News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η φιλοσοφική λίθος του Zidane

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Του José Luis Calderón

Η δυναμική των rotations είναι κλειδί στην επιτυχία της λευκής ομάδας

Ο Γάλλος προπονητής στύβει όλο το δυναμικό του μεγάλου ρόστερ του


Ένας για όλους και όλοι για έναν. Η διάσημη δέσμευσή της ενότητας και της υπεράσπισης της ομάδας είναι αυτή που έχει εφαρμόσει ο Ζιντάν όλη τη σεζόν, με ιδιαίτερη αφοσίωση στους τελευταίους δύο μήνες. Έχει υπάρξει η φιλοσοφική λίθος του για να επιβιώσουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια επιτυχημένη φόρμουλα που επιτρέπει στη Μαδρίτη να’ναι ένα μήνα απ’το να πετύχει ένα ιστορικό νταμπλ.

Ο Ζιντάν έχει δύο μήνες που στύβει στο μέγιστο το δυναμικό του ρόστερ. Έχει χωρίσει τη Μαδρίτη στα δύο (την περίφημη ομάδα Α και Β) και το πείραμα του πάει περίφημα. Ο Zizou και το προπονητικό επιτελείο του έχουν καταφέρει να διατηρεί η ομάδα μια άψογη σωματική ποιότητα σ’αυτό το στάδιο της σεζόν, παρά ένα πρόγραμμα που δεν κάνει ανακωχή. Το Champions League δεν περιμένει κανέναν κι ούτε η Laliga ήταν σε θέση να δώσει μια ανάπαυλα. Στο πλαίσιο αυτό, τα rotations είναι ακόμα ένας τρόπος ζωής στο Valdebebas. Όπως λέει ο Lucas Vázquez: «Είμαστε μια γροθιά και το ξέρετε».

Πιο ξεκούραστοι

Η σύγκριση με την Ατλέτικο και τη Barcelona αντανακλά την πολιτική του Ζιντάν να κατανέμει τις δυνάμεις. Μόνο ο Kroos εμφανίζεται στην κατάταξη των παικτών με τα περισσότερα λεπτά στα τρία ρόστερ. Μπροστά βρίσκονται τρεις azulgranas παίκτες (Ter Stegen, Busquets, Μέσι) κι έξι rojiblancos (Koke, Griezmann, Filipe Luis, Σάβιτς, Gabi και Godín). Μια τέτοια διαφορά είναι ένα πλεονέκτημα σ’αυτό το στάδιο μιας σεζόν που σωματικά έχει ήδη το τίμημά της.

Η διάσημη ομάδα Β του Ζιντάν δεν έχει κάνει μόνο σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα κατά τους τελευταίους δύο μήνες, έχει επίσης αφαιρέσει έναν καλό αριθμό λεπτών απ’τα πόδια των βασικών. Lucas, Asensio, Kovacic, Ντανίλο, Isco, Morata και James, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου Β του λευκού προπονητή, έχουν στους τελευταίους δύο μήνες 3.727 λεπτά, το οποίο σημαίνει ότι οι Cristiano, Kroos, Modric, Μπενζεμά, Carvajal Ramos, Casemiro και σία έχουν γλιτώσει σχεδόν τέσσερις χιλιάδες λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ένα χρονικό στρώμα ζωτικής σημασίας για την κούραση και για τον κίνδυνο των τραυματισμών. Μέχρι κι ο Kiko Casilla έχει ενταχθεί σ’αυτή την γιορτή του rotation.

Η επιτυχία με τον Κριστιάνο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντικατοπτρίζει την επιτυχία των rotations. Η κατάσταση της φόρμας του, πληθωρική σ’αυτή την τελική ευθεία της σεζόν, βασίζεται στην κατανομή των προσπαθειών του, στην ποσότητα των λιγότερων λεπτών που κουβαλά στα πόδια σε σχέση μ’άλλες σεζόν. Όπως κι αυτός, το υπόλοιπο των βασικών κομματιών έχει καλωσορίσει τα διαλείμματα που εφαρμόζονται απ’τον ZZ.

Απ’την 1η Μαρτίου, με 15 αγώνες μεταξύ Liga και Champions League (το οποίο αντιπροσωπεύει συνολικά 1.380 λεπτά, υπολογίζοντας την παράταση εναντίον της Bayern), ο Cristiano έχει παίξει 1.009, έναντι των 518’ του Lucas Vázquez ή των 544’ του Asensio. Κοντινή απόσταση σε σχέση με το τι θα’ταν υπό φυσιολογικές συνθήκες μια άλλη σεζόν. Και η σύγκριση είναι έτσι με όλους. Μια σημαντική κατανομή προσπαθειών που μετατρέπει τη Μαδρίτη σε μια ομάδα με σχεδόν 20 παίκτες στην πρίζα.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.