News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η συνωμοσία του νταμπλ: ο Florentino προσεγγίζει το όνειρο του να γίνει Bernabéu

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Του Antonio Sanz

Ήταν μια ριψοκίνδυνη απόφαση, διότι μπορούσε να μην γίνει ούτε κατανοητή ούτε αποδεκτή, αλλά ο Ζιντάν αποφάσισε να την αντιμετωπίσει. Επρόκειτο περί του να πείσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να συμμετάσχει σ’ένα σχέδιο


Ήταν μια ριψοκίνδυνη απόφαση, διότι μπορούσε να μην γίνει ούτε κατανοητή ούτε αποδεκτή, αλλά ο Ζιντάν αποφάσισε να την αντιμετωπίσει. Επρόκειτο περί του να πείσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να συμμετάσχει σ’ένα σχέδιο που κατάφερε να κάνει κατανομή προσπαθειών στον παίκτη έτσι ώστε να διεισδύσει φρέσκος ​​και σε πλήρη φόρμα στο τέλος της σεζόν. Οι τελευταίες εμπειρίες αποκάλυπταν ότι το να παίζει τα πάντα μετατρέπονταν σε μια δοκιμασία για τον Πορτογάλο που μακριά απ’το να’ταν θανατηφόρος μετατρέπονταν σε χυδαίος. Έτσι συνέβη στη Λισαβόνα και στο Μιλάνο. Ο προπονητής το διαπίστωσε αρχικά ως βοηθός και στη συνέχεια ως πρώτος υπεύθυνος. Με αυτόν τον τρόπο, του το εξήγησαν κι έτσι έχει συμμορφωθεί. Είναι ίσως η πιο δεσμευτική αποφασιστικότητα του Γάλλου λόγω του σε ποιον απευθυνόταν, αλλά ίσως έχει γίνει επίσης η πιο επιτυχημένη. Οι αριθμοί, επιπλέον, υποστηρίζουν τον σκοπό: ο κάτοχος της χρυσής μπάλας σκόραρε δύο γκολ στα πρώτα οκτώ παιχνίδια του Champions League, όπου έχει παίξει τα πάντα. Στα τελευταία τριακόσια λεπτά -παράταση με τη Bayern και Atleti- έχει βάλει οκτώ θεμελιώδη γκολ για την τύχη της Ρεάλ Μαδρίτης. Η διαδικασία της κατανομής προσπαθειών φάνηκε: ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκουράστηκε στα τρία απ’τα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Εξ ου και η αιμορραγία των γκολ του Πορτογάλου που οδηγεί στη συνωμοσία του νταμπλ.

Μόνο ο Sergio Ramos ξέφυγε απ’το σενάριο μετά τη νίκη επί της Atleti στο Μπερναμπέου. Ως αρχηγός σε πλήρη άσκηση των καθηκόντων, μίλησε για το γράψιμο ιστορίας, για την επίτευξη κάτι υπέροχου, για το σπάσιμο στατιστικών. Οι ερωτήσεις αμφισβητούσαν την πραγματική πιθανότητα επίτευξης του διπλού στέμματος - Liga κι Ευρωπαϊκό Κύπελλο- στην ίδια σεζόν, κάτι που η οντότητα κατάφερε δύο φορές, αν και μακρινές στο χρόνο -το 1957 και το 1958-. Αλλά η ομάδα πιστεύει στις πιθανότητές, αποδέχεται το κατόρθωμα ως πολύ πιθανό, βασιζόμενοι στο ότι εξαρτώνται απ’τους εαυτούς τους. Επιπλέον, τα αποτελέσματα υποστηρίζουν αυτή την θέση επιτυχίας με προηγούμενα τόσο ξεχασμένα. Αλλά όχι μόνο το πιστεύουν, το έχουν επίσης διατυπώσει με την ηγεσία. Κατά τον Απρίλιο έκλεισε η οριστική συμφωνία των πριμ αν έκαναν το νταμπλ. Η επιτροπή των πριμ που αποτελείται απ’τους Ramos, Marcelo, Πέπε και Κριστιάνο Ρονάλντο είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου για να κλείσει το οικονομικό ποσό. Διάφορες πηγές συμφωνούν στον αριθμό: 1,5 εκατομμύριο ευρώ για κάθε παίκτη αν πάρουν τα δύο τρόπαια. Δίπλα στο σταθερό ποσό, οι αρχηγοί έχουν ζητήσει επίσης απ’το αφεντικό ένα αναμνηστικό δώρο του κατορθώματος, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να’ταν ένα ρολόι για να θυμούνται το ιστορικό γεγονός.

Ο Di Stefano ως τελευταίος πρωταγωνιστής

Πάνε 59 χρόνια που ο σύλλογος κυνηγά να επαναλάβει τον ηρωισμό της διαδοχικής κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Και συγκεκριμένα φέτος είναι πιο κοντά από ποτέ για να το πετύχει. Στην σεζόν 1956-1957, η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο ως πρώτο σκόρερ -έβαλε 31 γκολ- πήρε τη Liga πέντε βαθμούς μπροστά από Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα. Το δεύτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το πήρε στο Chamartin νικώντας την Φιορεντίνα με γκολ των Di Stefano και Gento. Ένα χρόνο αργότερα θα επαναλάμβανε την ακολουθία: κέρδισε τη Liga, και πάλι με τον Alfredo ως πρώτο σκόρερ της ομάδας, ξεπερνώντας κατά τρεις βαθμούς την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η τρίτη κούπα με τα μεγάλα αυτιά επιτεύχθηκε μ’ένα γκολ του Gento στην παράταση νικώντας τη Milan στις Βρυξέλλες. Πριν, είχαν σκοράρει οι Di Stefano και Rial για το τελικό 3-2.


Οι μόνες δύο νίκες επιτεύχθηκαν στην εποχή του Santiago Bernabeu. Σήμερα, ο Florentino Pérez, ο οποίος έχει τονίσει πάντοτε τα επιτεύγματα και τις αξίες εκείνου που τοποθέτησε την ομάδα στην κορυφή, αισθάνεται λίγο πιο κοντά στο θρυλικό πρόεδρο. Για τον επιχειρηματία, κοινωνικό ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, το να πάρει σερί αυτά τα δύο τρόπαια και να’ναι ο δεύτερος ηγέτης που το επιτυγχάνει στην ιστορία της οντότητας θα’ταν το κερασάκι στην προσπάθειά του. Ο Pérez κατανοεί ότι το να μπορεί ν’αφήσει αυτή την κληρονομιά τον οδηγεί στην ψηλότερη κορυφή, στην ακμή, όπου ζει χωρίς συζήτηση το θρυλικό αφεντικό. Στις συναντήσεις του με τους παίκτες τους έχει καταστήσει σαφές το πόσο σημαντικό θα’ταν για όλους να μπορέσουν να κερδίσουν στην ίδια σεζόν το πρωτάθλημα, το μεγάλο στόχο με τον οποίο ξεκίνησε η σεζόν, και το δωδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, αριθμός μύθος. Αυτή η φιλοδοξία είναι αυτή που απομένει τώρα να πιστοποιηθεί: ολοκληρώνοντας πρώτα τη δουλειά ενάντια στην Ατλέτικο και μην αποτυγχάνοντας στη συνέχεια στην εγχώρια διοργάνωση. Οι παίκτες έχουν επίσης επίγνωση του τι θα σήμαινε να κάνουν το νταμπλ. Εξ ου και η συνωμοσία αποδυτηρίων που παραδέχονται ότι είναι πλήρως προετοιμασμένα να τα κερδίσουν όλα.

Στον Ζιντάν τυχαίνει να χορέψει με την πιο άσχημη. Ο προπονητής είναι αυτός που θα πρέπει να σταματήσει την ευφορία του madridismo. Ο Γάλλος ψύχρανε ήδη τους πάντες μετά την νίκη επί της Atleti: «Ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα», είπε έχοντας λυγίσει το χέρι, για πρώτη φορά με σαφήνεια στην Ευρώπη, του πρωτευουσιάνου αντιπάλου. Το μήνυμα του Γάλλου είχε έναν αποδέκτη: τ’αποδυτήρια. Δεν μπορεί να ελπίζει να κερδίσει το νταμπλ, αν η ομάδα χάσει τη συγκέντρωση κι αρχίσει ο καθένας να κάνει τον πόλεμο για λογαριασμό του. Κι εκεί, ο προπονητής το’χει ξεκάθαρο. Σε αυτό το στάδιο της σεζόν έχει σχεδόν ικανοποιημένους τους έντεκα αναπληρωματικούς, που σ’αυτό το κομμάτι βάζουν πλάτη, περισσότερο αν είναι δυνατόν, για την τελική μάχη. Μερικά τελικά στοιχήματα που μπορούν να δώσουν τις τελευταίες μέρες του Zizou στον λευκό πάγκο. Το να ολοκληρώσει μια ακόμα αποστολή μπορεί να τον κάνει να καταλάβει ότι ο χρόνος του στη Μαδρίτη είναι περισσότερο από αποσβησμένος. Το έκανε ήδη ως παίκτης. Έτσι που, γιατί να μην φύγει στην κορυφή της επιτυχίας; Δύσκολη απόφαση, επιλεγμένη μόνο απ’τους πιο μεγάλους. Όσο τεράστιο έχει αποδειχθεί να πείσει για το σχέδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.