News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Η La Liga έχει πεθάνει, ζήτω το Champions League»

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Του Santiago Siguero

Το ρόστερ άρχισε ν’αλλάζει σελίδα απ’το πρωτάθλημα στα ίδια τ’αποδυτήρια του la Rosaleda· Κάρντιφ, νέος στόχος


Η γιορτή έχει ξεχυθεί πάνω στο γκαζόν του La Rosaleda. Υπήρξε πανηγυρισμός με τους οπαδούς (τους 600 που ταξίδεψαν απ’τη Μαδρίτη και τις χιλιάδες που έφτασαν στη Μάλαγα από διάφορα μέρη της Ισπανίας, ιδιαίτερα απ’την Ανδαλουσία), σ’ένα απ’τα πέταλα του malaguista γηπέδου, σήκωμα του Ζιντάν στον αέρα... δεν έλειψε τίποτα. Αλλά την ίδια στιγμή, τ’αποδυτήρια απέβαλαν κάθε πειρασμό αποσύνδεσης ή εγκατάλειψης. Στ’αποδυτήρια των φιλοξενούμενων του La Rosaleda, οι πανηγυρισμοί διήρκεσαν λιγότερο από πέντε λεπτά. Όσο χρειάστηκαν οι παίκτες και οι προπονητές να συγχαρούν, να δώσουν τα χέρια, ν’αγκαλιαστούν και να θυμηθούν το μεγάλο ταξίδι μέχρι να φτάσουν σ’αυτή την παραλία δίπλα στην Costa del Sol.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ CHIP

Στο Rosaleda άρχισε να παίρνει μορφή ο τελικός του Κάρντιφ. «Το πρωτάθλημα έχει πεθάνει, ζήτω το Champions League», ήταν το μήνυμα που περνούσε από στόμα σε στόμα μεταξύ των λευκών παικτών. Είναι προφανές, αναγνωρισμένο από όλα τα μέλη των madridista αποδυτηρίων, ότι η Liga ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή αυτή τη σεζόν. Τ’αποδυτήρια ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να μείνουν άλλο ένα έτος χωρίς να κερδίσουν ένα τουρνουά στο οποίο επιβεβαιώνεται επίσης το μεγαλείο της Μαδρίτης. Το εθνικό και διεθνές μεγαλείο, καθώς ανταγωνίζεται σε τοπικές κατακτήσεις με τους υπόλοιπους μεγάλους της Ευρώπης. Χωρίς να προχωρήσουμε παραπέρα, η ίδια η Γιουβέντους, αντίπαλος στην Ουαλία, πρόσθεσε την ίδια Κυριακή το τριακοστό τρίτο Scudetto της... Τόσα όσα τα πρωταθλήματα που έχει η Μαδρίτη.

ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE, ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ

Αλλά η Ευρώπη είναι άλλο πράγμα. Η Μαδρίτη είναι το Champions League. Οι έντεκα κατακτήσεις της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση δείχνουν τη μακροβιότερη σχέση στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Είναι στην υφή του κλαμπ. Και οι παίκτες το γνωρίζουν. Ξέρουν ότι η κατάκτηση του Champions League θα μετέτρεπε μια μεγάλη σεζόν -έτσι θεωρείται πλέον με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μαζί με το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Mundial Συλλόγων- se μια πραγματικά ιστορική σεζόν. Απ’το 1958 δεν καταφέρνει η Μαδρίτη το νταμπλ Liga-Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όντας οι δύο διοργανώσεις στις οποίες το λευκό club έχει εδραιώσει τον εντυπωσιακό του μύθο.


Οι παίκτες το γνωρίζουν αυτό. Και είναι πρόθυμοι να υποφέρουν λίγο περισσότερο. Ο δρόμος στο πρωτάθλημα δεν έχει αποδειχθεί εύκολος, όπως ούτε και στην Ευρώπη, με σκυλίσιες αναμετρήσεις ενάντια σε Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επικρατήσει και στις δύο. Της απομένει να κάνει ένα βήμα ακόμα, και πάλι, όπως ενάντια στη Μάλαγα, το πιο σημαντικό. Ο Ζιντάν έδωσε στους παίκτες μιάμιση μέρα ρεπό. Το πρόγραμμα δεν επιτρέπει περισσότερες πολυτέλειες ή περισσότερα βραβεία. Από σήμερα, πίσω στη δουλειά. Modo Liga off. Modo Champions on.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.