News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Celta Real 1-4

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Στους τελικους υπαρχει αγχος. Ενταση. Νευρα. Στους τελικους δεν πας να κερδισεις με στιλ. Δεν πας να φορτωσεις με γκολ. Δεν κανεις επιδειξη. Τους τελικους τους ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ. Κι ακομα κι ετσι, αν και η Ρεαλ Μαδριτης του Ζινταν, μπηκε με το αγχος, μπηκε με μονο σκοπο να κερδισει, κατεληξε να φορτωσει με γκολ και να κανει επειδειξη. Φτανοντας εναν μολις βαθμο μακρια απ'τον τιτλο του πρωταθληματος. Τα επινικια... την Κυριακη.

Η Ρεαλ λοιπον μπηκε με νευρικοτητα στον αγωνα. Απ'την αλλη η Θελτα με πολυ ορεξη και κινητρο μην εχοντας τιποτα να χασει. Η Ρεαλ καταφερε ν'απειλησει πρωτη και να προηγηθει. Μολις στο 3ο λεπτο, ο Μοντριτς εκανε την συρτη διαγωνια για τον Ντανιλο, ο οποιος μπηκε απο δεξια, σουταρε, με τον αντιπαλο να κοβει ενω η μπαλα κατευθυνονταν στα διχτυα. Εξι λεπτα αργοτερα η λευκη ομαδα ετρεξε στην κοντρα. Ο Μαρσελο εκανε τη μακρινη μπαλια στον Ισκο που εφυγε στην αντεπιθεση, ο malagueno προσπαθησε να ξεπερασει τον αντιπαλο του στο υψος της περιοχης, κοπηκε τελευταια στιγμη, με τη μπαλα να πηγαινει στα δεξια στον Ροναλντο, ο οποιος την εστρωσε στο αριστερο του και τραβηξε ενα ξερο, σκοραροντας ενα εκπληκτικο γκολ που αφησε εμβροντητο τον Sergio, με τον Πορτογαλο να πανηγυριζει οργισμενα, δειγμα της εντασης και του αγχους της ομαδας.

Ο αγωνας ειχε ηδη αρχισει να παιρνει τον ρυθμο που ηθελε η Θελτα: αναρχος και ξεφρενος με τη μπαλα πανω κατω. Στο 13' η Θελτα ειχε την πρωτη στιγμη της, οταν το σουτ του Βας κατέληξε στην αγκαλια του Ναβας. Ο ρυθμος ευνοουσε την Θελτα, η Ρεαλ δεν μπορουσε να τον ελέγξει και δεν επιβαλλονταν, παρα το γρηγορο προβαδισμα της. Ετσι, στο 29', ο Καζεμιρο έκανε ανοητο φαουλ βλεποντας την κιτρινη, ο Βας το εκτελεσε πολυ δυνατα , με τον Ναβας να βρισκεται σε καλη θεση και να διωχνει.

Η Θελτα ειχε παρει πλεον ξεκαθαρα τα ηνια με τον Ασπας μπροσταρη. Στο 35' ο Ισπανος μπηκε απο αριστερα στην περιοχη και πλασαρε στην εξωτερικη πλευρα των διχτυων, ενω στο επομενο λεπτο πηρε απο δεξια, εκανε το φαλτσαριστο απ'το υψος της περιοχης, με τη μπαλα να περναει μολις εξω απ'το απεναντι δοκαρι. Και παλι ο Ασπας, στο 37', προσπαθησε να περασει τον Βαραν και να μπει στην περιοχη, με τον Γαλλο να κοβει με το χερι και τον Martinez Munuera να μην δινει λανθασμενα το φαουλ.

Στο 44' ο Μπενζεμα πηρε την καθετη απ'τον Κρος λιγο μεσα απ'την περιοχη και πλασαρε αψυχα απο προνομιακη θεση, χανοντας τεραστια ευκαιρια να στειλει την ομαδα του με μεγαλο προβαδισμα στ'αποδυτηρια, με τον Sergio να μπλοκαρει. Στο ημιχρονο, ο Ασπας δεν ειχε ξεχασει τη φαση μετον Βαραν, λεγοντας στον διαιτητη: " Μαλακα, τα σκατωσες".

Οτι δεν καταφερε να κανει ο Μπενζενα στο τελος του πρωτου μερους, θα το εκανε ο Ροναλντο στις αρχες του δευτερου. Στο 48' ο Ντανιλο εδιωξε μεσα απ'την περιοχη, ο Ισκο πηρε στην κοντρα, ετρεξε ολο το γηπεδο, εδωσε στον Ροναλντο στ'αριστερα, με τον Πορτογαλο να κανει δυσκολο και ψυχραιμο πλασε με το αριστερο απο γωνια, με τη μπαλα να βρισκει στη ριζα του δοκαριου και να καταληγει στα διχτυα. Εκει πλεον ο αγωνας φανηκε να καθαριζει, αλλα κι ο Martinez Munuera δεν ειχε ξεχασει τα λογια του Ασπας.


Ετσι, στο 62' ο Ραμος επεσε πανω στο ποδι του Ασπας και τον γκρεμισε, με τον διαιτητη, αντι να δειχνει πεναλτι, να τιμωρει με κιτρινη -που ηταν η δευτερη του- για θεατρο τον Ισπανο, αφηνοντας την Θελτα με 10! Η αποφαση ξυπνησε μια ομαδα κι ενα γηπεδο που ειχαν σιγησει μετα το 0-2 κι εβαλε φωτια στο ματς. Η Θελτα βγηκε και παλι μπροστα με τεραστια ορμη, με τον Βας να σουταρει, στο 67' απο πλεονεκτικη θεση και τον Ναβας να κανει μεγαλη επεμβαση.

Στο επομενο λεπτο, ο Ισκο υπεπεσε σε τραγικο λαθος χανοντας το κοντρολ απο πασα του Κρος, ο Σίστο εκλεψε, εφυγε στην κοντρα, εδωσε στα δεξια στον Γκουιντετι ο οποιος σουταρε, η μπαλα βρηκε στον Ραμος, πηρε υψος και κρεμασε τον Ναβας. Η Θελτα θα μπορουσε να'χε κανει κι άλλα, αλλά δεν προλαβε. Αμεσως στο επομενο λεπτο, η ταξη αποκατασταθηκε, οταν ο Ροναλντο συνδυαστηκε με τον Μπενζεμα μεσα στην περιοχη, ο Γαλλος εδωσε στον Μαρσελο, ο Βραζιλιανος του επεστρεψε με τον Καριμ να κανει το 1-3 σε κενη εστια, βαζοντας οριστικο τελος.

Απο'κει και περα, το ματς ηταν μονολογος και λευκη παρασταση. Στο 74' ο Ροναλντο εκλεψε, εφυγε στην κοντρα, εκανε το 1-2 με τον Καριμ, βγηκε τετ α τετ, και μ'ολη την γωνια δικια του, την εστειλε αψυχολογητα αουτ μην μπορωντας να το πιστεψει. Στο επομενο λεπτο ο Ισκο εκανε το σουτ απο εξω αριστερα, ο Sergio επεσε στη γωνια του κι εδιωξε σε μια μεγαλη αποκρουση.

Η Ρεαλ δεν επροκειτο να αρκεστει στο 1-3. Στο 83', Μοντριτς και Μπενζεμα εκαναν πολυ ωραια το 1-2, με τον Γαλλο να την στελνει πανω στον Sergio χανοντας αλλη μια τεραστια ευκαιρια. Στο 86' ο Λουκας μπηκε απο δεξια στην περιοχη, σουταρε, με τον Sergio να λεει οχι. Και στο επομενο λεπτο, η Ρεαλ βρηκε αυτο που εψαχνε. Ο Μπενζεμα πηρε απ'τον Ασενσιο εξω απ'την περιοχη, εδωσε αριστερα στον Κρος, ο Γερμανος προσποιηθηκε φερνοντας τη μπαλα απ'το αριστερο στο δεξι κι εκανε το τελικο 1-4.

Ο Ροναλντο ηταν ο καλυτερος για την Ρεαλ. Σωματικα νιωθει καλα κι αυτο τον ανεβαζει ψυχολογικα, μ'αποτελεσμα οτι σουταρει να πηγαινει μεσα. Κι αυτο ειναι πολυ μεγαλη ειδηση για την Ρεαλ. Καλο παιχιδι κι απ'τον Μπενζεμα, κυριως στον δημιουργικο τομεα, γιατι στον εκτελιστικο εχασε δυο αχαστα, αν κι εβαλε το γκολ που τελειωσε τα παντα, ακριβως οταν επρεπε. Καλο παιχνιδι κι απ'τον Ισκο, οδηγησε στα δυο πρωτα γκολ της ομαδας, αν και ηταν ο υπευθυνος του γκολ της Θελτα.

Πολυ καλο παιχνιδι απ'τον Μοντριτς ο οποιος προσπαθουσε να κρατησει μονος του το κεντρο της Ρεαλ στο πρωτο μερος. Κρος -αγωνες ξεφρενου ρυθμου, δεν ειναι γι'αυτον, αλλα για τον Κοβασιτς- και Καζεμιρο δεν καταφεραν να του συμπαρασταθουν σ'αυτο το διαστημα, ανεβηκαν στο δευτερο -κυριως ο Γερμανος- ειδικα μετα το 1-3, οπου χριστηκε και σκορερ.

Η αμυνα δεν πηγε καλα, δεχτηκε πιεση κι αρκετες τελικες, αν και δεν πηρε τις βοηθειες που επρεπε απ'χαφ. Ωστοσο ο Μαρσελο ειχε την συμβολη του στο καθοριστικο 1-3. Ακομα μια εξαιρετικη εμφανιση απ'τον Ναβας ο οποιος κανει εξαιρετικο τελειωμα στη σεζον.

Οπως εξαιρετικο τελειωμα κανει ολη η ομαδα, με πολλους παικτες να βρισκονται σε πολυ καλη κατασταση και να βγαζουν τρομερη φρεσκαδα για την εποχη. Κι αυτο ειναι μεγαλη ειδηση ενοψει Μαλαγα και Γιουβε. ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.