε ο Αργεντινός. «Μίλησα μαζί του πριν ένα μήνα ή 20 μέρες· ξέρω τι μου είπε, κι αυτός ξέρει καλά τι του είπα», τόνισε ο τεχνικός αναφερόμενος στον αποστάτη.

Το ενδιαφέρον της Barcelona

Ο Simeone αντιμετώπιζε μ’αυτόν τον τρόπο, στις αρχές Απριλίου, τη σκληρή πραγματικότητα. Δημόσια, επειδή το κεφάλαιο άνοιξε κι έκλεισε αμέσως. Αυτή η εφημερίδα αποκάλυψε το Φεβρουάριο τι έρχονταν αμετάκλητα. Απ’την ίδια στιγμή κατά την οποία έμαθε ο πρωταγωνιστής ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να τον αποκτήσει, ο ανερχόμενος παίκτης δεν είχε αμφιβολίες. Πολύ σύντομα είχε ξεκάθαρο ότι το να παίξει ντυμένος στα λευκά ήταν το καλύτερο γι 'αυτόν, αν κι ο Marcelo του καλύπτει τη θέση βασικού. Όταν ο μάνατζερ του του μετέφερε το ενδιαφέρον του συλλόγου που προεδρεύει ο Florentino Pérez, ο Theo έγνεψε καταφατικά. Ποτέ δεν δίστασε, όσα χρόνια κι αν έχει περάσει υπερασπιζόμενος τα χρώματα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο Vicente Calderón θα αντιμετωπίσει αυτούς που θα μπορούσαν να’ταν συμπαίκτες του. Στο κέντρο του στόχου για αρκετό καιρό, ο Robert Fernández είχε επίσης τον Theo στην λίστα αγοράς του. Ο τεχνικός γραμματέας της Barcelona, γνωρίζοντας ότι πρέπει να βάλει νυστέρι σ’ένα ρόστερ που στο σύνολό του δεν έχει προσφέρει την αναμενόμενη απόδοση, στόχευσε στον μπακ και στον αδελφό του Lucas. Μούσκεμα. Ενώ ο ένας θα ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο άλλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με το rojiblanco club. Μ’έναν Jordi Alba αντιμέτωπο κατά καιρούς με τον Luis Enrique, ο azulgrana εκτελεστικός ήθελε τον αριστερό μπακ στο μελλοντικό barcelonista ρόστερ, αλλά συγκρούστηκε μετωπικά με την απόφαση του παίκτη.


Ένα παιδί

Αφού γίνει ο τελικός του Κυπέλλου, την εβδομάδα που έρχεται, θα γίνει, πιθανότατα, επίσημη η συμφωνία μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο παίκτης πέρασε ήδη την επίσημη ιατρική εξέταση, ενώ το rojiblanco club προσπαθούσε να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο απ’την επιχείρηση. Η ελευθερία του Theo, όταν υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο το τελευταίο του συμβόλαιο με τη ριγέ οντότητα, ορίστηκε στα 24 εκατομμύρια ευρώ. Ίσως να αποδείχτηκαν λίγα βλέποντας την θεαματική του έκρηξη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Έχω την αίσθηση ότι αυτό που βγαίνει προς τα έξω δεν πρέπει να’ναι αυτό που του συμβαίνει», δήλωσε ο Pellegrino για τον μαθητή του. «Είναι ένα παιδί, δεν πρέπει να’ναι απλό να ζει όλο αυτό», ολοκλήρωσε ο Αργεντινός προπονητής.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ώρες του Theo ως παίκτης της Atlético de Madrid είναι μετρημένες. Κανείς δεν περίμενε στο μαδριλένικο club αυτήν την έκβαση, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει ν’αντιμετωπίσει. Ένα πρόβλημα για τον Simeone και την αθλητική διοίκηση, οι οποίοι θα πρέπει τώρα να σκεφτούν τον καλύτερο τρόπο για να ενισχύσουν την αριστερή πλευρά και να καλύψουν ένα κενό που θεωρούνταν καλυμμένο. Κι όλα αυτά με τη σοβαρή απειλή του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), έτοιμο ν’αποφασίσει αν θ’ανοίξει ή όχι στο ίδρυμα την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αν η απόφαση είναι θετική, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή ενός αριστερού μπακ. Σ’αυτό θα αναγκάσει, ενδεχομένως, η φυγή του μικρού των Hernández. Απόψε λέει αντίο στον αιώνιο σπίτι του και θέλει να το κάνει κάνοντας τον madridismo ν’απολαύσει...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.