News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη ψάχνει το τελικό χτύπημα

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Του David G. Medina

Το πλεονέκτημα του πρώτου σκέλους και η κατάσταση της φόρμας, οι κύριες εγγυήσεις της


Η Ρεάλ Μαδρίτης ζει τις πιο ευτυχισμένες μέρες της στη σεζόν. Εξαρτάται απ’τον εαυτό της για να κερδίσει τη Liga και στο Champions League τα πάντα μοιάζουν υπέρ της για να καταλήξει να πάρει το εισιτήριο για το Κάρντιφ. Το όνειρο, να’ναι η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο δύο συνεχόμενες φορές. Εδώ, επτά πολύ λευκοί λόγοι για να μην πιστεύουμε στην ανατροπή της Ατλέτικο ενάντια στην αιώνια αντίπαλό της.

Το αποτέλεσμα

Το ηχηρό 3-0 του Μπερναμπέου είναι το κύριο madridista επιχείρημα για τη σκέψη ότι το Κάρντιφ είναι κάτι περισσότερο από ένα όνειρο. Το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ εντός έδρας κάνει, ένα γκολ απ’την ομάδα του Zizou, να υποχρεώνει τους rojiblancos να σκοράρουν πέντε.

Καταστροφέας Cristiano

Τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου. Άλλα τρία γκολ στον αγώνα πρωταθλήματος στο Vicente Calderón. Έξι γκολ, συνολικά, στα τρία ντέρμπι αυτής της σεζόν κάνουν τον Κριστιάνο μια βίαιη απειλή για την Ατλέτικο. Αλλά δεν συνάντησε μόνο η ομάδα του Simeone έναν κτηνώδη CR7. Η Μπάγερν δέχτηκε πέντε στους δύο προημιτελικούς αγώνες. Σ’αυτό το επίπεδο, ο Πορτογάλος είναι ασταμάτητος... και καθοριστικός.

Σκοράρει 60 συνεχόμενα ματς

Η Μαδρίτη, σε κάθε περίπτωση, δεν ζει μόνο απ’την ευστοχία του Ρονάλντο στο σκοράρισμα. Μ’αυτό της Γρανάδα είναι 60 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία έχει σκοράρει η ομάδα του Ζιντάν. Πάνω από ένα χρόνο (η τελευταία που το κατάφερε ήταν η Manchester City στο πρώτο σκέλος των ημιτελικών πέρυσι) πανηγυρίζοντας τουλάχιστον ένα γκολ ανά παιχνίδι. Ούτε ο τραυματισμός του Bale δεν έχει επηρεάσει μια ομάδα που σύντομα βλέπει πως επιλύει ο Morata, ή το κάνει ο James κι ακόμη κι ο Isco.

Ένας «πυροβολισμός» εκτός έδρας

Η Μαδρίτη, σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες, δεν υποφέρει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τουλάχιστον, δεν το κάνει απ’τις 26 Φεβρουάριου. Δεν έχει σημασία αν επισκέπτεται την Eibar, την Gijón, την Λα Κορούνια, την Leganés ή την Γρανάδα. Αυτό, στο πρωτάθλημα. Στο Champions League πήρε επίσης τη νίκη στις επισκέψεις της, καθόλου απλές, σε Νάπολι και Μόναχο στους 16 και στους 8, αντίστοιχα.

Εντεκάδα με εμπειρία

Οι ποδοσφαιριστές τους οποίους θα’χει ο Ζιντάν στο Καλντερόν έχουν συνηθίσει να ζουν ματς μέγιστης έντασης, να απολαμβάνουν και να υποφέρουν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Οι Cristiano, Modric, Μαρσέλο, Μπενζεμά, Ράμος και σία έχουν δύο Champions League στις τρεις τελευταίες εκδόσεις.

Ψυχολογικό πλεονέκτημα

Πέρα απ’το αποτέλεσμα της περασμένης Τρίτης, τα προηγούμενα του Champions League ανάμεσα στις δύο ομάδες παίζουν ένα πολύ σημαντικό ψυχολογικό τέχνασμα για τη Μαδρίτη. Δύο κερδισμένοι τελικοί σε Λισαβόνα και Μιλάνο, πηγαίνοντας και οι δύο στην παράταση, καθώς επίσης και τα προημιτελικά της σεζόν 14-15, έχουν μετατρέψει το σύνολο του Chamartin στον εφιάλτη του Simeone και των παικτών του, όταν μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την ώρα της ανατροπής, αυτά τα προηγούμενα θα βαρύνουν επίσης υπέρ της Μαδρίτης.

Ομάδα σαν καινούρια

Η Μαδρίτη φτάνει με πολύ πιο φρέσκα ​​πόδια στην αναμέτρηση. Ενώ ο Simeone έχει κάνει σημαντικό rotation μόνο απέναντι στην Οσασούνα, ο Zizou είχε τη δυνατότητα ν’αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα κατά τα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια. Το αποτέλεσμα, η εντεκάδα της Μαδρίτης να φτάνει με πολύ λιγότερα λεπτά στα πόδια της, κάτι που μπορεί να’ναι κλειδί σε έναν αγώνα υψηλής έντασης όπως του Καλντερόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.