News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Atletico Real 2-1

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Απεναντι στην Ατλετικο του Τσολο, στην τελευταια ευρωπαικη αναμετρηση στο Καλντερον, ενας επαναληπτικος ημιτελικων Τσαμπιονς Λινγκ, δεν μπορει ποτε να'ναι διαδικαστικου χαρακτηρα. Ακομα κι αν εχεις κερδισει στο πρωτο ματς με 3-0. Κι ομως, ακομα κι ετσι, η Ατλετικο Μαδριτης, στην ισως πιο ιστορικη γι'αυτην στιγμη της, μετα την εποχη του Ελενιο Ερερα, εχει την ατυχια να πεφτει πανω στην Ρεαλ Μαδριτης, την στιγμη που αυτη θυμιζει κατι απ'την πιο ιστορικη εποχη της, των Μπερναμπεου, Μουνιοθ, Καρνιγλια, Ντι Στεφανο, Πουσκας, Χεντο και Κοπα. Και μεγαλος υπευθυνος γι'αυτο, ειναι ο Ζινεντιν Ζινταν.


Η Ατλετικο, με την καλη της εντεκαδα φετος πολυ πιο χρησιμοποιημενη και κουρασμενη σε σχεση μ'αυτην της Ρεαλ, οπως ηταν φυσιολογικο, ειχε καυσιμο μονο για ενα ημιχρονο, ή το πολυ για 60 λεπτα. Κι ο Σιμεονε προσπαθησε να ακολουθησει την γνωστη και πετυχημενη συνταγη: κοντρα στην Ρεαλ, μπαινουμε δυνατα και ψαρωτικα, στις αρχες καθε ημιχρονου, υποβοηθουμενοι απ'τον κοσμο και τις ανασες στην αναπαυλα. Πολυ περισσοτερο οταν ψαχνουμε τουλαχιστον 3 γκολ.

Και πραγματι, ετσι μπηκαν. Απειλωντας μολις στο 4ο λεπτο με τον Καρασκο να δινει στον Κοκε, αυτος να μπαινει απο δεξια, να εκτελει στην κλειστη γωνια, και τον Ναβας να διωχνει σε κορνερ. Και δεν ηταν οτι η Ρεαλ μασησε απ'την colchonero εκκινηση, καθως απαντησε αμεσα με τον Κρος να εκτελει ενα απ'τα γνωστα του συστημενα, τον Καζεμιρο να πιανει την κεφαλια και τον Ομπλακ να πεφτει θεαματικα και να διωχνει εντυπωσια μην επιτρεποντας το ριμπαουντ. Αλλα ηταν τετοια η ορμη των rojiblancos, που ηταν αδυνατο να συγκρατηθει. Στο 10', ο Κοκε εκτελεσε το κορνερ απο δεξια, ο Ροναλντο εχασε στον αερα τον Σαουλ, ο οποιος πηρε την κεφαλια κανοντας το 1-0 με το Καλντερον κολαση. 

Και μολις πεντε λεπτα αργοτερα, ο Βαραν εκανε λαθος εκτιμηση, ανετρεψε τον Τορες στην περιοχη, ο Γκριζμαν εκανε κακη εκτελεση, ο Ναβας επεσε σωστα, βρηκε τη μπαλα, αλλα οχι οσο επρεπε, και 2-0 με το Καλντερον πυρ εξωτερον.Το σχεδιο του Τσολο πηγαινε τελεια, η πρωτη επιθεση της Ατλετι ειχε πετυχει, και πλεον θα ξαναδοκιμαζε στην αρχη του δευτερου μερους.

Απ'την αλλη η Ρεαλ αρχισε να ισσοροπει καπως την κατασταση. Με μπροσταρη τον Ισκο που κρατουσε για πολλα λεπτα μονος του την λευκη ομαδα, οπως στην αντεπιθεση του 27', και συμπαραστατη τον Μοντριτς, που εδειχνε καλα στην αρχη. Σ'αυτην την ισορροπημενη πλεον κατασταση, με την Ατλετικο να περιμενει πλεον την εναρξη του δευτερου μερους για να εξαπολυσει το νεο κυμα, στο 42' ο Ροναλντο κερδισε εξυπνα το πλαγιο αουτ και το εκτελεσε αμεσα ο ιδιος προς την αντιπαλη περιοχη, για τον Μπενζεμα. 

Ο Αλγερινος ειχε μπροστα τους Χιμενεζ, Γκοντιν και Σαβιτς. Τους πηγε μεχρι τη γραμμη του κορνερ, και τους χορεψε, μοιραζοντας τους σακουλες, την στιγμη που δεν καταλαβαιναν τι εκανε ο ανθρωπος, σε μια κινηση που εχει, οπως εχει δειξει με την Γαλλια, ή και παλι στην Ρεαλ, στο Αλφονσο Περεθ, απεναντι στη Χεταφε τον Γεναρη του 15: το να περναει κοσμο πανω στη γραμμη. Ηταν μια κινηση που εδειξε για εκατομμυριοστη φορα, οτι ο Μπενζεμα ειναι καλυτερος δημιουργος παρα εκτελεστης, οτι αυτος που βγαζει απ'την εντεκαδα τον Μορατα, ειναι ο Ροναλντο. Ο Γαλλος περασε μαγικα, εσπασε στον Κρος, που εκτελεσε σαν ελευθερος σκοπευτης, με τον Ομπλακ να κανει μια ακομα ασσυληπτη επεμβαση. Αλλα η βραδια ηταν του Ισκο, ο malagueno, ηταν εκει για να παρει το ριμπαουντ και να κανει το 2-1.



Το σχεδιο του Τσολο πηγε στα σκουπιδια: χειροτερα δεν γινονταν. Ο Σιμεονε εκανε νωρις στο δευτερο μερος τις κινησεις του, ριχνοντας τους Γκαμειρο και Τομας, στους Τορες και Σαουλ στο 53'. Ο Ροναλντο θα'χε μια καλή στιγμη, όταν ο Μαρσέλο τον τροφοδότησε από αριστερά, και με σκαφτό πλασε μεσα απ'κουτι έστειλε τη μπάλα λιγο δίπλα απ'τα δοκαρια. Η Ατλετικο του Τσολο δεν θα παρατουσε ουτε στιγμη το ονειρο, στην τελευταια ευρωπαικη της αναμετρηση στις οχθες του Μανθαναρες. Στην τελικη, ο αντιπαλος επαιζε με δεξι μπακ τον Ντανιλο. 

Στο 67', ο Βραζιλιανος υπεπεσε σε ολεθρια γκαφα, χανοντας μια ελεγχομενη μπαλια, ο Καρασκο εκλεψε αμεσα, κι εχοντας μπροστα του τον Βαραν, πλασαρε με μικρη ορατοτητα, σχεδον πανω στον Ναβας. Δεν ηταν δυσκολο για τον tico. Οχι ομως και στο ριμπαουντ, οπου ο Γκαμειρο βρεθηκε σε πλεονεκτικη θεση, με τον Κοσταρικανο ακομα κατω. Ευκολο ανελαβε να το κανει ο Γκαμειρο, πετωντας τη μπαλα πανω του, ενω ειχε πιατο ολη την εστια. Ηταν η μεγαλυτερη ευκαιρια των rojiblancos στην επαναληψη, με τον Γαλλο να γινεται μοιραιος και τον Κοσταρικανο να ζεσταινεται για τα καλα.


Η Ατλετικο φανηκε πλεον να πιστευει στην τρελα, κι ανοιχτηκε περισσοτερο. Αυτο εκανε πιο επικυνδυνη την Ρεαλ, και λιγα λεπτα αργοτερα, ο Μοντριτς εκανε το σουτ απ'το υψος της περιοχης, ο Ροναλντο εβαλε το ποδι αλλαζοντας της πορεια και σκοραροντας, αλλα υποδειχτηε μαλλον λανθασμενα, σε θεση οφσαιντ. Το ματς ήταν πολύ ανοικτό, και στο επόμενο λεπτό  ο Γκριζμάν βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή από αριστερά, εκτέλεσε στην κλειστή γωνία, με τον Νάβας να διώχνει. 

Λιγο αργοτερα, ο Μπενζεμα, εχοντας πλεον ψυχολογια, πεταχτηκε στο δευτερο δοκαρι, πιανοντας κεφαλια ψαρακι, απο τρομερη σεντρα του Μαρσελο απ'τα 30 μετρα, με τη μπαλα να περναει διπλα απ'το παραθυρακι. Στο επόμενο λεπτό, ο Αλγερινός, που ηταν σε μεγαλη βραδια, θα εδινε νεα παρασταση, οταν τρυπησε ολη την colchonero αμυνα, με τον Τόμας να διώχνει τελευταία στιγμή τη μπάλα αλλά και να τον βρισκει χαμηλα στο ποδι και να τον ριχνει, και τον Τσακιρ να λεει "παιζετε", κι εκει θα τελειωνε το ρεπερτοριο της Ρεαλ. Οχι ομως και της Ατλετικο, με τον Γκαμειρο, στο 76', να παιρνει την πασα απο αριστερα, αλλα να πλασαρει πάρα πολύ ασχημα, στελνοντας την εξω, με τον Ναβας εκτός θέσης. Και στο 88' το μακρινό συρτό σουτ του Γκπάμπι, βρήκε κι άλλαξε λίγο πορεία αλλά ο Νάβας φώναξε και πάλι παρών πέφτοντας και μπλοκάροντας. Και στις καθυστερήσεις, το πλασέ του Γρκιζμάν, θα ανάγκαζε τον Νάβας να τεντωθεί, σε μια μεγάλη επέμβαση.

Οι καλυτεροι για την Ρεαλ ηταν οι Ισκο, Μπενζεμα και Ναβας, με τον malagueno να ξεχωριζει με τη συνολικη του αποδοση στα 85 λεπτα που επαιξε, και φυσικα για το βαρυσημαντο γκολ. Ο Ροναλντο ηταν κακος. Δεν βοηθηθηκε κι απ'την εικονα της ομαδας στο πρωτο μερος, καθως πλεον, αν δεν τον υποστηριξει η ομαδα, δεν μπορει να κανει πολλα μονος του, ενω ευθυνεται και για το πρωτο, πολυ γρηγορο και πολυ ανεπιθυμητο γκολ.

Ο Μοντριτς ηταν σε καλη βραδια και φανηκε εξ αρχης, αν και στο πρωτο μερος δεν τον υποστηριξαν οι αλλοι δυο του κεντρου, Κρος και Καζεμιρο, οι οποιοι ανεβηκαν στο δευτερο μερος.

Η γραμμη της αμυνας δεχτηκε τεραστια πιεση και στο πρωτο μερος δεν μπορεσε ν'ανταπεξελθει. Ο Βαραν ευθυνεται για το δευτερο γκολ, ενω στο δευτερο μερος, ο Ντανιλο εδειξε αυτοκτονικες τασεις, μην δικαιωνοντας τον ΖΖ που τον επελεξε, με τους Ναβας και Γκαμειρο να σωζουν αμφοτερους. Καλυτερα απ'τους τεσσερις πηγε ο Μαρσελο.

Οι Ασενσιο, Λουκας και Μορατα, που μπηκαν αργα στο δευτερο μερος, δεν μπορεσαν να βοηθησουν.

Ο ΖΖ πηγε διαχειριστικά το δευτερο μερος. Ενοψει του τελικου με την Σεβιλλη, επελεξε να δωσει ανασες, σ'οσους επαιξαν απεναντι στη Γραναδα, ειτε ως βασικοι, ειτε ως αλλαγες, κι οχι να κυνηγησει κατι περισσοτερο σε μια καθαρισμενη προκριση.

Δευτερος συνεχομενος τελικος Τσαμπιονς Λινγκ για την Ρεαλ Μαδριτης. Κατι που ειχε να κανει 57 χρονια. Αυτο και μονο, δειχνει το μεγεθος του κατορθωματος. Ασχετα απ'το αν θα τον κερδισει, ο τελικος ειναι τελικος. Οχι κατι αμελητεο. Παρολα αυτα, η ευκαιρια του ριπιτ, δεν πρεπει να χαθει: ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

7 βαθμοι μακρια απ'το πρωταθλημα μετα απο 4 χρονια. Το ματς με την Σεβιλλη ειναι τελικος. Η εντεκαδα θα'ναι η ιδια, με μονη αλλαγη τον Νατσο στον Ντανιλο. Δεν μπορει και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χαθει αυτο το πρωταθλημα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.