News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εκτιμώντας μια Liga όπως πρέπει

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

Υπήρξε μια εποχή, όταν η Μαδρίτη κέρδιζε πρωταθλήματα με το κιλό, που οι οπαδοί κατέληξαν να τα αγνοούν κι ακόμη και να δείχνουν αδιαφορία. Αυτός ο φτωχός δημοσιογράφος, ενεργώντας ως ρεπόρτερ, θυμάται μια έξοδο της Quinta del Buitre στο μπαλκόνι του δημαρχείου κι από κάτω να’ναι οι τουρίστες και τέσσερις μη διαπιστευμένοι. Ίσως αυτά τα πέντε χρόνια ξηρασίας και η συντριπτική azulgrana υπεροχή στην τελευταία δεκαετία να χρησιμεύουν για την αξιολόγηση των πρωταθλημάτων σε δίκαιο βαθμό, κάτι που ούτε καν τα Champions League, με την αναμφισβήτητη αίγλη τους κι αθλητική αξία, δεν θα’πρεπε να επικαλύπτουν.

ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ

Η Μαδρίτη έχει δουλέψει αυτή τη Liga σε καλή βάση. Έχει ποτίσει κάθε γήπεδο με τον ιδρώτα του προσώπου της. Μπορεί να μην έχει υπάρξει πολύ λαμπρή ούτε κι ορθόδοξη, αλλά κάθε κύτταρο καθενός απ’τους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου ήθελε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Και το’χουν κερδίσει. Έχει υπάρξει μια χρονιά εθελοντισμού τέτοιου βεληνεκούς, που δίνει την εντύπωση ότι αυτοί οι παίκτες είχαν κερδίσει εξίσου τη Liga ASOBAL ή τη Liga ACB. Αν αναμιχτεί η επιθυμία με την θέληση και την ποιότητα, το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό. Σε τέτοιο βαθμό που ούτε απ’την ομάδα ούτε απ’τους οπαδούς της δεν έλειψε ένα καθορισμένο στυλ παιχνιδιού, ένας καθιερωμένος οδικός χάρτης. Η Μαδρίτη ήταν χαμαιλεοντική. Προσαρμόστηκε σ’όλα και πάλεψε εναντίον όλων. Και πάλεψε καλά. Με αισιοδοξία, με ενθουσιασμό και με ακρίβεια.


Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ


Η Liga στέφει, πάνω απ 'όλα, τον Ζιντάν. Κανείς δεν κερδίζει ένα πρωτάθλημα κατά τύχη. Δεν του’χει λείψει να’ναι ένας πρωτάρης στην τακτική. Ούτε καν το να καυχιέται για το πόσο καλός ήταν στο γήπεδο. Πήρε το πόστο χωρίς εμπειρία, ως προστατευτική ασπίδα της πολλοστής προεδρικής αλαζονείας, και σήμερα είναι ένας ικανός τεχνικός. Τοποθετήθηκε ένα βήμα πίσω απ’τους παίκτες κι έγινε ο διευθυντής του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Από όπου περνάει δεν λερώνει, ενισχύει το καλό και προβάλλει μια εξαιρετική εικόνα. Έχει διαπράξει αδικίες, ναι. Αλλά όχι περισσότερες απ’όσες μπορεί να διαπράξει ένας πατέρας με τα παιδιά του. Του’χει λάχει ν’αντιμετωπίσει την καυτή πατάτα που είναι ο Bale, αλλά ίσως αυτή η πατάτα να καίει τώρα τα επίσημα. Η Μαδρίτη έχει υπάρξει δίκαιη κι άξια νικήτρια του πρωταθλήματος. «Η La Liga είναι το ψωμί και το βούτυρο, αυτό που σε ταΐζει κάθε μέρα», λέει πάντα ο Toshack. Και το Champions League; «Το Champions League είναι το κερασάκι». Λοιπόν, μερικές φορές μια μπουκιά ψωμί έχει καλύτερη γεύση...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.