News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Η Liga, μια νέα επιτυχία της αθλητικής διαχείρισης της Ρεάλ Μαδρίτης»

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Florentino Pérez πόνταρε δυνατά στον Ζιντάν


Πέντε χρόνια χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν πολλά. Πάρα πολλά για μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αριθμοί διατηρούσαν την λευκή ομάδα μπροστά στην ιστορία του πρωταθλήματος, αλλά χρειάζονταν να αισθανθεί και πάλι πρωταθλήτρια. Είχε χάσει τη συνήθεια και μια οντότητα όπως η madridista χρειάζεται να διατηρεί αυτό το συναίσθημα που είχε μείνει στο κενό την τελευταία δεκαετία, όσο αφορά τους εγχώριους τίτλους. Με τον χθεσινό είναι τώρα 33, νούμερο που αφήνει πίσω τα 24 της Barcelona.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε χθες την ξηρασία στο πρωτάθλημα που διήρκεσε πέντε χρόνια και το έχει κάνει χάρη στην δυσφημισμένη διαχείριση μιας αθλητικής διοίκησης, η οποία αποφάσισε να βάλει τον Ζιντάν ως προπονητή, τον συγγραφέα της Liga 33 στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η La Liga είναι μια μεγάλη δουλειά, πολύπλοκη και δύσκολη, στα τελευταία χρόνια αυτή η πορεία έχει γίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης πολύ ανηφορική. Η La Liga μετατράπηκε στο Tourmalet δεδομένου ότι περιπλέκονταν λίγο. Αντιδρούσαν πάντα, αλλά αργά και άσχημα. Έπρεπε να’ρθει ο Ζιντάν έτσι ώστε ν’αλλάξει η ιστορία και να μετατραπεί το πρωτάθλημα σε προτεραιότητα. Σε τέτοιο βαθμό που στην πρώτη του προσπάθεια απ’την αρχή, έχει καταφέρει την επιτυχία, σε μια δύσκολη επιχείρηση, αλλά στην οποία πίστεψε απ’την αρχή.

Ο Ζιντάν ήρθε στον πάγκο προς έκπληξη πολλών. Ο Florentino Pérez τον ήθελε πάντα στο πλευρό του και στην πρώτη που είχε, τον τοποθέτησε επικεφαλής της πρώτης λευκής ομάδας. Πρώτα παίκτη, μετά σύμβουλο, αργότερα βοηθό προπονητή, υπεύθυνο της Castilla κι απ’τον Ιανουάριο του 2016 προπονητή της πρώτης ομάδας. Υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος κι αυτός είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο ίδιος που μαζί με τον José Ángel Sánchez, έχουν δημιουργήσει μια αθλητική διαχείριση που ζει τώρα την καλύτερη στιγμή της, με τη δυνατότητα του νταμπλ ζωντανή μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Λέγεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει αθλητικό διευθυντή, αλλά κάποιος πρέπει να’ναι ο υπεύθυνος για μια διαχείριση που κρίνει ότι παίκτες όπως ο Asensio, ο Lucas Vázquez, ο Varane, ο Casemiro, ο Isco ή ο Kroos είναι στον παρόν λευκό ρόστερ και το κάνουν για λίγο περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ, αξία που έχουν πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια. Αυτή η αθλητική διεύθυνση είναι η ίδια που προχώρησε στις πωλήσεις των Özil και Ντι Μαρία, παίκτες που έχουν χάσει βάρος και παρουσία απ’το αντίο τους στην Ρεάλ Μαδρίτης.


Αυτή η δυσφημισμένη αθλητική διοίκηση έχει ήδη κάνει πολλή δουλειά για το επόμενο καλοκαίρι και είτε πιστεύετε είτε όχι σ'αυτήν, ο χρόνος φαίνεται να δείχνει ότι τώρα έχει πάρει την πρωτοβουλία απ’άλλες ομάδες. Το αποδεικνύει η Liga και η επαναλαμβανόμενη παρουσία στον τελικό του Champions League, η τρίτη μέσα σε τέσσερα χρόνια. Και είναι ότι αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης ζει ένα ασυναγώνιστο παρόν κι ένα μέλλον που έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει μια εποχή, μια άλλη χρυσή εποχή του λευκού club.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.