News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Malaga Real 0-2

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

4 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι πολλά. Αν αυτή είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ. Στην μαγική γη της Ανδαλουσίας, την χώρα του Σέρχιο Ράμος, στη Μάλαγα, την πατρίδα του Ίσκο και του αείμνηστου Χουανίτο, η Ρεάλ Μαδρίτης στέφεται πρωταθλήτρια για 33η φορά στην ιστορία της…

Αυτό ήταν κυριολεκτικά το πρωτάθλημα του 90 για την Ρεάλ. Ο Ράμος γνωρίζει καλά απ'αυτό. Αυτό το πρωτάθλημα το'φερε αυτός, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Και κάτι από 90 γνωρίζουν και οι Μοράτα και Ίσκο. Και φυσικά ο Ζιντάν είχε έτοιμη την ομάδα γι'αυτές τις πολλές ανατροπές και νίκες στο 90. Τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Κάθε πρωτάθλημα με Πέρεθ πρόεδρο και Μέσι αντίπαλο είναι περισσότερο από επιτυχία. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Ζιντάν, στο επιτελείο του και στους παίκτες γι’αυτόν τον άθλο. Για το μόλις δεύτερο πρωτάθλημα της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στα 9 χρόνια που πρωταγωνιστεί ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα -8 απ’αυτά η Ρεάλ το κάνει ακόμα πιο δύσκολο στον εαυτό της, με τον Φλορεντίνο στο τιμόνι-. Μετά τον Μουρίνιο, του οποίου η ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-12 απ’τη Μπάρτσα του Μέσι, χρειάστηκε να κάνει ρεκόρ βαθμών -με 100- και γκολ -με 121-, ο Ζιντάν γίνεται ο επόμενος που καταφέρνει να πάρει πρωτάθλημα μ’αυτόν τον αντίπαλο. Ο Ζιντάν ο οποίος βαδίζει ΑΚΡΙΒΩΣ στα βήματα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε: ένας πρώην παίκτης του συλλόγου, που ήρθε ν’αναλάβει τον πάγκο μεσούσης της σεζόν, σε μια κρίσιμη στιγμή με την ομάδα να παραπαίει και μέσα σε λίγους μήνες, την οδήγησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λινγκ. Και την επόμενη χρονιά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αλλά ο Ζινεντίν δεν έμεινε απλά στο ν’ακολουθεί την πορεία του Βιθέντε. Όχι. Είναι μια ανάσα απ’το να τον ξεπεράσει. Το’χει κάνει ήδη κατά κάποιον τρόπο, καθώς έχει φέρει την ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Τσάμπιονς Λινγκ, όταν ο Ντελ Μπόσκε την δεύτερη χρονιά, την έφερνε μέχρι τα ημιτελικά. Και τώρα έχει την ευκαιρία να πετύχει ένα κατόρθωμα που έχει να συμβεί στο σύλλογο απ’το 1958, να κατακτήσει την ίδια χρονιά πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λινγκ. Ένα επίτευγμα που έχουν πετύχει ξανά στην Ρεάλ ΜΟΝΟ οι José Villalonga και Luis Carniglia. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά να γίνει ο πρώτος, και να κάνει την Ρεάλ την πρώτη ομάδα, που κατακτά δύο συνεχόμενα Τσάμπιονς Λινγκ, καθώς από τότε που ο θεσμός ονομάζεται έτσι, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.


Ο Χέντο θα παραμείνει ο μόνος παίκτης στην ιστορία της Λα Λιγκα με 12 πρωταθλήματα. Όποιες βλέψεις είχε ο Μέσι, με τα 8, να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει, θα πρέπει σιγά σιγά ν’αρχίσει να τις αποχαιρετάει. Φέτος έχασε την ευκαιρία. Δύσκολη μέρα και δύσκολη σεζόν για τους οπαδούς της Μπάρτσα. Έχοντας τον Μέσι στις τάξεις τους, και σα να μην έφτανε αυτό, βλέποντας τον Πέρεθ στο προεδρικό θώκο της Μαδρίτης, είχαν κάθε λόγο να ονειρεύονται σερί κατακτήσεις και μείωση της διαφοράς όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ξεθωριάσει η απόδοση του Αργεντινού. Κι ο Μέσι γίνεται τον άλλο μήνα 30. Βρίσκεται σε μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Και η διαφορά ΑΥΞΗΘΗΚΕ.


Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτό το πρωτάθλημα ήρθε με ελάχιστες μεταγραφές, για την ακρίβεια μόλις μία: του Άλβαρο Μοράτα, με μόλις 30 εκ. ευρώ. Χωρίς να πατήσει το πόδι του κανένας καρκινικός galáctico, εκπρόσωπος της καρκινικής πολιτικής του Πέρεθ. Αυτό το πρωτάθλημα δεν πρέπει ν’αποτελέσει παρένθεση στον αστερισμό του Μέσι, όπως συνέβη με το προηγούμενο του Μου. Πρέπει να'χει και συνέχεια. Του χρόνου ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ριπίτ. Ο Ζιντάν βγαίνει ενισχυμένος απ’αυτό, ανεξάρτητα απ’το τι θα γίνει στο Κάρντιφ. Το πλάνο έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό, και η παραμονή του Ζιντάν, η οποία επισημοποιείται σήμερα μ’αυτήν την κατάκτηση, εγγυάται την εφαρμογή του. Και το πλάνο είναι γνωστό σε μεγάλο βαθμό. Προετοιμασία, παρόμοια της περσινής. Κλεισμένος ήδη ο αναπληρωματικός του Μαρσέλο, κάτι επιβεβλημένο, με κόστος γύρω στα 25-30 εκ.: ο Τεό Ερνάντεζ. Επιστροφή του δανεικού Βαγέχο, στην θέση του αποχωρήσαντα Πέπε. Επιστροφή του δανεικού Μάρκος Γιορέντε, ως αναπληρωματικού του Καζεμίρο, κάτι επιβεβλημένο, καταλαμβάνοντας στο ρόστερ την κενή θέση που αφήνει ο Χάμες. Ανανέωση του Ίσκο, κάτι επιβεβλημένο. Περισσότερος ρόλος στον Ασένσιο, κάτι επιβεβλημένο.

Από’κει και πέρα, υπάρχουν τα ερωτηματικά. Και είναι τρία:


Υπόθεση Ντε Χέα:

Ο Νάβας δύσκολα θα την γλιτώσει. Ο Πέρεθ θα φέρει τον Ισπανό, με το εξωφρενικό ποσό των 75 εκ. που θέλει να εισπράξει για τον Χάμες απ’την Γιουνάιτεντ (ουσιαστικά σε μια άτυπη ανταλλαγή) και θα εξαναγκάσει τον Κέιλορ σε αποχώρηση, καθώς ο Κοσταρικανός αποκλείεται να δεχθεί μια θέση στον πάγκο, που ΔΕΝ του αξίζει. Σε σχέση μ’όλα τα προηγούμενα εγκλήματα του Πέρεθ, τουλάχιστον αυτή τη φορά, δεν φέρνει για δεξί εξτρέμ ένα αριστερό εξτρέμ, για 8άρι ένα 10άρι, για 6άρι ένα 8άρι. Αυτή την φορά, φέρνει έναν τερματοφύλακα για έναν τερματοφύλακα. Θα μου πείτε, πως αλλιώς θα γίνονταν; Με τον Φλορεντίνο, ποτέ μην λες ποτέ. Αυτό όμως που δεν αλλάζει, είναι η απάνθρωπη και αδίστακτη εικόνα που θα βγάλει προς τα έξω η Ρεάλ, λόγω του Πέρεθ, αδειάζοντας έτσι έναν άψογο επαγγελματία, έναν τερματοφύλακα που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο, έναν τέλειο συμπαίκτη κι έναν υπέροχο άνθρωπο. ΝΤΡΟΠΗ.



Υπόθεση Μοράτα:

Ο Άλβαρο αποφασίζει. Στην Τσέλσι, θέλουν να καπελώσουν τον Κόντε και να του φορέσουν τον Λουκάκου όταν ο Αντόνιο θέλει τον Άλβαρο, για αντικαταστάτη του Κόστα, που όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να μείνει. Λόγω αυτών, το όνομα του Ιταλού, όλο και ακούγεται για την Ίντερ. Είναι μια εξέλιξη, που δίνει μια παραπάνω ελπίδα στην παραμονή του Άλβαρο στη Μαδρίτη. Κακή για τους Λονδρέζους, καλή για μας. Ακόμα κι έτσι όμως, οι πιθανότητες παραμονής του Άλβαρο είναι λίγες. Ο Μοράτα είναι ένας πολύ ποιοτικός φορ, και είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί ένας ποιοτικός να κάτσει και να παίζει στα λίγα ρεπό του Ρονάλντο. 45 συμμέτοχες έχει φέτος ο Πορτογάλος και μ’αυτήν του Κάρντιφ θα πιάσει τις 46, σε 60 επίσημους αγώνες φέτος για την Ρεάλ, με ήδη 40 γκολ. Είχα προειδοποιήσει ΑΚΡΙΒΩΣ γι’αυτά τα νούμερα, πολύ πριν. Κατάσταση που συνεπάγεται ότι του χρόνου θα κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 συμμετοχές. Φυσικά, όλες ως βασικός.


Υπόθεση Μπέιλ:

22 γκολ σε 44 συμμετοχές την πρώτη του σεζόν, με την Ρεάλ να δίνει 60 επίσημους αγώνες. 17 γκολ σε 48 συμμετοχές την δεύτερή του σεζόν, με την Ρεάλ να δίνει 59 επίσημους αγώνες. Κι από’κει και πέρα, αρχίζει η θεαματική πτώση λόγω τραυματισμών. Αρχικά στις συμμετοχές. 19 γκολ σε 31 συμμετοχές την τρίτη του σεζόν, με την Ρεάλ να δίνει 52 επίσημους αγώνες. Και στη συνέχεια η θεαματική πτώση επεκτείνεται και στο σκοράρισμα. 9 γκολ σε 26 συμμετοχές στην τέταρτή του σεζόν, με την Ρεάλ να δίνει 59 επίσημους αγώνες και ν’απομένει ο τελικός του Κάρντιφ. Ο Πέρεθ το σκέφτεται. Ακόμα κι αν ξεκινήσει στον τελικό, δεν είναι σίγουρο πως η επόμενη χρονιά θα τον βρει στη Μαδρίτη. Αν δε, βρεθεί στον πάγκο, τότε είναι με το ενάμισι πόδι εκτός, για να μην πω ότι έχει χαιρετήσει. Μέχρι εδώ καλά. Μέχρι εδώ, ο υγιής φίλαθλος μπορεί να ονειρεύεται την επόμενη μέρα στην Ρεάλ με πρωταγωνιστές τους Ίσκο και Ασένσιο. Ο Πέρεθ όμως έχει άλλα σχέδια. Αποχώρηση Μπέιλ, σημαίνει έλευση Μπαπέ. Με μια δαπάνη 100 εκ. Για έναν 18χρονο. Είναι αυτονόητο το τι συνεπάγεται αυτή η κίνηση και τι αντιδράσεις θα προκαλέσει. Και των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ο Πέρεθ έβαλε ήδη το μπουλντόγκ, να μιλήσει για χυλόπιτα που έφαγε η Λίβερπουλ σε υποτιθέμενη πρόταση ύψους 75 εκ. ευρώ για τον νεαρό Γάλλο. Έτσι ώστε αύριο, όταν θα δώσει τα 100, να μπορεί να πει «Τι να’κανα; Ήταν ανένδοτοι. Χαμηλότερες προτάσεις, όπως πχ της Λίβερπουλ, τις πετούσαν στα σκουπίδια». Στην πραγματικότητα, η Λίβερπουλ δεν πρόσφερε ούτε 5. ΝΤΡΟΠΗ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.