News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δύο μπακ ιστορικού μεγέθους

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Του Santiago Segurola

Η Μαδρίτη είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις συνήθειές της μέχρι το τέλος της σεζόν. Τις καλές και τις κακές. Μια καλή συνήθεια είναι να κερδίζει, και η ομάδα ξέρει αρκετά απ’αυτή. Με τον άσσο στο μανίκι που σημαίνει ο αναβληθέν αγώνας στο Balaídos, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το ένα χέρι στον τίτλο του πρωταθλήματος. Χρειάζεται το πρωτάθλημα για ν’αποδείξει ότι λειτουργεί επίσης σε μεγάλες αποστάσεις κι όχι μόνο σε μικρές. Απ’το 2008, έχει κερδίσει μόνο έναν τίτλο πρωταθλήματος. Φαίνεται πολύ μικρή συγκομιδή για ένα σύλλογο με τόσους πολλούς αθλητικούς και οικονομικούς πόρους. Μεταξύ των ύποπτων συνηθειών της ξεχωρίζει μία που επαναλήφθηκε κατά της Βαλένθια: η απουσία ελέγχου και η υποχρέωση να μπαίνει σε αγχωτικά τέλη.

Η νίκη ήρθε στο 85ο λεπτό, λίγο αφότου δέχτηκε το γκολ της Βαλένθια μετά από ένα σκληρό φάουλ του Casemiro, ο οποίος βγήκε και πάλι ζωντανός απ’την αναμέτρηση. Ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος παίκτης έχει βρεθεί στο τεντωμένο σχοινί της αποβολής σε τρία απ’τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια: ενάντια σε Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Βαλένθια. Σκόραρε ο Parejo και το γκολ ήταν μια πράξη δικαιοσύνης για την Βαλένθια. Έπαιξε με την ευχέρεια που της έχει λείψει όλη τη σεζόν. Είναι μια ακαθόριστη ομάδα, που υπόκειται σε μια συνεχή ταραχή, αλλά με πολλούς νεαρούς που δείχνουν τρόπους. Ένας είναι ο Soler. Άλλος ο Lato. Απ’αυτούς, η Βαλένθια έχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για πρόοδο.

Η Μαδρίτη έχει πάρει 17 απ’τους 81 πόντους της στα τελευταία 10 λεπτά των παιχνιδιών. Είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό για έναν πρωτοπόρο. Οι ομάδες που την έχουν μπλοκάρει έχουν υπάρξει τόσες που η κακοδιοίκηση έχει γίνει κανόνας. Η Μαδρίτη επιβάλει λιγότερο την αξιοπιστία απ’ότι την αγωνιστική της ικανότητα, ή αυτό λέει η πορεία της. Οι παίκτες είναι υπεύθυνοι ιεραρχικά. Και περισσότερο από ποτέ, οι μπακ της.

Πάει καιρός που το ποδόσφαιρο έχει να δώσει μια σημαντική κατάταξη στους μπακ με επιθετική φωνή, ειδικά στις μεγάλες ομάδες. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε ένα ορυχείο με τον Ρομπέρτο ​​Κάρλος, έναν εξαιρετικό ανεμιστήρα του παιχνιδιού. Το ίδιο συνέβη και με τον Alves στη Barça, όπου η απουσία του Βραζιλιάνου προσκαλεί στη νοσταλγία σε κάθε παιχνίδι. Η σημασία του Marcelo είναι τόσο σημαντική όσο εκείνη του Ρομπέρτο ​​Κάρλος. Το γκολ του εναντίον της Βαλένθια υπέδειξε και πάλι τον καθοριστικό ρόλο ενός παίκτη που προσθέτει ένα ακόμα συν: την ετεροδοξία του.

Ο Marcelo είναι σημαντικός πάντα, αλλά τα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουν περισσότερο σ’αυτό που σήμερα ονομάζουμε πρώτη μονάδα. Δηλαδή, η ανέκαθεν βασική ομάδα. Κάθε οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζει ποιοι είναι οι βασικοί και ποιοι οι αναπληρωματικοί. Αν ρωτήσουν τον μέσο οπαδό για την ομάδα που θα παίξει εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά ή στον πιθανό τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, θα πετύχει τους 10 απ’τους 11 παίκτες. Η μόνη σοβαρή αμφιβολία θα’ταν Varane ή Pepe.

Η βασική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ πιο άκαμπτη στο παιχνίδι της απ’ότι η αναπληρωματική. Είναι λειτουργικό και αρκετά προβλέψιμο. Απ’τα αριστερά, ο Μαρσέλο συνεισφέρει σοκ, δημιουργικότητα κι ένα υγιές σημείο δρόμου. Λίγοι παίκτες στον κόσμο δημιουργούν τόση σύγχυση στους αντιπάλους. Ο ρόλος του είναι περίεργος. Είναι ένας αμυντικός που υποφέρει αμυνόμενος και κάνει τη διαφορά των επιτιθέμενων αστέρων.


Στην άλλη πλευρά, ο Carvajal είναι εξίσου σημαντικός με τον Μαρσέλο. Είναι λιγότερο διασκεδαστικός, αλλά ο αντίκτυπός του στην επίθεση είναι τεράστιος. Ενάντια στη Βαλένθια, έκανε την τέλεια σέντρα που έφερε το γκολ του Cristiano. Ο Carvajal δεν παραπλανά όπως ο Μαρσέλο, αλλά η επιμονή του είναι σφοδρή, και οι πόροι του βελτιώνονται σεζόν με τη σεζόν. Σε μια ομάδα που είχε κάλους, αλλά όχι συγκλονιστικούς δεξιούς μπακ, ο Carvajal πλησιάζει ολοταχώς σε μια πολύ ιδιαίτερη θεώρηση: αυτήν του καλύτερου δεξιού μπακ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.