News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η μάχη των rotations

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Του David G. Medina

Οι βασικοί της Γιουβέντους φτάνουν στο Κάρντιφ με 1164 λεπτά λιγότερα απ’ό, τι αυτούς της Μαδρίτης


Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει βρει το κλειδί αυτή τη σεζόν. Απορροφημένος με τη μάχη για την κατάκτηση Liga και Champions League, ένα ορόσημο που δεν φθάνει η Μαδρίτη απ’το 1958, ο Γάλλος πόνταρε για την ανάγκη της κατανομής των λεπτών των βασικών έτσι ώστε τ’αστέρια του, ιδιαίτερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, να φτάσουν με φρέσκα πόδια στο αποφασιστικό κομμάτι . Έτσι παρέταξε το σχέδιο Β σε πέντε συνεχόμενους αγώνες μακριά απ’το Μπερναμπέου, όλοι με ηχηρές νίκες. Έτσι κατέληξε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στις επισκέψεις σε Βίγκο και Μάλαγα με το σχέδιο Α. Έτσι χαρακτηρίστηκε μετά τον αποκλεισμό των Μπάγερν και Ατλέτικο με τους βασικούς, για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα παίξει το Σάββατο εναντίον της Γιουβέντους.

Στο γκαζόν του Millennium του Κάρντιφ η Μαδρίτη θα αναμετρηθεί ακριβώς με μια Γιουβέντους που έχει εφαρμόσει την ίδια συνταγή με του Ζιντάν για να φτάσει στο ραντεβού της Ουαλίας, το πιο σημαντικό της σεζόν, στην καλύτερη φυσική κατάσταση της σεζόν. Έτσι ήρθαν οι τίτλοι του ιταλικού πρωταθλήματος και κυπέλλου. Έτσι, πέρασε επίσης πάνω από Barcelona και Μονακό στο δρόμο για τον μεγάλο τελικό.

Λιγότερη απαίτηση στο πρωτάθλημα

Κι αυτό γιατί ο Massimilliano Allegri, ο juventino τεχνικός, έχει εφαρμόσει μια πολιτική rotations πολύ παρόμοια σ’αυτήν του Ζιντάν. Στην περίπτωσή του, έχει ευνοηθεί απ’το προβάδισμα που έχει διατηρήσει για ένα μεγάλο μέρος της Serie A σε σχέση με τη Roma και τη Νάπολι, κύριοι διώκτες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Εν τω μεταξύ, η Μαδρίτη ένιωθε την ανάσα της Μπάρτσα του Μέσι μέχρι την τελευταία αγωνιστική του τουρνουά.

Είναι επίσης αλήθεια ότι οι Τορινέζοι έχουν παίξει τρία παιχνίδια λιγότερα απ’τους Μαδριλένους, 56 έναντι 59. Η Γιούβε, μάλιστα, έχει αγωνιστεί σε τέσσερα τουρνουά (Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λινγκ, Κύπελλο και ιταλικό Σούπερ Καπ), ενώ η Μαδρίτη το’χει κάνει σε πέντε (Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λινγκ, Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).


Μ’αυτά τα προηγούμενα, η βασική εντεκάδα της Γιουβέντους έχει παίξει συνολικά 36.095 λεπτά -μοιρασμένα σε 471 αναμετρήσεις-, έναντι των 38.069 που έχουν παίξει οι εκλεκτοί, αν δεν αλλάξει τίποτε, του Ζιντάν για τον τελικό του Κάρντιφ. Ή, μ’άλλα λόγια, 1.164 λεπτά λιγότερα στα πόδια τους. Ως προηγούμενο, ξεχωρίζει το ότι η Ατλέτικο έφτασε στον τελικό τού Μιλάνου το 2016 με 4.000 λεπτά περισσότερα στους βασικούς της, απ’αυτά που είχαν οι madridistas πριν απ’την αποφασιστική μάχη του San Siro.


Το σχέδιο Β της Γιούβε

Ο Allegri, υπό αυτή την έννοια, έχει χρησιμοποιήσει (όλοι αυτοί υπερβαίνουν κατά πολύ τα 20 παιχνίδια τη φετινή σεζόν) τους παίκτες του πάγκου, όπως τους αμυντικούς Lichtsteiner, Rugani και Benatia, τους μέσους Marchisio, Asamoah και Sturaro και τον επιθετικό Cuadrado. Αυτοί έχουν παίξει το σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο που στη Μαδρίτη έχουν παίξει με επιτυχία οι Nacho Asensio, Morata, James, Kovacic και σία.

Δύο μεγάλα ρόστερ, δύο καθορισμένες εντεκάδες, και δύο προπονητές που έχουν πεθάνει με την ιδέα του στυψίματος του μακρού και ταλαντούχου βάθους της ντουλάπας που έχουν στη διάθεσή τους. Ένα βάθος πρώτου επιπέδου που θα επιτρέψει τόσο στον Allegri όσο και στον Zizou να’χουν τ’αστέρια τους σε πλήρη απόδοση σε ό, τι θα’ναι, το επόμενο Σάββατο, η μάχη των rotations.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.