News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ομάδα Α μέχρι το τέλος

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Του José Luis Calderón

Ο Zidane θεωρεί τελειωμένα τα rotations


Έφτασε η ώρα της αλήθεια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Απομένουν δύο τελικοί για τη Liga κι ο Ζιντάν θα πάει με όλα μέχρι το τέλος. Τα rotations τέλειωσαν. Είναι η στιγμή που οι βαρέων βαρών τελειώνουν την δουλειά ενάντια σε Θέλτα και Μάλαγα, μετά από δύο μήνες στους οποίους ο προπονητής παραχώρησε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα Β στο εγχώριο πρωτάθλημα για να διατηρήσει τον παλμό σε Liga και Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα, το τέλος του πρωταθλήματος θα’ναι με το σχέδιο Α. Είναι η τελευταία προσπάθεια, δύο παιχνίδια μέσα σε πέντε μέρες για την κατάκτηση του τίτλου. Η ευθύνη θα πέσει στους Keylor, Ντανίλο, Ράμος, Varane, Μαρσέλο, Casemiro, Kroos, Modric, Isco, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτή θα’ναι η εντεκάδα βάσης με την οποία θα παλέψει ο Zidane για το πρωτάθλημα. Η ίδια εντεκάδα με τον επαναληπτικό του ημιτελικού γύρου του Τσάμπιονς Λινγκ εναντίον της Ατλέτικο στο Vicente Calderón, διότι οι βασικότατοι Bale και Carvajal δεν θα προλάβουν το σπριντ για το πρωτάθλημα. Isco και Danilo έχουν εγκατασταθεί ως οι αντικαταστάτες τους και τίποτα δεν θ’αλλάξει αύριο στο Vigo, εκτός αναποδιάς της τελευταίας στιγμής.

Ενάντια στη Σεβίλλη ήταν η τελευταία πινελιά στροφής στην ομάδα που έχει σκεφτεί ο Ζιντάν στην αρχική ενδεκάδα. Το να’ναι 12 μέρες στύβοντας την καλή ομάδα (Ατλέτικο, Σεβίλλη, Θέλτα και Μάλαγα) ήταν πάρα πολύ και χρειάζονταν να δώσει μια ανάσα πριν από το τελικό σπριντ. Ξεκούρασε τους Marcelo, Casemiro, Modric, Μπενζεμά και Isco σε σχέση με το ντέρμπι. Τελευταίο διάλειμμα για όλους αυτούς, καθώς θα τραβήξουν πλέον μέχρι το La Rosaleda.

Ο Ζιντάν θα στύψει τους βασικούς του με την ηρεμία του να’χει έναν πάγκο εγγυήσεων. Τα rotations τέλειωσαν, αλλά οι Asensio, Kovacic, James, Lucas Vázquez, Nacho και σία θα παραμείνουν σημαντικοί, τόσο αν τα πράγματα πάνε καλά όσο κι αν στραβώσει κάποιο απ’τα ματς.

Η φόρμουλα της επιτυχίας

Το βάθος της ντουλάπας της Μαδρίτης είναι αυτό που την έχει οδηγήσει να’ναι στη μάχη για το πρωτάθλημα και το Champions League. Η διάσημη φόρμουλα Α+Β είναι το μυστικό της επιτυχίας της Μαδρίτης από τότε που την έφερε στο φως ο Ζιντάν στις αρχές Μαρτίου ενάντια στην Eibar. Ήταν η αρχή ενός επιτυχημένου πειράματος στο οποίο χρησιμοποίησε σχεδόν δύο διαφορετικές εντεκάδες για ν’αντιμετωπίσει τις δύο διοργανώσεις στις οποίες συνέχιζε ζωντανή η ομάδα. Η μια έχει κάνει την δουλειά στο Champions League και η άλλη στο πρωτάθλημα. Όπως και στην ποδηλασία, η ομάδα Β, η βαφτισμένη ως η «συμμορία του Asensio», έχει φέρει τους Cristiano και σία μέχρι τα τελευταία μέτρα και τους έχει αφήσει σε καλή θέση για να κάνουν το τελικό σπριντ.


Επιπλέον, η ομάδα ανταποκρίνεται περίφημα στο σωματικό επίπεδο κι όλοι τους είναι στα καλύτερά τους. Ένας ακόμα λόγος έτσι ώστε ο Ζιντάν να μπορεί να χρησιμοποιήσει την καλή του ενδεκάδα στους δύο τελικούς που έχει μπροστά του, χωρίς το φόβο να υποφέρει μια πτώση στην απόδοσή της. Εκτός από ατυχίες ή ποινές, είναι η ώρα της ομάδας Α. Ήρθε η ώρα να παίξει με τα πάντα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.