News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αν έπαιζε στη Bayern ο Morata

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Του Santiago Segurola

Ο Morata είναι το μεγάλο αίνιγμα της σεζόν, κι έτσι αποδείχθηκε στη νίκη της Μαδρίτης στη Γρανάδα. Δεν φοβήθηκε ούτε ένα λεπτό το παιχνίδι. Ξεκίνησε το παιχνίδι και σκόραρε ένα γκολ κλάσης, πριν απειλήσει με το γκολ του έτους. Κατέβασε το έμβολο στο δεύτερο μέρος, αν και οι ευκαιρίες ακολούθησαν, εξουδετερωμένες απ’τον τερματοφύλακα, τα ανακριβή τελειώματα βολές και τον βαθμό του εγωισμού των παικτών. Η Γρανάδα προσκαλούσε τόσο το φόρτωμα των γκολ που περισσότεροι από κάποιον περπατούσαν με τα δόντια έξω. Πίσω ήταν μια περισσότερο από πειστική απόδοση.

Η Μαδρίτη διασχίζει την καλύτερη στιγμή της χρονιάς, και ίσως και πολλών χρόνων. Έχει βρεθεί μια μοναδική ισορροπία μεταξύ των βασικών, οι οποίοι είναι πολύ ωραίοι, και των αναπληρωματικών, που μερικές φορές φαίνονται καλύτεροι. Αυτό το παράδοξο είναι τόσο σπάνιο στο ποδόσφαιρο που οι οπαδοί καλά θα’καναν ν’απολαύσουν αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Δεν συνηθίζει να διαρκεί πολύ.

Η Γρανάδα βοήθησε, διατεθειμένη να επαναλαμβάνεται σε κάθε παιχνίδι. Έχει υπάρξει ένα ρολόι σ’όλο το πρωτάθλημα. Έχει παίξει άσχημα ή πολύ άσχημα. Σπάνια έχει φανεί μια τόσο αποπροσανατολισμένη ομάδα στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Δεν την έχει ευνοήσει ένα μοντέλο που ανατινάζει κάθε πιθανότητα επικοινωνίας. Απ’έξω, οι παίκτες της Γρανάδα έχουν δώσει πάντα την εντύπωση να μην κατανοούνται, να μην μιλιούνται και να μην συμβιβάζονται. Περισσότερο από μια ομάδα είναι μια δεξαμενή παικτών.

Ο Morata σκόραρε δύο γκολ. Έχει βάλει 15 σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος, ένα αξιοσημείωτο ποσοστό για έναν επιθετικό που έχει αισθανθεί βασικός πολύ λίγες φορές. Λίγο πολύ, όταν ήταν τραυματίας ο Benzema. Είναι εύκολο να’ναι αναπληρωματικός του Γάλλου παίκτη. Δεν στερείται κριτικών, αλλά είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός. Το πρόβλημα του Morata είναι ότι έχει γεννηθεί για να’ναι βασικός, σε μεγάλο βαθμό λόγω του ότι η εξέλιξή του δεν σταματά. Σε μια σεζόν που θα του είναι απογοητευτική λόγω της κατάστασής του ως αναπληρωματικός (μόλις που έχει εμφανιστεί στα μεγάλα παιχνίδια της Liga και του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου), ο Morata έχει βελτιωθεί σημαντικά. Λέει πολλά και καλά για της ιδιότητές του και τη φιλοδοξία του.

 Για τη μέτρηση του Morata πρέπει να τον φανταστούμε σε οποιαδήποτε άλλη απ’τις μεγάλες ομάδες. Για παράδειγμα, στη Μπάγερν, όπου ο Lewandowski έχει αναδειχθεί ως ένας απ’τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Είναι πιο γρήγορος από ό, τι ο Morata; Όχι. Πιο τεχνικός; Όχι. Εξαρτάται απ’τους συμπαίκτες του, περισσότερο ή λιγότερο απ’ότι ο Morata; Το ίδιο η περισσότερο. Είναι καλύτερος κεφαλοσφαιριστής; Όχι. Πιο δυνατός στις μονομαχίες του; Ούτε. Μπορεί να τρέξει καλύτερα στην αντεπίθεση; Ούτε στα όνειρά του. Ίσως να’ναι πιο γρήγορος στο να περιστρέφεται και είναι πιθανό να’χει ένα αιχμηρό ένστικτο για το γκολ, αλλά αυτό το θέμα υπακούει σε μεγάλο βαθμό στο καθεστώς του, του αδιαμφισβήτητου βασικού. Αισθάνεται αφεντικό. Είναι ένας σταθερός εδώ κι οκτώ χρόνια, πρώτα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και στη συνέχεια στη Μπάγερν όπου έχει πετύχει τους καλύτερους αριθμούς του. Δεν θα μπορούσε να’ταν διαφορετικά.

Τον Lewandowski δεν τον αμφισβητεί κάνεις. Τον, Morata, ναι. Διαφορετικά, θα’ταν βασικός. Με άλλη φανέλα θα’ταν ένας απ’τους πέντε πιο επιθυμητούς επιθετικούς στην παγκόσμια αγορά. Στα 24 του, είναι μια ευκαιρία. Του λείπει να ολοκληρωθεί ως επιθετικός, να πει στον κόσμο: Εγώ είμαι ο Morata, εσύ όχι. Ωστόσο, μεταδίδει ήδη το προφανές. Η ολότητά του στην περιοχή είναι τεράστια, επιβάλλεται όλο και περισσότερο σαν ένας άντρας στα παιδιά, κι αυτό δεν φαίνεται τόσο εύκολο για έναν επιθετικό που κατά τα πρώτα χρόνια του ως επαγγελματίας είχε τη φήμη παιδιού.

Στην Γρανάδα, όπως και σε τόσα άλλα μέρη, ο Morata ήταν ένας κυρίαρχος παίκτης κι ένας άγριος επιθετικός. Μόλις που συνάντησε αντίσταση, αλλά εντυπωσιάζει η γκάμα των πόρων του, που δεν περνάει απαρατήρητη σε κανέναν. Το πιο πιθανό είναι η αξία του Morata στην αγορά να ξεπερνά τώρα το όριο των 75 εκατομμυρίων. Κι αυξάνεται. Αυτό δεν συμβαίνει συνήθως με τους αναπληρωματικούς, όσο καλοί κι αν είναι, αλλά η περίπτωση του Morata είναι ένα αυξανόμενο αίνιγμα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.