News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Florentino Pérez κυριαρχεί στην Ευρώπη, όπως ήταν η φιλοδοξία του

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Έχει 17 τίτλους και 3 τελικούς μέσα σε τέσσερα χρόνια

Ο Florentino Pérez άφησε την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης το 2006. Η ομάδα δεν ήταν αυτή που επεδίωκε και οι παίκτες ήταν πάνω απ’το σύλλογο κατά καιρούς. Επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, και το έκανε με την ιδέα της τοποθέτησης εκ νέου της Ρεάλ Μαδρίτης στην θέση που έλεγε η ιστορία ότι ήταν δική της. Και το έχει καταφέρει.

Απ’το να μην είναι επικεφαλής ομίλου, απ’το να χάνεται στην δεύτερη κλήρωση του Μονακό, σε επτά συνεχόμενους ημιτελικούς, μεταξύ των οποίων τρεις τελικοί. Έψαχνε να γράψει ιστορία και το πετυχαίνει. Επικρινόμενος για τη διαχείρισή του, τα γεγονότα και τ’αποτελέσματα είναι με το μέρος του. Ήταν απ’τους λίγους που πίστεψαν στον Ζιντάν και το στοίχημα του του έχει βγει πλήρως.

Ο πρόεδρος έχει ψάξει απ’το 2000 την κατασκευή μιας Ρεάλ Μαδρίτης όπως της τωρινής, μιας ομάδας που κυριαρχεί στην Ευρώπη, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Τώρα έχει μπροστά του την πρόκληση του να καταφέρει κάτι που δεν έχει κάνει κανείς, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο απ’το να κερδίσει δύο συνεχόμενα Champions League. Η πρότασή του ήταν και είναι να γράψει ιστορία και είναι κοντά στο να το πετύχει. Ένα βήμα μακριά, με αντίπαλο τον παλιό γνωστό, αυτόν του έβδομου.

Η νυν Ρεάλ Μαδρίτης ανταποκρίνεται σε μια άτυπη δομή, αλλά η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, τουλάχιστον οι επιτυχίες εγκρίνουν έναν τρόπο διαχείρισης που έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, μια φιλοδοξία που έχει μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από μια πραγματικότητα.

Ο Florentino Pérez ήθελε να μοιραστεί τις στιγμές της χαράς με τους παίκτες, στιγμές μετά την επίτευξη της πρόκρισης. Η αγκαλιά με τον Ζιντάν υπόσχεται την παραμονή. Έχει δύο ραντεβού σε εκκρεμότητα. Το ένα στο Κάρντιφ και το άλλο τη στιγμή στην οποία θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα που αντιστέκεται απ’το 2012.

Μέχρι τώρα έχει 17 τίτλους στο τμήμα ποδοσφαίρου, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Ο αριθμός των 32 του Μπερναμπέου πλησιάζει, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κλείσει μια σεζόν ορόσημο. Έχει ήδη δύο τίτλους που μπορούν να γίνουν τέσσερις στο ποδόσφαιρο, αν κάνει ένα νταμπλ (Liga και Τσάμπιονς Λινγκ) που δεν καταγράφουν τα βιβλία της ιστορίας απ’το 1958. Το μπάσκετ περπατά απ’το ίδιο μονοπάτι, έχει ήδη δύο στους οποίους μπορούν να προστεθούν άλλοι τόσοι. Και είναι ότι μπορεί να βρισκόμαστε ενώπιον της Χρυσής Εποχής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.